Ters Düz - Mert Ofluoğlu

Sevgili Mert'in, Kafa Dergi bloğunun yazarı, yazılarını bloğundan takip ederken kitabının çıkacağı haberini aldığımda çok sevinmiştim. Çeşitli aşamalar atlatıldıktan sonra kitabın raflara çıkmasını bekleyemeden internetten sipariş ettim ama karışık okuma planım yüzünden yorumlamak ancak bu zamana kaldı. Şimdi sizleri sıcacık evlerinizden alıp Trabzon'un Bozbalık Köyü'ne götürmek istiyorum, hazır mısınız?

Bozbalık'ta doğmuş ve büyümüş olan Ece annesini vefatının ve babasının da kızına bakabilmesi için eve başka bir kadın getirmesinin ardından evden ayrılır ve 18 yıl kadar Bozbalık'a dair hiçbir haber almaz, almak da istemez. Taa ki yıllar sonra amcası onu arayana dek. 
Hiç ummadığı bir anda amcasının sesini duyup bir de üstüne babasının yok olduğunu öğrenmek Ece'ye bir soğuk duş etkisi yaptırır ve ani bir kararla yıllardır görmediği o köye gitme kararı alır. 
Birçok sürprizin yıllardır onu beklediği Bozbalık Köyü, Ece'de eski hatıraları canlandırırken yeni adımlar atmasını da sağlar. Orada bir yandan babasının kayboluşunun nedenini araştırırken bir yandan da farklı sorunlarla başa çıkmaya çalışacaktır. 
Bir üçlemenin ilk kitabı olan Ters Düz, özellikle kitabın yarısından sonra artan temposuyla kendisini kolayca okutabilen bir kitap. Bir köyde neler olabilir ki diye düşünürken insan faktörünün var olduğu yerde her şeyin olabileceğini görüp şaşırabilir, Mert'in akıcı anlatımına kendinizi bırakabilirsiniz.
Ters Düz'ün ve devam kitaplarının yolu açık olsun...
Keyifli okumalar dilerim :)

10 yorum:

  1. Ben de yeni okudum kitabı devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler! "Bir köyde neler olabilir ki diye düşünürken insan faktörünün var olduğu yerde her şeyin olabileceğini görüp şaşırabilir" kısmı benim de yazarken amaçladığım bir etkiydi. Serinin devamı yolda, Bozbalık'ta kalmaya devam! :)

    YanıtlaSil
  3. Kitap gayet güzele benziyor. Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kolay okunan keyifli ve sonlara doğru temponun yükseldiği bir kitaptı.

      Sil
  4. Kitap güzele benziyor. :)

    Sevgiler xx

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.