Mısır Tanrıları - Gods of Egypt

Eski Mısır'a olan ilgimi çevrem çok iyi bilir, siz de bilin. Durup dururken Mısır'la ilgili bir paylaşım yaparsam, tanrılardan girip piramitlerden çıkarsam şaşırmazsınız böylece ;) Bu paylaşımım ise hiç de durup dururken değil. Benim için çekilmiş bir film adeta. Beni Mısır Tanrıları filminin setine götürüp bıraksınlar a dostlar!

Ahh ahh şu Eski Mısır hayranlığım olmasa filmi bu kadar sevmeyebilirdim belki de çünkü objektif bakmaya çalıştığımda sanki bir şeyler eksik gibiydi ama bu bakış açısında kalmaya çalışırken Horus geldi, İsis geldi, Hathor, Osiris derken ben yine hoooop ağzı açık filmi izleyen Sinem kıvamına geldim :) Çare yok diyalogları dinlemeden sadece görüntüleri izlemek için tekrar gitmek istiyorum filme. Set'in taç giyme törenini basmasını yeniden görmek, Thoth'un her şeyi bilen beynine bir kerecik dokunmak istiyorum. Bazılarını gerçekten gezebildiğim tapınakların o şaşaalı dönemlerdeki halini görmek istiyorum. 

Horus'un her şeyi gören gözlerinden görebilmek, Hathor'un aşk dolu bakışlarına yakalanmak istiyorum :)) Uff daha fazla uzatmiyim istiyorum da istiyorum. Eski Mısır tanrılarıyla tanışmak istiyorum sözün kısası. Ra da belki beni o muhteşem yelkenlisine alır, yanında ufacık kalsam da önemli değil. Tanrılara kapılıp hikayeyi yazmadan gitmek üzereyim ama birazcık da olsa anlatayım da siz de gidin izleyin.

Ra'nın oğulları Osiris ve Set'e Mısır bölüştürülmüş ve Set'e çölü hükmetmek kalırken Osiris Mısır kralı olmuştur. İsis'le Osiris'in oğulları olan Horus için büyük gün gelir. Osiris elindeki güçten vazgeçip artık tacını oğluna geçirecektir. Fakat taç giyme törenine gelen Set, yüzyıllardır içinde beslediği kini kardeşinden, yeğeninden, diğer tanrılardan ve Mısır halkından çıkarmak için harekete geçer. Osiris'i öldürür, Horus'un gözlerini söker ve kendisini Mısır'ın hükümdarı ilan eder. Gözlerini kaybeden Horus ise kendisini bir tapınağa kapatıp her şeyden uzaklaşır. 

Diğer yandan sadece birer insan olan Bek ve Zaya Set'in hükümdarlığı sonrası tamamen bir köle toprağına dönen Mısır'da ayrı düşmek zorunda kalmışlardır. Bek eskisi gibi hırsızlığa devam ederken Zaya Set'in en büyük mimarı olan Urshu'ya köle olarak verilmiştir. Hala Horus'tan medet uman Zaya Bek'e Horus'un gözlerini çalmasını ve ona götürmesini teklif eder ve böylece tanrıların savaşına girmiş olurlar.

Bek, Set'in hazinelerinin konulduğu yere girecek ve tuzak dolu köprülerden geçerek Horus'un gözlerini alacaktır. Fakat gözlerden sadece birinin orada olduğunu görür. Gözü ona götürürlerken Zaya okla kalbinden vurulur ve hayatını kaybeder. Artık Bek'in Mısır'ın geleceğini düşünmekten çok daha büyük bir hedefi vardır. Zaya'nın ölüler diyarından geri getirilmesi. Horus'la onu geri getireceğine dair anlaşma yapar ve birlikte Set'i yenmek için çalışmaya başlarlar.

Horus ve Bek'e sonrasında Hathor da katılır. Hep birlikte Set'in gücünü yok etmek için gitmeleri gereken bir yer vardır. Orada Sfenks'in bilmecesini bilmek zorunda olduklarından yanlarına Thoth'u da alırlar ve hep birlikte hedeflerine doğru yol alırlar. Fakat işler istedikleri gibi ilerlemez. Diğer yanda Ra'nın bile Set'in hain planlarından haberi yoktur. Set, tüm güçleri bünyesinde barındırmak, her şeyin sahibi olmak istemektedir.

Görselliğine hayran kaldığım Mısır Tanrıları - Gods of Egypt maalesef kurguda sınıfta kalmış gibi görünüyor ama gönlüm onu çok yukarılara çıkarmaktan yana :) Demem o ki eski Mısır'a özel bir ilginiz yoksa çok keyif alacağınızı düşünmüyorum ama bir nebze ilginiz varsa görüntüler sizi alıp götürecek. Hatta IMAXte bile izleyebilirsiniz o durumda. Ben öyle yaptım ;) Keyifli seyirler.


6 yorum:

  1. Bütün filmi anlatıyorsun be canım:( Ondan okumuyorum:... Henüz seyretmedim çünkü:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yav valla anlatmıyorum :)) Önemli kısımları anlatmıyorum yani :))

      Sil
  2. O kadar güzel anlatmışsınız ki Mısır'ın Tanrıları filmini, sonuna kadar okuyuverdim. Bu filmin adı geçtiğinde gözümde altın sarısı renkler, çölün günbatımındaki kırmızılığı canlanıyor. Fragman ve gördüğüm görsellerden bu renkler aklımda yer etmişler. Renkler ve görkem; filmi izleme nedenim olacak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmden en keyif alacağınız noktalar da onlar zaten :) Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

      Sil
  3. bu tarz mısır hakkında olan filmlere ilgim var izlemedim izleyeceğim en kısa zamanda ;) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa o zaman benim gibi görüntülere bayılacaksın eminim :) Keyifli seyirler şimdiden.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.