Ralph Willmann ile Aile Dizimi

Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı? sorusuna her tecrübemde farklı bir yanıt vermeye başlayınca her ikisini de dibine kadar yapmaya başladım. Gezerken öğrenebileceklerim çok başkayken okurken öğrendiklerim çok başkaydı. Bu kez de Türkiye çapında bir okuma grubu olan Kitap Ağacı Ankara'dan Gülsüm sayesinde okuyarak öğrenemeyeceğim bir şey deneyimledim. Ralph Willmann moderatörlüğündeki Aile Dizimi deneyimi hayatımın mihenk taşlarından biri olarak yerini aldı.


Peki hayatımın önemli anlarından biri saydığım bu Aile Dizimi nedir? sorusuna gelirsek; Alman psikoterapist Bert Hellinger tarafındanortaya çıkarılmış bir sistem ve Ralph Willmann da bizzar Bert Hellinger'dan uygulayıcı olma eğitimini almış. Aile Dizimi'nde hayatınızda kronikleşmiş bir şekilde süregelen sorunlarınıza çözüm arıyorsunuz. Mesela hamileyken bebeğimi kaybediyorum, ilişkilerim bir türlü sürmüyor, ne iş yapsam iflas ediyorum gibi... 

Bu şikayetlerden herhangi biri ile geldiğinizde uygulayıcı size sorunun ne olduğunu ve sorunla ilgili bilgi öğrenmek için birkaç soru soruyor ve ardından size sorununuzla ilgili temsilciler seçmenizi istiyor. Temsilcileri bulunduğunuz odada izlemeye ya da danışmaya gelmiş herhangi birinin içinden seçiyorsunuz. Ve ardından "Bilen alan" denilen alanda bulunan temsilciler sizin bilinçaltınızdaki bilgilerle hissetmeye ve hareket etmeye başlıyorlar. Bunun nasıl olduğu henüz net bir şekilde anlaşılamamış olsa da bunu bizzat yaşamış biri olarak gerçekten danışanın hislerini duyduğunuzu söylemeliyim.

Uygulayıcının bu aşamada bu konuda eğitim almış olması çok önemli çünkü o alanda gerçekleşen olayları doğru yönetmesi ve ortaya çıkan şeyleri doğru yönlendirmesi gerekiyor. Aksi halde danışanı çok farklı bir travmaya sürüklemesi çok mümkün. Danışan kadar, temsilci olarak seçilen kişilerin de içerisinde bulundukları hikayede kendi hayatları adına çıkarımlarda bulunması gerekiyor çünkü oraya temsilci olarak çıkmaları da bir tesadüf değil.
Ailemizden bizlere aktarılan bilgiler, yükler bizlerde bu çeşit kronik sorunlar olarak kendini dışa vuruyor. Bunlardan arınabilmenin yollarından biri olarak Aile Dizimi'ni Ralph Willmann moderatörlüğünde yapmak isteyenleri bu konu hakkında detaylı bilgiler de edinebileceğiniz sitesine yönlendirmek istiyorum. https://ralphwillmann.wordpress.com/  Buradan kendisinin ne zaman hangi şehirde olacağını takip edebilir, katılım için başvuruda bulunabilirsiniz. Sorunlarımızdan arınabildiğimiz mutlu, güzel günler dileklerimle...

2 yorum:

  1. 2 kere temsilci olarak katildim farkli yerlerde..guzel ve cozumcu bir uygulama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasınız. Benim için çok aydınlatıcı bir deneyimdi. İyi ve doğru bir seans yöneticisi ile harika değişimler yaşanıyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.