Büyük Dönüşüm; Ahırdan Eve

Fransa, Burgonya'da Joséphine Gintzburder tarafından gerçekleştirilen bu dönüşüm ve dekorasyon harikasını görür görmez aşık oldum ve sizlerle de paylaşmak istedim.Bir ahırın dönüşebileceği belki de en güzel, ferah ve kullanışlı hali karşınızda.

Tıpkı bir ahırda olduğu gibi bu evde de ayrılmış odalar, odaları ayıran duvarlar ya da kapılar yok sadece farklı yaşam alanları var. Alanı kesen bu gibi faktörler bulunmayınca içerisinin ne kadar ferah ve kocaman olduğuna dikkat çekmeye de gerek yok galiba.

Kocaman mutfağın devamında gelen doğal yemek masası ve onun da devamındaki oturma alanı hayatı simgeliyor aslında. Yemekler hazırlanır, yenir ve ardından dinlenme ya da sohbet kısmına geçilir. Bu alanda da bu akışa uyan bir yerleşim düzeni sağlanmış. Ahırdan kalan ahşap çatı kirişlerini dekorasyonda devam ettiren yemek masası benim evdeki favori mobilyalarımdan oldu.

Az çoktur mantığıyla düzenlenen tüm ev gereksiz hiçbir objeyi barındırmadan yaratılan büyük alanlarla hareket kabiliyetini de maksimuma çıkarmış.

Rustikten moderne birçok farklı dekorasyon akımından parçalar bulundurması ve bunların birbirini engellemeden bir uyum içinde sergileniyor olması da bir başka başarı örneği bence. Alt kat tamamen günlük yaşama ayrılmışken üst kat ise daha özel hayat için tasarlanmış.


Yatak odası ve yalnız kalmak istediğinizde kendinizi manzaraya bırakabileceğiniz oturma alanıyla üst kat çok çekici görünse de çocuklu aileler için oldukça büyük tehlikeler barındırmıyor değil. Türk aile yapısında bulunan aşırı korumacı iç güdüyle bu evde yaşıyor olsam yapacağım ilk iş şuralara birkaç korkuluk yerleştirmek olurdu fakat işte Avrupalı gerek olmayacağını düşünmüş :)

Takıldığım bir başka nokta da bu ahşap kirişlerin nasıl temizleneceği oldu. Evet , evet elbetteki temizlenir ancak bence aşağıya bir ağ gerilmeden kimse oraya çıkmamalı ;)









Dekorasyonda kullanılmayan kapılar ve duvarlar nedeniyle bana "Ben özgürüm!" mesajları veren bu ev renklerin az kullanımı ve ferahlığıyla da beni kendisine çağırıyor. Bizlerin kolay kolay bir araya getirmeyeceği stillerin bir arada kullanılışıyla benden tam puan alan bu büyük dönüşüm ile ilgili fikirlerinizi çok merak ediyorum.
Siz bu evde yaşar mıydınız? Yaşarsanız ilk değiştereceğiniz şey ne olurdu? Haydi yazın, konuşalım.

12 yorum:

  1. pek benim tarzım değil yapsam çok farklı türde yapardım burayı ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de tam olarak yansıtmıyor. Ben country tarzda döşerdim burayı diye düşünüyorum. Sen nasıl yapardın?

      Sil
  2. Bence çok ergonomik tasarlanmış. Beyaz ağırlıklı oluşu da daha ferah göstermiş. Kısaca bizim gibi yıkmamışlar hoş olmuş. Paylaşm için teşekkürler.

    http://takimodam.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, yıkmadan yapmak her zaman daha anlamlı. Yorumunuz için teşekkürler.

      Sil
  3. böyle bir yapıyı bozmak yerine değerlendirme fikrini çok sevdim. zaten bina dışarıdan da çok güzel görünüyor. içerisini düzenlerken sınır yok, neler yapılır, neler:))
    teşekkürler, güzel bir paylaşımdı.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Eğer yapı sağlamsa yıkmak neden seçim olsun ki zaten. Birçok şey olduğu haliyle daha güzel.

      Sil
  4. Evin ahırdan dönme olduğunu yazmasan ne kadar güzel ev inşa etmişler derdim. Beyaz ağırlıklı olması evin içine ferahlık getirmiş.Ahşap yapılar ise otantik hava katmış. Kısacası yaratıcılık evin her yerine işlemiş :) Güzel paylaşımınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okuduğumda şaşırmıştım. Bu nedenle sizlerle paylaşmak istedim. Bir ahırdan da yaşam alanları oluşturulabiliyor. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  5. Çok güzel. Avusturyada da var ahir evler. Yani ev olarak güzel ama çocuklarla yasayamazdim sanirim. Ben iki katli evin her yerine hatta bahçe merdivenine güvenlik kapisi koymustum 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Yaaa sen benden de betermişsin. Çocuklar önemli ama ben de korkarım düşerse falan diye.

      Sil
  6. Helal olsun yapan kişiye.
    Ben de gereksiz hiçbir eşyanın bulunmaması taraftarıyım. Çok güzel dekore etmiş, orayı ahır olarak canlandıramadım kafamda. :)
    Korkuluk olayına ben de takıldım. İnsan gece vakti uykulu uykulu düşer gider, maceraya gerek yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de o durum oldukça sakıncalı. Bizim evler mutlaka korkuluklu olmalı :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.