Yaz - Kürşat Başar

Kürşat Başar'dan Yaz
Yaz'ı instagram hesabımda paylaşırken "Bir sonbahar günü Yaz'ı sevecek miyim bakalım?" gibi bir cümle yazmıştım. Son iki yıldır planlarım, ismine de yakışır şekilde, hep yaz mevsiminde okumaktı ama bazen planlar hayata uygulanamıyor. Bu yaz da okuyamayınca haydi bu da sonbahar kitabı olsun :) Sonbaharın daha ilk günlerinde okudum ve çok sevdim. Biraz bahsedeyim, bakalım belki siz de seversiniz.

Murat daha küçücükken annesi vefat eder ve ona dair hiçbir şey hatırlamaz. Babası ise Kıbrıs Savaşı döneminde ortadan kaybolur ve yaşayıp yaşamadığını bile bilemezler. Babaannesi ve amcasıyla büyür ve onu onlar yetiştirirler taa ki amcası da vefat edip aralarından ayrılana kadar.
Murat'a kocaman, içi kitaplarla dolu bir kitaplık bırakan amcası onun hayatına belki de bu şekilde yön vermiş olur. Artık büyüyen ve neredeyse üniversiteye gitme zamanı gelen Murat amcasının bir arkadaşı, Fevzi Bey'in sahibi olduğu dergide çalışmaya başlar ve hayatının aşkı Emel'le de orada tanışır. O andan itibaren Emel bedenen ya da ruhen her an Murat'ın hayatına girer, yön verir.
Sonuna geldiğinizde sizi derinden etkileyeceğini düşündüğüm Yaz, kendi hayatlarımızda görebilmeyi ve belki de yaşayabilmeyi istediğimiz bir aşk hikayesini anlatıyor. Yazın tüm renklerini, yakıcılıklarını ve genel geçer tavrını tamamen içinde barındırarak. Kürşat Başar'dan Yaz'ı okumak için ben gibi beklemeyin. Bir an önce okunsun ve bu güzel hikayeyle bir an önce tanışmış olun. Keyifli okumalar.

8 yorum:

  1. pek benlik değildi okurken sıkıldım açıkçası.. aşk meşk beni sarmıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Beni de sarmaz kimi zaman ama bunu sevdim. İçime dokundu hikaye ;)

      Sil
  2. Merhaba, keşif etkinliğiyle buldum blogunuzu. Emeğinize sağlık. Bloguma da beklerim
    www.blogluyorum.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz, teşekkür ederim :) Elbette hemen geliyorum.

      Sil
  3. Merhaba keşif etkinliğin den geliyorum güzel bir hikayeye benziyor severim bu tarz hikayeleri :) emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz :) Evet biraz hüzünlüydü ama güzel bir hikayeydi bence. Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Hala okumadım :) Ben Nevit'li romanlarını seviyorum. Murat'a hazır değilim :(

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.