Gün Batımı - Bozcaada

Unutulmaz bir gün batımı yaşamak isteyenler için Türkiye'de gidebilecekleri lokasyonlardan biri Bozcaada elbette. Her akşam merkezden kalkan dolmuşlarla bu unutulmaz anları siz de yaşayabilir ölmeden önce yapılacaklar listenize bir tik daha atabilirsiniz. Yoksa listenizde bu şık yok muydu? Bence bir an önce eklemelisiniz.

Bozcaada beni ilk önce Asma Pansiyon'la çekti kendisine. Bu istek Bi Küçük Eylül Meselesi'ni izledikten sonra 3-5 hatta 10 katına çıktı sanıyorum. Eylül'le Tekin'in rüzgar gülleriyle çekilmiş sahnelerini hatırlıyorsunuzdur sanırım. Kitap ve film öylesine içime işlemişti ki o sokaklarda yürümeli, günün batışını oradan izlemeli ve ölümden hiç korkmamalıydım. Ölüm nereden mi çıktı şimdi? Polente Feneri'nden gün batımını izleyenler ölümden hiç ama hiç korkmazlarmış aklınızda olsun ;)

Sonrası mı? Sonrası, yüzlerce insanla birlikte bir günü daha uğurlamak. Yüzyıllar öncesinde neden güneşe tapılıyormuş, neden onun en büyük kudret olduğu düşünülüyormuş tam da bu anlarda iyice anlıyor insan. Olmasa olmazdık cinsinden bir kudret.

Her gün batımına bir gemi eşlik etmeliymişçesine bir tablo var karşımızda yine. Gemi, deniz ve güneş bana o gün hiç unutmayacağım manzaralar yarattılar ve hiç unutmayacağım anlar. Başta hiç gitmeyecekmiş gibi duran güneş sonrasında birden hızlandı sanki ve bir anda ardında bütün kızıllığını bırakarak gidiverdi. Aynı gitmesi gereken yere giden ve birden gözden kaybolan gemi gibi.

Polente Feneri ve rüzgar güllerini izlemek de benim için çok etkileyiciydi. Neden mi? Ben öyle acayip bir insanım da ondan işte. Kimi zaman kimsenin umursamayacağı şeylerden çok keyif alırım. Sizin için anlamlı şeyleri yapmaktan geri durmayın. Sizin için önemliyse dünyanın en önemli şeyidir bence :)

Ve işte böylesine bir güzellikle, muhteşem bir günü daha bitirdik. Ömrümüzden bir gün, Galakside ise sadece bir an. Güzel anlar biriktirmeniz dileğiyle...



13 yorum:

  1. Bozcaada gerçekten harika bir yer, fotoğraflarına da bayıldımmmm :) çok güzel yakalamışsın.
    lifeofyasmina.com

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş...Tesekkurler...

    YanıtlaSil
  3. Bozcaada yi Gormedim. İnşallah bu yil gider bu güzellikler i görürüm. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Bir Çanakkaleli olarak ben bile geç keşfedenlerdenim. 2000 yılında bir günlüğüne gittiğim geziden adaya aşık olarak dönmüştüm. Oysa gördüğüm sadece Ayazma plajıydı. Ama yetmişti.Sonrasında 2006 2007 2009 ve Balayım da orada olmak. Hatta her gün saat orada yaşamak ve gerçekten ölümden korkmamak istiyorum.

    YanıtlaSil
  5. Öyle sıcak ,öyle güzel bir anlatım olmuş ki bu sabah keşfettiğim ikinci blog yazısı ben bu sabah herkesten farklı bakıyorum senin gibi ,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bozcaada çok güzel bir yer.Sıcak insanı temiz havası doğası....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıklarının her kelimesine sonuna dek katılıyorum :)

      Sil
  7. Günbatımına odaklanmışsın ve güzel pozlar yakalamıssın bence de :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.