Filmmor Kadın Filmleri Festivali

14. Film Mor Kadın Filmleri Festivali bu yıl "Kadın Dayanışması Yaşatır" sloganıyla başlıyor. 12 Mart'ta İstanbul'da başlayacak olan festival 30 Nisan'a dek 7 şehri dolaşacak.
"Kadın Cinayetleri Önlenebilir: Dayanışma Yaşatır" sloganıyla 12-20 Martta İstanbul, 26-27 Mart Hatay, 2-3 Nisan Adana, 9-10 Nisan Bodrum, 16-17 Nisan Mardin, 23-24 Nisan İzmir ve 29-30 Nisan'da Van'a gidecek.

70'den fazla sayıda filmle izleyicisiyle buluşacak olan festivalde bölümler "Kadınların Sineması", "Kendine Ait Bir Cüzdan", "Cins-Cinsiyet-Cinsiyetler", "Kadın Cinayetleri Önlenebilir- Kadın Dayanışması Yaşatır", "Kadınlar Vardır" şeklinde adlandırılmış. 
Geçen yıl hayatını kaybeden, feminist sinemanın ustalarından Chantal Akerman anısına toplu bir gösterimin de yer alacağı festivalde Fas'tan İran'a dek uzanan coğrafyadan kadın yönetmenlerin filmleri de yer alacak. 

Film gösterimleri haricinde çeşitli atölyeler, paneller, forum ve söyleşilerle de kadınlara dokunabilmeyi amaçlayan festival önemli bir amaç için yeniden yola çıkıyor.
30 ülkeden kadınlar ve onları anlatan filmleri buluşturacak 14. Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12 Mart'tan itibaren 7 şehre, güzel dileklerle gidiyor.
Festival ile detaylı bilgilere, film programları ve diğer etkinliklerin bilgilerine Filmmor'un internet sitesinden ulaşabilirsiniz; http://www.filmmor.org/tr/

8 yorum:

  1. N güzel ne anlamlı bir festival. Duymamıştım sayende öğrendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim :) Maalesef ülkemizde film festivalleri yeterince tanıtılmıyor. Ben de bir katkım olsun istedim.

      Sil
  2. Koşuşturmalı bir bir hayat yaşıyoruz özellikle kentlerde. Zaten zamanımızın bir kısmı akıllı telefonlarla, internetle zihnimiz kirleniyor. Dengeli, duyarlı ve insanın vicdanına, yüreğine dokunan filimlerin olması bir neze olsun şuurlanmamız açısından iyi bir gelişmedir diyebiliriz. Hele kısa film çalışmaları yapılmış olsa daha da etkili olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerede yaşarsak yaşayalım zamanımızı iyi değerlendirmek bizim elimizde. Koşuşturmayı bile düzenleyebiliriz maalesef böyle düşünenlere katılmıyorum artık. Size dayatılanı değil de size faydalı olanı seçerseniz, hayatınızı şirazesinden kaydırmayı göze alabilirseniz hayalinizdeki yaşamın çok da uzağınızda olmadığını göreceksiniz :)

      Sil
  3. evet festivaller hakkında pek bilgim yok benim de . teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, işte haberin oldu. Belki senin şehrine de geliyordur ve sen de bu dayanışmaya destek verirsin.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.