Beşinci Dalga - The Fifth Wave

Rick Yansey'in aynı isimli kitabından beyazperdeye uyarlanan yeni bir film serisi Beşinci Dalga, The Fifth Wave ancak diğer gençlik serileriyle yakalanan başarıyı yakalayamayacak gibi görünüyor.

Dünya yeniden bir uzaylı istilasıyla karşı karşıya kalmıştır ve ilginçtir ki uzay gemisi yeniden Amerika'nın üzerine konuşlanmıştır. Günlerce neden geldiği, ne istediği bilinemese de bir gün her şeyin başladığı gün gelir. Dünyaya salınan bir virüsler binlerce insan hayatını kaybeder. Geri kalanları ise depremler, tsunamiler, büyük bir yalnızlık ve insan kılığındaki uzaylılar beklemektedir.

Cassie de bu uzaylı istilası sonucu anne ve babasını kaybeder, kardeşi Sam'le ise istemeden uzak kalmak zorunda kalır. Artık tek hedefi Sam'e ulaşabilmek ve bu zor günlerin üstesinden birbirlerine destek olarak gelmektir. Ne var ki dünya artık eski dünya değil, gördüğü her insan da insan değildir.

Cassie dünyanın geçirdiği bu değişim sürecinde ona uyum sağlayabilmek için silah kullanmayı, kavga edebilmeyi, kısacası hayatta kalabilmeyi öğreniyor. Çocukların uzaylılara karşı savaşabilecek askerler olarak yetiştirildiği bir kampta olan Sam ise içinde bulunduğu gruba uyum sağlamaya çalışıyor. 

Cassie sonunda Sam'e ulaşabildiğindeyse gerçekler bir bir gün yüzüne çıkmaya başlıyor. Bir kitap uyarlaması olsa da bu konunun bizler için artık çok tanıdık bir konu olduğunu düşünüyorum. Filmi daha çekici hale getirebilmek için hiçbir şey yapılmamış ve zaten başrol oyuncusu, Cassie'ye hayat veren Chloë Grace Moretz'in oyunculuğunu oldum olası hiç beğenmemişimdir. Bu nedenlerle Beşinci Dalga benim açımdan sınıfta kalan filmlerden ve zamanınızı bu filmle harcamayın derim.
Sevgiler :)


4 yorum:

  1. Gerçekten filmi beğenmedin mi? bende merakla bekliyordum. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmedim maalesef. Zaten dediğim gibi Chloë Grace Moretz in oyunculuğunu da hiç beğenmiyorum. Bana çok yapmacık geliyor. Belki de sen seversin. Belli mi olur ;)

      Sil
    2. Chloë Grace Moretz ''If I Stay'' filmini beğenmiştim sadece. Türkçesi Eğer Yaşarsam sanırım. Bana yapmacık gelmedi oyunculuğu ama belki yetersiz olabilir. Zaten sinemaya gidecek vaktim de ok. İnternete düşerse izlerim artık. :)

      Sil
    3. Evet orada da izlemiştim ve orada da bana canlandırdığı karakteri hissettirememişti. O zamandan beri başrol oynamaması gerektiğini düşünüyorum. Yan rollerde daha başarılı bence :) Bence de en güzel internetten izlemen.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.