Babalar ve Kızları - Fathers and Daughters

Her kız çocuğu için babası, babasıyla olan ilişkisi çok özeldir. Beraber yaptıkları her şey sanki dünmüş gibi akıllarındadır ve çevrelerinde hep ona benzeyen bir erkek ararlar. Babalar, kızlarının ilk aşkları, güvendikleri ilk erkektir. Babalar ve Kızları da tüm kız çocukları için eminim ki çok farklı bir anlam ifade edecek.


Jake Davis Pulitzer ödüllü bir yazardır. Eşi ve kızıyla yaşayan Jake ailesiyle birlikte bir araba kazası geçirir ve karısı hayatını kaybeder. Jake'de ise zaman zaman gün yüzüne çıkan ve o an normal hareket etmesini engelleyen kriz atakları gerçekleşmeye başlar. Bu ataklardan kurtulabilmek adına hastaneye yatar ve bu dönemde de kızı Katie'yi eşinin kız kardeşi Elizabeth'e bırakır. Tedavinin ardından kızını almaya gittiğindeyse beklemediği sorularla karşılaşır.

Katie'nin küçüklüğüyle büyüklüğünün bir arada ilerlediği filmde büyümüş olan Katie bir sosyal yardım görevlisi olmuş ve sorun yaşayan çocuklara yardım etmeye başlamıştır. Küçük yaşta yaşadığı kayıplar nedeniyle sevdiklerini kaybetme korkusu yaşayan Katie aşık olamadığından yakınsa da aradığı aşkı hiç ummadığı bir anda bulur fakat korkularıyla savaşması çok zor olacaktır.

Annesini kaybettikten sonra babasıyla daha özel ve yakın bir ilişki yaşayan Katie annesinin boşluğunu da onunla kapatmaya çalışır. Jake ise tedavinin ardından neredeyse beş parasız kalmış kızına bakabilmek için kendisini sürekli yazmaya vermiştir. Hayatının kitabını ise Katie'nin ona söylediği bir söz sonrasında yazacaktır.

Filmleri izlerken her zaman duygunun bana geçip geçmediğine bakan biriyim. İzlediklerimi hissediyorsam o film bence iyi filmdir ve Babalar ve Kızları'nı elimde peçete, burnum akarak izlediğime göre bu film benden geçer not almış demektir. Baba-kız ilişkisinin ne kadar özel olduğunu dibine kadar hissettiren, hayatının aşkını kaybetmek pahasına korkularına yenik düşen bir kızı tam olarak tasvir edebilen Babalar ve Kızları duygu yüklü bir film. Boş bir gecenizde bu filmi izlerken, patlamış mısır eşliğinde, güzel bir iki saat geçireceğinize eminim. Keyifli seyirler :)


12 yorum:

  1. Ne kadar güzel anlatmışsınız bu duyguları. Gerçekten ben de öyle düşünüyorum. İzlerken o filmin ruhunu yaşayıp hissetmek onu özel kılar,bunu her film maalesef başaramıyor. Tanıtımımız için teşekkürle, bu filmi mutlaka izleyeceğim kız babası olan eşim ile... :) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Keyif alacağınıza eminim. Sevgiler :)

      Sil
  2. Bu filmi vizyondayken izleyecektim bir türlü kısmet olmadı. Şimdi görünce hatırladım, izleyeceğim uygun bir zamanda. Tavsiye ve inceleme için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Umarım en az benim kadar keyif alırsın izlerken.

      Sil
  3. çok samimi söylüyorum, izleyecek film arıyordum. bu akşamki listeme bu filmi koyuyorum. :) çok teşekürler. :)

    YanıtlaSil
  4. Bu filmi biri daha tavsiye etmişti. İzleyeceğim bir gün

    YanıtlaSil
  5. Türkiye'den çook uzaklarda yaşayan biri olarak şuan filmi izlemeye hazırlanıyorum.. muhtemelen peçeteler eşliğinde izleyeceğim ama etkili yorumunuz beni çekti. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :) Umarım severek izlersiniz. Sevgiler...

      Sil
  6. Eşim kendisi izlemiş. Bana da önerdi, sonra birlikte izledik. Çoğu yerde göz yaşlarımı tutamadım tabi :) Güzel yazı olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.