Dedemin Fişi

Her Şeyden Konuşmalı sayfalarında nadiren yer verebildiğim Türk Filmlerinden biriyle karşınızda olmaktan mutluyum açıkçası. Neden mi? Kendini keyifle seyrettirebilen, ay bu ne saçma film dedirtmeyen nadir yapımlar çekilebildiği için ancak bu kadar oluyor işte. Televizyon izlediğim dönemde en keyifle izlediğim programlardan biri olan Güldür Güldür ekibinin ortaya koyduğu Dedemin Fişi işte bu kaliteli yapımlardan biri oldu benim için.


Hikaye Türk ailesinin hiç de yabancı olmadığı bir hikaye aslında. Ya da dünyadaki tüm ailelerin mi demeliyim? Baba ölüm döşeğindedir hatta beyin ölümü gerçekleşmiştir ve aile bireyleri bir araya toplanır ki sonraki adıma karar verebilsinler. Küçükken yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen, birinin bir yerine bir şey olsa diğerinin canı yanan kardeşler büyüdüklerinde, aileye yeni bireyler katıldığında ve artık paranın o müthiş albenisine kapıldıklarında miras kavgası etmekten başka yolları yokmuş gibi gelir onlara.

Daha babalarını toprağa vermeden mirası pay etmeye çalışırlar ancak her pay bir diğeri kadar karlı değildir ve ortaya hiç de hesapta olmayan kişiler de çıkacaktır. Gerçek hayatta genellikle kavgayla, küslüklerle sona eren miras kavgaları Dedemin Fişi'nde öyle güzel ele alınmış ki kahkahalara boğuluyorsunuz. Cinlik yapmaya kalkarken foyası ortaya çıkanlar, dünyadan bihaber saflar ve hadi olsun da bitsin gidelim modundakiler, hepsi bir arada. 

Güzel bir ekip, güzel bir hikaye, güzel espriler ve karşınızda Dedemin Fişi. Emeği geçen herkese teşekkürler. Keyifli seyirler :)


19 yorum:

  1. Zaman kaybı olmasından korktuğum ve bu sebeple izlemekten kaçındığım bir filmdi taa ki senin yazını görene dek. İlk fırsatta izleyeceğim bu filmi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ben de aynı sebepten bu kadar geciktirdim ama iyiymiş, daha önce şans vermeliymişim. Keyifli seyirler :)

      Sil
  2. Benimde Türk komedi filmlerine bir çekingenliğim var. Konu itibariyle içimizden birilerine ait. :) Ben Bir Demet Tiyatro'yu çok izlerdim. Onun gibisi de gelmedi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Demet Tiyatro mükemmeldi. Sanki hepsinin de başlangıcı gibiydi. Fitili o ateşledi:)

      Sil
    2. Katılıyorum kesinlikle. :)

      Sil
  3. Ben de seyrettim filmi. Çok eğlenceliydi. Devamı gelecek sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sonunda devamı gelecek gibi bitti haklısınız. Bakalım en az bunun kadar güzel bir yapım olur umarım devamı da.

      Sil
  4. Endişeyle baktığım bir filmdi ama yazınızı okuyunca endişelerim kalktı :)

    YanıtlaSil
  5. İzledim o filmi ara ara komik sahneler oldu bel altı espriler olmaması ailecek izlenebilir bir komedi filmi olmuş.Ben de arkadaşların izlemesini tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Bu ekibi seviyorum ben. Türkiye den bir bunları izliyorum arada, güldür güldür;) Filmleri de komiktir

    YanıtlaSil
  7. Çok eğlenerek izlemiştim bende :)

    YanıtlaSil
  8. Güldür Güldür ekibini bende çok seviyorum ama filmin adını ilk duyduğum da aman yok be modundaydım ki senin yazınla beraber tamam izlenebilirmiş dedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizde aynı korku varmış belli ki. İyi ki cesaret edip izlemişim :) Sen de izle seveceğine eminim.

      Sil
  9. Kötü Kedi Şero'yu izlemek üzere heyecanla sinmaya koşup kızımın yaşı tutmadığı için, hadi bari bunu izleyelim dediğim ve hayatımda ilk kez sinemada ilk kahkahayı atıp kızım tarafından uyarıldığım filmdir.Ben bayıldım ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) İnanırım çok keyifli filmlerden biriydi. Hayatta kahkahaların bol olsun.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.