Black Mirror

İngiltere'de yayımlanmaya başlayan Black Mirror bildiğiniz ve alışa geldiğiniz dizilerden değil. 2011 den bu yana uzun aralar vererek ilerleyen seride her bölüm birbirinden bağımsız ve farklı oyuncular oynuyor. Bu bağımsız bölümleri birleştiren ortak noktalar ise teknoloji ve yaşamın karanlık noktalarını barındırıyor olmaları. Black Mirror'ı izlediğinizde teknolojinin bu yanını hiç fark etmediğinizi göreceksiniz.

İngiltere halkı tarafından çok sevilen Prenses Susanna kaçırılır ve iadesi için başkan Michael Callow'dan akıllara zarar bir eylem gerçekleştirmesi istenir. İstenen eylemin inanılmazlığı bir yana halkın bu olanlara tepkisi de oldukça şaşırtıcıdır. 

Hayatlarını kıt kanaat dijital oyunlar oynayarak, televizyon izleyerek ve şovlara izleyici olarak kazanmaya başlamış bir toplumda tek kaçış yolu en ünlü yarışmaya katılıp jürilerden pozitif oyu almaktır. Fakat olaylar hiç de bu yönde gelişmez. 

Yakın bir gelecekte insanlığa yerleştirilen bir çip sayesinde yaptıkları, gördükleri, duydukları her şey ama her şey kayır altına alınmaya başlar. Tüm anılarınızı televizyon ekranlarında izleyebilmek ne kadar da güzel bir gelişmedir öyle değil mi? 

Martha çok sevdiği kocası Ash'i bir trafik kazasında kaybedince hayata dair her şeyden uzaklaşmaya başlar. Hayata tutunmasını sağlayacak olan şey ise cenazede bir arkadaşının ona verdiği, özel bir sistemin numarası olacaktır. Fakat başlarda kabullendiği bu sistem bir süre sonra tahammül edilemez boyutlara ulaşacaktır.

Victoria, nasıl geldiğini bilmediği bir yerde, hafızasını kaybetmiş bir şekilde uyanır. Dışarıya çıktığındaysa kim olduğunu bilmediği kişiler tarafından avlanmaya çalışırken başka insanlar tarafından yardım alamadığını hatta kayda çekildiğini görür. Bu kaçış inanılmaz bir şekilde son bulacaktır.

Waldo isimli bir çizgi karakteri seslendiren komedyen Jamie Slater, dönemin aday politikacılarıyla bir şova katılır ve onları aşağılamaya başlar. Bu hareketiyle halkın sempatisini kazanan Waldo başkan adayı olabilecek raddeye gelmiştir. Bir çizgi karakterin bu koşullara gelebilmesi sizce nasıl olabilir?

Matt ve Potter karlı bir günde bir kulübede uyanırlar. Günlerdir o kulübeyi paylaşsalar da birbirleriyle ilk defa iletişim kuracaklardır. Kulübeden önceki yaşamlarına dair hikayelerini anlatırlarken gerçeğin aslında çok ama çok başka olduğu ortaya çıkacaktır.

Her bölümünde beni çok şaşırtan ve etkileyen Black Mirror'u herkese tavsiye ediyorum. İzlediklerinize inanamayacaksınız. 


14 yorum:

  1. Konusu çok ilginç geldi. Dizilerim bittiğinde izlenebilecek yeni bir dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Zaten çok az bölümü var arada değişiklik olsun diye izleyebilirsin.

      Sil
  2. Çok ilginç bir konu. Merak ettim. Zaman zaman teknolojik ilerlemenin karanlık tarafları hakkında düşünür ve ürperirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de :) Kimi zaman robotların bizi ele geçirdiği filmlerin gerçek olacağını düşünüyorum. Bakalım günler bize ne gösterecek.

      Sil
  3. merhaba:)daha önceden pek yabancı diziler ilgimi çekmiyordu o kadarki millet lost lost derken bile merak etmemiştim.seni takip etmeye başladıktan sonra daha önceki tavsiyelerindeki bütün dizileri izledim birçoğunu beğendim buna da mutlaka bakacağım :)sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene. Bunu da beğeneceğine eminim :)

      Sil
  4. İlgimi çekti baya. her bölüm de oyuncuların değişmeside hoş. Hiç sıkılmadan izleye bilirim bu sayede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, böylece hepsi kısa birer film gibi izleniyor.

      Sil
  5. Nedense dizi takibinden çıktım desem olur. Ama sinema filmi başlıyor ve bitiyor. Sinema salonundan çıkınca bir süre dışarıdaki aydınlık gözlerini kamaştırıyor insanın. Sanki gece bitmiş de gündüze sert bir giriş yapmış gibiyiz. Fakat sinemanın verdiği tad, keskin soğuk bir gazoz ve yanında karemelalı gofret gbi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinemanın yeri çok ayrı benim için ama diziler de artık film kalitesindeler bu nedenle dizi izlemeye devam :)

      Sil
  6. Sadece ilk bölümü izlemiştim aylar önce ve bana biraz ağır ve karanlık tarafı çok fazla geldi.. Diğer bölümlerde boyledir diye birdaha izlemek istemedim:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk bölüm her açıdan çok zorlayıcıydı ama diğerleri onun gibi değil bana güvenebilirsin. Mutlaka diğer bölümlere de şans ver.

      Sil
  7. Garip bir diziymis. Ben dizilerin bölümlerini kaçirdigim için iyi bir izleyici degilim. Arada güzel bir film bulursam izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternetten zamanın oldukça izlersen benim gibi hiçbir bölüm kaçmaz ;) Hepsi orada bizi bekliyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.