Brass Filarmoni Konserindeydik

17 Mayıs akşamı www.medyamoda.com'un sahibi sevgili Mine'nin davetiyle, Türkiye Filarmoni Derneği'nin düzenlediği Brass Filarmoni konserini dinlemeye gittik. Orkestraları dinlemekten büyük bir haz duyan ben için harika bir davetti buradan Mine'ye tekrar teşekkür ediyorum. 

Dinlediğimiz muhteşem parçalara geçmeden önce filarmoni orkestrası nedir biraz bahsetmek istiyorum. Filarmoni orkestrası da aslında bir senfoni orkestrasıdır ancak bunlar özel kurumlar, kuruluşlar ya da kişiler tarafından desteklenen orkestralardır. Brass Filarmoni orkestrası da orkestra şefliği ve sanat yönetmenliğini Erden Bilgen'in yaptığı halen CSO, Bilkent Senfoni, Borusan Filarmoni, Ankara Devlet Opera ve konservatuvar orkestralarında çalışan müzisyenlerden oluşmaktadır.

Gecenin programında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı dinlerken beni duygudan duyguya sürükleyen parçalardan farklı parçalar vardı. Bu kez durmadan dans etmek istedim her birinde. Hatta Tico-Tico'da ruhen kalkıp dans etmiş olabilirim :)
Programda yer alan parçaların özenle hazırlandığı çok belliydi ve onlarca film müziğine imza atan, 5 Akademi, 3 Emmy, 4 Altın Küre, 21 Grammy Ödülü ve 49 Oscar adaylığı bulunan John Williams'ı tanımama vesile oldu. Bir film tutkunu olarak ismini bilmediğim için kendime kızsam da bilmemek değil öğrenmemek ayıp dedim kendime. Hani siz de bilmiyorsanız kulağınıza küpe olsun. Gecede bizlere eşlik eden parçalar şu şekildeydi;

D. Fanshawe - Fanfare to the Planet
Henry Tomasi - Fanfares Liturgigues, Annonciation-Largo-Scherzo
D. Şostakoviç - Jazz Suit
J. Baptiste Lully - Türklerin Tören Müziği
Z. de Abreu - Tico-Tico "Latin"

W.A. Mozart - Türk Marşı
Erden Bilgen - Mehteran Fanfar
G. Gerswhin - Blue Rhapsody
Dede Efendi - Yine bir Gülnihal
John Williams - Olympic Medley

Parçaların bir kısmı Şef Erden Bilgen tarafından Brass Filarmoni için yeniden düzenlenmiş. Bu muhteşem orkestrayı takip edip en azından bir kere dinlemenizi öneririm.

Trompetler
Cem Sevgi, Julian Lupu, Kutay Maktay, Renato Lupu, Onur Sevgi, Deniz Bozalp, Billur Ongun

Kornolar
Cem Akçora, Barış Bayer, Bulut Baytekin, Gökay Yıldız

Trombonlar
Cem Güngör, Kaan Bilge, Emircan Birgül, Deniz Dişdiş, Eray Göver, Emre Demirci

Tubalar
Gurur Karadağ, Metin Şensoy

Vurmalı Çalgılar
Can Kıyıcı, Ali Can Öztan, Ata Özer

Hayatınız müzik dolu olsun :)


10 yorum:

  1. John Williams demek. :) Daha önce böyle bir konserde bulunmadım ama gitmek isterdim. John Williams'ı biliyordum film müziklerini takip ettiğim için ama bu kadar ödül sahibi olduğunu bilmiyordum. Helal olsun. :)
    Şarkılardan bazılarını biliyorum, çok keyifli olmuştur eminim. Tico Tico'ya da internetten baktım, tatlı bir müzik, sevdim ben de. :D
    Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. En azından ayda bir geceyi böyle etkinliklere ayırabilsek keşke. Çok keyifliydi gerçekten.

      Sil
  2. Oldukça kaliteli bir zaman geçirmişsiniz. John Williams ismini bende yeni duydum hemen bir göz attım o ne kadar başarı dolu bir hayat öyle. Kazandıklarının haricinde neredeyse her sene aday olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok iyi bir başarı çizgisi varmış. Geç kaldım ama artık takipçisiyim :)

      Sil
  3. Güzel paylaşım için Teşekürler. Harika bir yazi oLmus. Dediğiniz gibi keşke bütün yanina o tanışmak istediklerimizle anı yaşayabilsek.. Mesela bende en çok Jason Statham la tanışmak isterdim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim :) Umarım bir gün tanışma fırsatınız olur. LG G5 reklamını izlemişsinizdir mutlaka Jason Statham ürünün önüne geçmiş reklamda ;)

      Sil
  4. Evet evet .. Tam bit oyuncu . Onda Cüneyt Arkın ı Görüyorum ben .. 😇

    YanıtlaSil
  5. Brass kelime anlamı olarak bakır üflemeli çalgıların genel adıdır. Orkestranın bakır üflemeli çalgılardan oluştuğunu ifade etmektedir. Ankara orkestraları genelde çok başarılı ve geleneği olan orkestralardır. Ayrıca pazartesileri Filarmoni Derneğinin ücretsiz konserlerini CSO'da takip edebilirsiniz. John Williams malum Star Wars'un efsane müziklerini de yapmıştır ve Hans Zimmer'le birlikte film müziklerinin efsanelerindendir. Bilkent Senfoni'nin Haziran ayında Odeon'daki Film Müzikleri Konserini de kaçırmamanızı öneririm. Müzikle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim anlatımınız ve yorumunuz için. Hemen bakıyorum Bilkent Senfoni'nin konserine de. İnanın haberim yoktu. Çok sevindim :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.