Görmeden Ölme Dedirten Bir Köy; Giethoorn

Gezmeyi, görmeyi çok seviyorum ve şu sıralar bir yerlere gidemeyecek olsam da kenara notlar almak hoşuma gidiyor. Hollanda'da bulunan bu köyün fotoğraflarını görür görmez de hemen notumu aldım. Overijssel eyaletine bağlı olan bu köye mutlaka gidilecek.


Hollanda'nın Venedik'i olarak tabir edilen bu köyde arabalar için yollar yok dolayısıyla arabalar ve havaya saldıkları pis egzoz gazları da yok. Adeta cennetten fırlamış bu köyde ulaşım ya kanallardan teknelerle, ya yürüyerek ya da bisikletle yapılıyor. Kimi evlerin yürüyüş yollarına bağlantısı olmadığından postaları bile kanallardan teslim ediliyor. Rüya gibi değil mi?

Kanallarda kullanılan tekneler sessiz motorlara sahipler ve dolayısıyla motor gürültüsü duymuyor kendinizi tamamen doğaya bırakabiliyorsunuz. 1230 yılında köyün ilk sakinleri tarafından açılan kuyular, su seviyesinin yükselmesiyle göllere dönüşmüş ve köy günümüzdeki halini almış. Unesco Dünya Mirası listesinde bulunan bu masalsı köyde zamanın nasıl aktığını anlamak da mümkün değil elbette.

Amsterdam Merkez İstasyonu'ndan birkaç tren değiştirerek gidebileceğiniz Giethoorn yaklaşık 2 saat uzaklıkta. Harcanacak bu saate fazla fazla değecek olan köyde vaktinizi harika manzarasıyla restoranlarında keyfini çıkararak, kanallarda tekne ile dolaşarak, bol bol fotoğraf çekerek, müzelerini gezerek geçirebilirsiniz.

Yok bana bu cennet bahçesinde bir gün yetmez diyenlerdenseniz www.booking.com hemen imdadınıza yetişecektir. Dünyanın her yerinde kalabileceğiniz yerler ayarlayabileceğiniz bu siteyi mutlaka zihinlerinize kazıyın.

Yemyeşil hali çok güzel fakat kar altındaki masalsı halini de tercih edebilirsiniz. Kanallardaki suların kışın donmasıyla ulaşıma yeni bir alternatif gelen Giethoorn'da bu kez kayarak ulaşım sağlanıyor. Görülmeye değer bir başka özelliği de bu olsa gerek öyle değil mi? Söyleyin bakalım, kimler Giethoorn'a gitmeye karar verdi?


18 yorum:

  1. Hollanda da kuzenimiz ve eşi yaşıyor. Belki onları görme bahanesi ile gittiğimiz zamanda bu yeri görme şansım olur. Bayıldım. ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir imkanın varsa kesin git, hiç kaçırma :) Benim için de bol bol gez hatta ;)

      Sil
  2. Müthiş bir yer gerçekten. Böyle bir yer var deseler inanmakta zorlanırdım.
    Gördüm, okudum, inandım. :D İleride bol bol gezmeyi düşünüyorum, gitmek istediğim tarzda bir yer kesinlikle. Paylaşım için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gitmek nasip olur hepimize diyeyim madem :) Ne demek rica ederim.

      Sil
  3. Aaa ne kadar da ilgimi çeken bir yazı! :D
    Çok güzel bir post olmuş canım fotoğraflarda harika ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Allahım ne güzel bir köy, köy demeye bu binbir şahit lazım cennet cennet:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Bir yere aşık olabilmek sözünün gerçek hali.

      Sil
  5. Türkiye'de olsa hemen otel yaparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel yapıya uygun otelleri var. Gidip kalabilirsiniz.

      Sil
  6. Tablo gibi resmen. İnşaalah bir gün görme şnsımız olur.

    YanıtlaSil
  7. harika bir yermiş daha önce de görmüştüm bir dergide sanırım çok isterim gitmeyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah hepimize gitmek nasip olur o halde :) O huzur dolu ortamdan bir nebze de biz nasipleniriz.

      Sil
  8. Bayildimmm çok severim böyle yerleri.

    YanıtlaSil
  9. iste bunlar hep.masal;)

    matias

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.