Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları - Ransom Riggs

Bilenler vardır mutlaka ama bilmeyenlere harika bir kitap tanıtıyor olduğumun müjdesini vermeliyim. Hele ki Harry Potter hayranıysanız bu kitabın da benzer bir ayarda olduğunu, filminin önümüzdeki eylül ayında vizyona gireceğini ve devam kitabının ise bu ay raflarda olacağını bilmelisiniz. Bizleri meraktan meraka sürükleyecek Tuhaf Çocuklar'la henüz tanışmadıysanız bir an önce tanışmalısınız derim. 

Jack, ailesiyle büyümüş olağan insanlardan biridir ve yıllarca büyükbabasının ona anlattığı hikayeleri dinlemiştir. Küçükken bunlar birer hikaye gibi gelse de büyüdükçe ve büyükbabası anlattığı şeylerin gerçekliğinde ısrar etse de onlara pek inanmak istemez. Gün gelir ve büyükbabası vefat eder. Hem de Jack'in kimseye anlatamadığı, açıklayamadığı bir şekilde. Ne kadar anlatsa da ona kimse inanmaz ve büyükbabası gibi delirdiğini düşünmeye başlarlar. Bu anlattıklarından kurtulması için onu terapiye bile gönderseler de Jack onlara her şeyin geçtiği taklidi yaparak her şeyi savuşturmaya çalışır. Kısa bir süre sonra o da gördüklerinin gerçek olup olmadığıyla ilgili şüpheye düşer taa ki halası tarafından verilen doğum günü hediyesine dek. 
Aklı tamamen karışan Jack, büyükbabasının daha küçük bir çocukken savaştan kaçmak için gitmek zorunda kaldığı o adaya gidecek ve bu sırrı çözecektir. Gittiğinde karşılaştığı şeyler ise hiç de beklediği gibi olmayacaktır.
Konusuyla, olaylarla ve karakterleriyle yepyeni ve içine alıp götüren bir hikaye Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları. Elinize aldığınızda bırakmak istemiyor, çocuklar bu kez ne yapacak diye düşünmeden edemiyorsunuz. Hemen yukarıda filmin müjdesini de verdiğime göre fragmanıyla sizleri baş başa bırakıyor hem keyifli okumalar hem de seyirler diliyorum :)


12 yorum:

  1. Harry Potter izlemekten orta okulda :D gözlerim bozulacaktı :D Aldım o zaman listeye.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitap hakkın da iyi yorum okuduğum kadar kötü yorumda okudum sanırım. O yüzden hep kararsız kaldım alıp almamak konusunda doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Ben hiç kötü yoruma rastlamadım ama dediğim gibi Harry Potter tarzını seviyorsan bunu da seversin diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Uzun zamandır listemde olan bir kitaptı. Geçen hafta film fragmanını izleyince mutlaka filmden önce okumalıyım dedim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben de kaç seferdir uyarlama filmleri izleyip sonra kitaplarını okuyordum bu kez önce okumayı başardım neyse ki ;)

      Sil
  4. Çok merak ediorum bu kitabı/filmi. Başta çocuk görünce tırsmıştım ama :) düşündüğüm gibi değilmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Nesinden tırsmıştın ki? Bu kitapta pek korkulacak bir şey yok ama devam kitabı biraz daha aksiyonlu olacak sanırım.

      Sil
    2. Tırsma derken korku değil, ben böyle çocuklu vs şeyleri okuyamıyorum ondan :) Kapakta da yalnız başına dikilen kız görünce duygusala bağlarım diye tırsmıştım ama değilmiş :)
      Siten de çok hoş olmuş bu arada hayırlayamadım ben sanırım ;)

      Sil
    3. Hmm yok yok kesinlikle öyle bir konusu yok :) Gönül rahatlığıyla okuyabilirsin. Teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Bu tür kitapları seviyorum.
    Teşekkür ederim tanıtım için.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.