Köpeklerde Diş Temizliği

Hepimizin diş sağlığının öneminin büyük olduğu gibi köpeklerin de dişlerinin bakımı sağlıkları açısından çok önemli. Gereken bakım yapılmazsa ileride istenmeyen hastalıklarla uğraşmak zorunda kalınabilir. Bu yazıda dişlerinde oluşan tartarla nasıl baş edebiliriz ona değinmek istiyorum.


Köpeklerde tartar oluşumunu engelleyen ve köpeğinizin patilerinden eksik etmemeniz gereken şey kemikler. Dışı hayvan derilerinden oluşan içerisinde ise onları cezbedebilecek farklı farklı şeyler bulunabilen kemikler hem kemirme içgüdülerini burada gidermelerini sağlarken hem de diş ve diş eti sağlığına büyük katkıları oluyor. 

Bir diğer yöntem mamasına katabileceğiniz dişte plak oluşumunu önleyici tozlar. İnternet sitelerinden ya da petshoplardan kolayca bulabileceğiniz bu ürünler de dişlerinin tertemiz olmasını sağlayacaktır.
Sizlerle paylaşacağım ve benim de internette gördüğüm son yöntem ise evinizde hazırlayabileceğiniz bir karışım. Veterinere sorup onay aldıktan sonra uyguladım ve gerçekten faydalı olduğunu gördüm. 

Bu karışımda 2 yemek kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı sıvı hindistan cevizi yağı bulunuyor. Bu karışıma güzel kokması için dilerseniz bir yemek kaşığı nane yağı ekleyebiliyorsunuz ama hindistan cevizi yağı da başlı başına çok güzel kokuyor bence. Hazırladığınız karışımı bir pamuk yardımıyla köpeğinizin dişlerine fırçalar gibi sürüyorsunuz.
Ben bir süre kemik vermeyi ihmal ettiğim için Hera'nın dişleri böyle oldu. Şimdi bir süre bu karışımı ve diğer plak önleyici tozu kullanıcam. Böylece Hera eski, tertemiz dişlerine kavuşacak.

Benim kızım oldukça nazlı bir kız ve uygulamamız bu yüzden biraz zor oldu dilerim sizler kolayca uygulayabilirsiniz. Sevgiler, patili günler :)

12 yorum:

  1. Köpek bakımı da gerçekten bebek bakımı kadar zor bir o kadar da eğlenceli. Ama ne güzel siz bunu başaranlardansınız. Ne mutlu size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Evet gerçekten de çok zor. Hiç büyümeyecek bir bebek oluyor her biri. Elimden geldiğince onu mutlu etmeye çalışıyorum ne kadar yapabiliyorsam.

      Sil
  2. Köpeklere ısınamadım küçüklüğümden beri nedense sevemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh kedilere ısınamadım desen anlayabilirim seni ama köpeklere ısınılmaz mı hiç ;) Bunun üzerinde çalışmalısın.

      Sil
  3. Üst yorumu(kedilerle ilgili) işaret ederek kızgın bir suratla diyorum ki:
    ıhı ıhı :))
    Tabii zevkler ve renkler ama
    bence kediler çok çok daha evcil ve sevimli. ben ikisini de seviyorum ama köpeğin başı dışında sırtına falan dokunurken okşarken biraz tiksiniyorum. bilmem neden :D
    neyse Allah kolaylık versin diyem ne diyem
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yok vallahi yanlış anladın. O durum benim için geçerli değil. Ben kedileri de çok severim hatta Hera eve geldiğinde bir de kedi almadığıma çok pişmanım. Birlikte büyüseler harika bir ikili olurlardı. Ama artık birbirlerine alışma dönemleri sorun olur.
      Sevimlilik konusu ise anlaşamayacağımız bir nokta ;) Bence köpekler her daim daha sevimli ;)
      Sevgilerle...

      Sil
  4. Iki kopegim iki kedim bir tavsanim var. Hepsini ayri severim, hepsinin yeri bende ayridir. Yillardir duzenli dentasticklerden yemesine ragmen dislerinde tartar olustugu icin bir aydir kucuk oglumun dislerini hergun fircalamaya basladim.9 yildir fircalanmaya aliskin olmamasina ragmen biraz kavga ede ede de olsa su ana kadar basarili gittigimizi soyleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo harikasınız. Ben de o kadar cesaret yok:) Fırçalamayı ara ara ben de deniyorum ama maalesef pek başarılı olamıyoruz. Sürekli yalanmaya başlıyor fırçalarken bir de arka dişlerine yetişmem çok zor oluyor. Biz de bir gün başarıcaz umarım. Sevgiler :)

      Sil
  5. Köpekleri çok seviyorum ayrı bir düşkümlüğüm var :) ben ne kadar sevsem de annem izin vermiyor evde :/ bakımı gerçekten zormuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim annem de vermiyordu endişelenme. Kendi evine sahip olduğunda ve ona bakabileceğine inandığında sen de birine sahip olabilirsin. Yalnız söylediğin gibi bakımları kesinlikle zor. Alırken her şeyi göze almalısın. Sevgiler :)

      Sil
  6. Acaba kedi için de bu tarz bakımlar gerekli mi? Ben bir araştırayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne söylesem yalan olur hiç bilemiyorum. Bence de araştırın :) Sevgiler

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.