Batman v Superman : Adaletin Şafağı

Yıllar boyu hikayelerini ve kahramanlıklarını ayrı ayrı izlediğimiz iki kahraman Batman ve Superman nasıl birbirine savaş ilan eder aklım almıyordu ve dolayısıyla merakla gittim filmi seyretmeye. Eh tabii izleyince her şeyi anladım :)) Başka niye dövüşsünlerdi ki!?

Dünya üzerinde Superman yüzünden yaşananlar birçok insanın ölmesine neden olurken kurtardığı insanlar, engellediği felaketler unutulmuş ve bir zamanların tanrı gibi görülen kahramanı artık gözden düşmüştür. İnsanlık artık ona ihtiyaç olup olmadığını tartışırken Batman de Superman'in neden olduğu felaketlerden, kontrolsüzce aklına eseni yapmasından oldukça rahatsızdır.

Batman ve Superman filmin iki yakasını oluştururken Lex Luthor adında yeni bir yakayla tanışıyoruz. Kendisi bir bilim adamı fakat en psikopatından. Kendine göre planları olan ve bu uğurda her şeyi göze almış bir psikopat. Luthor Batman ve Superman'i karşı karşıya getirmeyi öyle güzel beceriyor ki her ikisi de neredeyse hiçbir şeyi sorup soruşturmadan birbirlerinin üzerine atlayıveriyorlar fakat gerçek Lex'in gerçek amacıyla karşılaştıklarında bütün işler değişiyor. Gerçek amacı gördüğümde "yok artık!" tepkisi verdiğimi itiraf ediyorum. En çılgın bunu bulmuş olmalılar.

Batman ve Superman birbirlerine uzaktan uzaktan diş bilerken hikayeye bir de gizemli bir kadın takılıyor. Filmin sürpriz dördüncü yakası da böylece gün yüzüne çıkıyor. Bu gizemli kadın devamının geleceğinin sinyallerini veren film serisinin devamında da olacağının sinyallerini vermeden gitmiyor. Onu izlerken amazon duygularım kabarmadı değil hani söylemeliyim.

Ehh bir filmde Superman olur da Luis Lane olmaz mı? Tabii ki var. Her filmde olduğu gibi bu filmde de Superman, Luis'i çığlıklar içerisinde bir gökdelenden düşerken kurtarıyor. Amy Adams'ı çok sevsem de bu filmde Luis'e gerek var mıymış pek bilemedim doğrusu. 

Filmin ilk yarısı ne kadar durağansa ikinci yarıda hop oturtup hop kaldırıyor izleyiciyi. Filme dair en sevdiğin şey ne diye sorarsanız ise kesinlikle müzikleri derim. Soundtrack albümü alınır ve düşük enerjili olduğunuz günlerinizi bile pozitife dönüştürecek tılsıma sahipler derim. Özellikle ikinci yarıdaki müziklere bayıldığımı söylemeliyim. Eğer kendilerine ulaşabilirsem buraya da mutlaka eklerim. Bu film için izleyin izlemeyin diyemem elbette. El mahkum izlenecek çünkü bir daha böylesi gelmeyecek. O halde herkese keyifli seyirler :)

21 yorum:

  1. Film müzikleri çok severim. İnsanı soyut güzelliklere taşıyor. hele çocukluğumuzda seyrettiğimiz siyah beyaz filmlerin müziklerini hala içimde saklarım. Yazın açıkhava sinemalarında, çamlar altında tahta sandalyelerde oturarak izlerdiğimiz aşk filmleri gökte gümüş bir mehtap, çakıl taşı gibi yıldız kümelerinin ve samanyolunun eşliğinde idi. O zaman film müzikleri yumuşak geçişlerine kendimizi kaptırırdık. Filmi ve müziği bütün hücrelerimizle içselleştirirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşuma giden müzikleri araştırdığımda çoğu zaman film müziği çıkarlar. Onlar her zaman daha anlamlı oluyorlar bence. Bahsettikleriniz de çok güzel noktalar.

      Sil
  2. çok güzel bir yazı olmuş 😊 çocukluğumun kahramanları 😄 ben de bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  3. Hans Zimmerman yapmış yine filmi izlemedim daha ama müziklerini dinledim :)

    YanıtlaSil
  4. Kötü adamını merak ettiğim bir filmdi :) Teşekkürler anlatım için.

    YanıtlaSil
  5. Bizim evin erkek kismisi izlemeye gittiler agizlari kulaklarinda döndüler. Ben evde amazon prime dan izliyorum daha gelmedi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İnanırım tam ağız açık izlenecek görüntüler vardı onlara göre. Hele bir canavar vardı ki beni benden aldı.

      Sil
  6. ben de baya merak ettim , yaz geldi sinemaya gitmek istemiyor canım ama internete düşünce izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur daha nisan ayındayız ne çabuk getirdin yazı ;) Eğer Imax izleme imkanın varsa tavsiye ederim, yoksa tabii internetten izlemek de bir seçenek.

      Sil
  7. Merhaba,

    Epeydir yapılan reklamlar ve iki haftada bir milyona yakın seyirci tarafından izlenmiş olması filme ilgimi çekmişti. Burada o ilgi daha da çoğaldı :) Bakalım, bir gün seyrederim :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgiyi çoğaltabildiğime sevindim. O halde bir de youtube'dan filmin soundtracklerinden olan Is she with you? yu dinlersen bence yarın sinemadasın ;) Keyifli günler.

      Sil
  8. güzel anlatım olmuş merek ettiğim filmlerden biridir inşallah koşturmaktan fırsat bulursam gitmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koşturmalarda kendine fırsat aratmayı unutma. Bizi en çok yoran, hayatta kendimize zaman ayırmamamızdır ;)

      Sil
  9. benim kahramanım süpermen :) filmi en kısa zamanda izlemek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Mutlaka izle geciktirmeden. Superman'i çok daha fazla seveceksin bu filmle.

      Sil
  10. ben de merak ediyordum ikisi de süper kahraman değil mi niye savaşıyorlar diye.. dimek oyuna gelmişler garipler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Sormayın ben de aynı duygularla gitmiştim, her şey meydana çıktı.

      Sil
  11. DC'nin en rezalet filmi kısaca.Bende blogumda film hakkında uzun uzadıya bir yazı yazmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden böyle bir girişimde bulundular anlamak mümkün değil :) Kötüydü evet.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.