Annabelle

Geçen hafta yazdığım Conjuring 2 - Korku Seansı 2 yazısının ardından Ed ve Lorraine Warren çifti ile ilgili arkadaşlar arasında konuşmalar, yazı paylaşımları oldu. Şeytan çıkarma vakalarından biri de Annabelle isimli bu bebekle olmuş. Korku Seansı'nda da görülen bu bebeğin çok ama çok tehlikeli olduğu her halinden belliydi zaten ama haydi filmini de izleyelim dedik. Annabelle'de Warrenlar yok ama korku dolu sahneler elbette ki var.


John ve Mia bebek bekleyen bir çifttirler. Kiliseye bağlı, birbirini çok seven hayatlarını sağlamlaştırma adına sağlam adımlar atmaya çalışan bu çiftin tüm hayatı bir gün tamamen değişir. John, Mia'nın koleksiyonunu yaptığı bebeklerden eksik olanını bulmuş ve ona hediye etmek istemiştir. Koleksiyonunun bu bebekle tamamlanıyor olması Mia'yı çok sevindirir ancak böylece hayatlarına hiç beklemedikleri şeyleri sokmuş olurlar.

Yan komşularında işlenen cinayetler ve ardından onların evine de aynı kişilerin saldırmasıyla Mia çok büyük bir  travma geçirir. Karnından da yara alınca yatak istirahatine mahkum olur. Kendisini her ne kadar yaşananlardan uzaklaştırmaya çalışsa da evde yaşanmaya başlayan garip olaylar buna izin vermez. John'un karşısına çıkan yeni bir iş fırsatıyla kötü şeylerin yaşandığı bu evden ayrılır ve yepyeni bir eve geçerler. 

Yeni evlerine zamanla yerleşmeye başlarlar ve son koliyi de açtıkları gün, aslında çöpe attıkları bebek kolinin dibinde ortaya çıkmayı beklemektedir. Kendisine bu yeni evde de bir yer bulan Annabelle yeniden iş başına geçer. John ve Mia'nın karşılaşacakları şeyler hiç hoş olmayacak ve yardım almaları gerekecektir.

Korku Seansı 1 ve 2 kadar beni etkileyemese de Annabelle de eh işte diyebileceğim bir korku filmi olmuş. Tarzı sevenlerin kaçırmaması gereken bir film. Keyifli seyirler dilerim :)

16 yorum:

  1. Ooooyy hepsi benden uzak olsun. Daha chucky yi üzerimden atamamış bir bünyeyim

    YanıtlaSil
  2. ya ben her türlü korku filmini izliyorum ama şu porselen oyuncak bebekli olanlar beni çok korkutuyor fikir olarak. bir bu bebekleri iki palyaçoları sevemedim gitti :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen akşam biz de arkadaşlarla benzer şeyleri konuştuk. Palyaçolar hiç de sevimli değiller aslında buna rağmen eğlence amaçlı kullanılmaya çalışıyorlar. Porselen bebeklerse daha beter. Hele bu Annabelle bence çok çirkin.

      Sil
  3. Korku Seansı'nda da bu filmde de pek korkmamıştım :)) Ama yine de konu güzeldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuları güzel olmasa pek izlenesi filmler olmuyor zaten maalesef korku filmleri. Korku Seansı filmlerinde de korkmadıysan seni tebrik etmeliyim. Benim bir kademe üstümsün belli ki. Saygılar :)

      Sil
  4. İlk filmi izledim. Bakalım bu nasıl olacak. Sinemada izlemiyeceğim ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkunun dozu artar diye düşünüyorum ama bakalım. Ben de meraktayım :)

      Sil
  5. Ben müthiş korkarım.Onu yazayım dedim Sinem kızım.Zaten çığlıklarımdan kimse seyredemez.Büyük ihtimalle uzaklaştırırlar beni.Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Arada bir korkmak adrenalin salgılamak iyidir aslında Ece abla ama tabii sonrasında da korku devam ediyorsa o zaman izlememek en iyisi. Sevgiler benden :)

      Sil
  6. Bu filmi izlemiştim açıkçası ben çok beğendim tam psikolojik yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim, hep bu söylediklerim çok korkmak istediğimden ;)

      Sil
  7. Çaki'nin Gelini miydi öyle bir film vardı oradaki bebeği anımsadım bir anda. :)
    Uzun zamandır güzel korku filmi seyretmiyorum. Senden iki tavsiye almış oldum bu filmle birlikte, bakacağım ikisine de. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet vardı psikopat bebeklerden biriydi o da. Umarım severek izlersin hepsini.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.