Ziyaret - The Visit

Biraz ürkmeye, biraz şaşırmaya ve M. Night Shyamalan'ın her zamanki farklı anlatımına hazır mısınız? Filmin sonuna dek neler olduğunu anlayamayacaksınız. Ziyaret, büyükanne ve büyükbabanıza şüpheli gözlerle bakmanıza sebep olabilir.

Becca ve Tyler, bugüne dek hiç görmedikleri büyükanne ve büyükbabalarını ziyaret edeceklerdir. Anneleri evden kötü bir şekilde ayrıldığı için onlarla o güne dek hiç görüşmemiş, çocuklarını da tanıştırmaya gerek duymamıştır. Çocuklar annelerinin sevgilisiyle çıkacağı geziyi fırsat bilerek bu heyecanlı yolculuğa çıkarlar. Trenden indiklerinde büyükanne ve büyükbabaları onları karşılar.

Becca, çekim yapmayı çok seven ve ileride bu yolda bir meslek edinmeyi hayal eden bir genç kızdır ve dolayısıyla bu seyahatin de her anını çekmeye karar verir. Annesinin büyüdüğü evi, ebeveynlerini ve yaşadıklarını çekerek okulda bir sunum yapacaktır. Her şey çok güzel başlar, büyükanneleri mutfakta sürekli bir şeyler pişiren tatlı bir kadındır. Büyükbabaları ise genellikle bahçedeki işlerle meşgul olmaktadır.

Becca ve Tyler günler geçmeye başladıkça özellikle geceleri tuhaf gürültüler duymaya başlarlar. Bu evde çok önemli bir kural vardır; Saat 21:30 olduktan sonra asla odanızdan çıkmamalılardır. Çocuklar duydukları sesleri bu kuralla birleştirdiklerinde evin içinde bir şeyler döndüğünü fark ederler. İşin peşine düşerler ve büyükanne ve büyükbabalarında büyük bir terslik olduğunun farkına varırlar.

Gerçekler ise sık sık internetten görüştükleri anneleriyle son konuşmalarında ortaya çıkar. Artık tek yapmaları gereken annelerinin gelip onları oradan almasını beklemektir. Tabii çok geç olmadan!

Shyamalan filmlerini herkesin sevmediğini biliyor olsam da ben izlemeyi seviyorum ve tavsiye etmekten hiç vazgeçmeyeceğim :) Ziyaret de zaman zaman kalbimin hızla çarpmasına, "hayııırrr oraya girme diye içimden geçirmeme, yahu kaçsanıza napıyorsunuz diye oyunculara kızmama neden oldu :)) Yani bence bu film olmuş. Azıcık ürkmek isteyenlere tavsiyemdir ;)

10 yorum:

  1. En son izlediğim bir kazanqk filmi oldu; adı "Totem kurt" ... Çok etkilendim. Doğanın düzeniyle oynayan insanoğluna yine doğanın verdiği büyük bir cezayı anlatan, bana göre otantik bir film. İyi ki izlemişim dediğim, feyz aldığım ve kendi kötü alışkanlıklarımdan varsa utandığım bir his kazandırdı bana. Terbiyevi bir film... Tavsiye edirm.

    YanıtlaSil
  2. O zaman not alıyorumm! :D Geçen gün yaşadığım Zebani hayal kırıklığından sonra, biraz korkmaya ihtiyacım var :D

    YanıtlaSil
  3. Filme müdahale etme ihtiyacı hissettiriyor demek. Heyecanlı yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle evet, çocukları gidip o evden çıkarasım geldi ;)

      Sil
  4. filme müdahale edecek kadar içimize işleyeni bir film demek işte o zaman bir izlenmel...
    Film ve kitap tanıtım bloglarını gezmeyi gerçekten seviyorum birinde kitap okuma isteğim yeniden kabarıyor diğerinde ise ne izlesem diye düşünme derdinden kurutluyorum emeğinize sağlık teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Kitap, film, seyahat tavsiyeleriyle devam ediyorum. Beni izlemeye devam edin ;)

      Sil
  5. hiç izleyemiyorum gerilim korku :) ama yine de merak ettim

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.