Kızıl Tepe - Crimson Peak

 Crimson Peak - Kızıl Tepe'de Guillermo del Toro, korku ve fantastik severler için belleklere işlenecek bir ortam oluşturmuş, karakterlerini ve hikayeyi özenle seçmiş, gerisini de izleyicisine bırakmış bir yapım. Gotik severler için de kaçırılmaması gereken bir film.

Annesini küçük yaşta kaybeden Edith o zamandan beri hayaletlerin varlığına inanmaktadır. Sadece bizlere bir şeyler anlatmak istediklerinde göründüklerine inanan ve onları dinlemeye çalışan Edith'i oldukça ürkütücü bir dönem beklemektedir. Bir hayalet ona zamanı geldiğinde Kızıl Tepe'ye gitmemesini söylemiştir. Yıllar geçer, Edith büyür hatta bir roman yazar fakat yaşadığı dönem, yazdığı roman ve bir kadın olması yüzünden yazdıklarıyla pek ilgilenilmez. Taa ki Sir Thomas Sharpe ortaya çıkana kadar.

Sir Thomas Edith'le ve yazdıklarıyla çok yakından ilgilenir ve ona duyduğu ilgiyi göstermekten hiçbir zaman çekinmez. Babasının uyarılarına rağmen Edith, Sir Thomas'a kayıtsız kalamaz. Hızlı gelişen ve beklenmeyen olaylar sonrasındaysa Edith ve Sir Thomas evlenmiş, evlerine gelmişlerdir. Sir Thomas'ın kız kardeşi Lucille ile birlikte yaşayacakları bu şato on yıllardır bu ailededir ve parasızlıktan çok bakımsız kalmıştır.

Edith, çok geçmeden bu evin de kendi hayaletleri olduğunun farkına varır ve kocasından bunu öğrenmeye çalışsa da bir sonuç elde edemez. Zaman geçtikçe ne Sir Thomas'ın ne de Lucille'in tanıdığı gibi insanlar olmadığını farkeder. Artık bu akıl almaz ortamdan kurtulma vakti gelmiştir.

Korku ve gerilim filmlerine bağışıklık kazanmış biri olarak Kızıl Tepe'yi yorumlamam gerekiyorsa eğer şatoya bayıldığımı söylemeliyim. Gerekli olan tüm unsurları barındıran şatoyu, temizlik yapmaktan hoşlanmayan ben, gidip temizlemek, duvarlarını boyamak, çatısını onarmak ve içinde yaşamak istedim :)) Rüyalarımda gördüğüm bir şatoya çokça benzemesi ayrıca da kalbimi çaldı. Benim şatoma bir ejderha giriyordu o da ayrı tabii. 
Hastalıklı kişiliklerin hayatları nasıl mahfedebileceğini çok ama çok yakından izleyeceğiniz Kızıl Tepe - Crimson Peak, söylediğim gibi korku, gerilim ve gotik tarzı sevenler için biçilmiş kaftan. 
Keyifli seyirler.

14 yorum:

  1. İzlemek istiyorum da korkuyorum aynı zamanda. Korku öğesi çok mu fazla?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayaletler inanılmaz kaliteli yapılmış. Sürekli korkutmuyor ama evet iyi korkutuyor ;) Arada bir korksam olur diyorsan izle bence.

      Sil
  2. Çok güzel anlatmışsın izleyesim geldi.Gotik bir tarzı var gibi filmin... Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, gotik tarzı seviyorsan tam sana göre diyebilirim :)

      Sil
  3. Crimson Peak, tarzım olan bir film değil ama yazdıklarınızı okuyunca merak etmeden duramadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tarzın olmasa da kaliteli bir film, hoşuna gidebilir bence.

      Sil
    2. Filme iyice ısındım. İzlerim bu filmi :)

      Sil
    3. Süper :) çok sevindim. İzlediğinde yorumunu da okurum zaten.

      Sil
  4. eskiden olsa bayılarak izlerdim şimdi artık fazla geliyor bana :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm fazla derken ne demek istedin anlayamadım ama güzel filmdi bir şans ver istersen ;)

      Sil
  5. Filmi izlediğimde, bu Türk filmi olsaydı gelin kız şatoyu hemen onartır çiçekli perdeleri asar bal dök yala temizlik sonrası orayı yuva yapardı diye düşünmüştüm, yalnız değilmişim :)) Gotik hikayelere bayıldığım için sonuna kadar izledim, şatoya benim de dibim düştü ama kurgu elek gibiydi, merak değil de görsellik izletti açıkçası.. başrol hanımkız başrol oğlana İngiliz aksanı nedeniyle aşık oldu herhalde diye bile düşündüm :D keşke bizim olsaydı o şato, ejderhalar için ortadaki açıklığı camekanlı açma/kapama mekanizmasıyla kapatırdık, arada bir içeri de girebilsinler diye.. ahh işte hayaller ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Değilsin. Bende de hiç merak yoktu aynen ama şato muhteşemdi. Aşkının sebebi bence sadece yazdıklarına olan gerçek ilgisini görmesiydi. Başka bir seçenek bulamadım ben de.
      Açma/kapama mekanizması iyi fikirmiş bu arada. Hiç aklıma gelmemişti :)) Belki bir gün, başka bir yaşamda ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.