Dünyanın En İlginç 12 Oteli

Dünyanın doğal güzelliklerinin yanı sıra insan eliyle ortaya çıkan ve kimi zaman bizleri güzelliği ve farklılığıyla hayrete düşüren yapıları da var. İşte bu farklılıklarıyla öne çıkan yapılardan otelleri geziyoruz bugün. Bakalım bir listeye girmelerini gerektirecek ne farklılıkları varmış?


Inntel Hotels Amsterdam Zaardam

Bir masal kitabından çıkmış gelmiş gibi karşınızda duran Inntel Hotels Amsterdam Zaardam dış dekorasyonuyla olduğu kadar içiyle de sizi kendisine hayran bırakacak. Otelin içi ve odalarının her biri özel olarak dizayn edilmiş. Sizlere farklı bir deneyim yaşatabilmek için bekliyor. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

 Faralda Crane Hotel Amsterdam

Fotoğrafta gördünüz yapı vinç falan değil otelin ta kendisi :) Bu görüntü bile içeride neler olduğunu merak ettiriyor öyle değil mi? Gördüğünüz gibi sadece birkaç odaya sahip otel sizlere başka hiçbir yerde deneyimleyemeyeceğiniz bir fırsat sunuyor. Amsterdam'ın muhteşem manzarası ve her biri özel tasarlanmış odalar Faralda Crane Hotel'de sizleri bekliyor :) Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

 Sheraton Huzhou Hot Spring Resort

Sadece dış görüntüsüyle insana çok şeyler vaadeden Sheraton Huzhou Hot Spring Resort emin olun içeride bu vaatleri fazlasıyla karşılıyor. Şık dekorasyonuyla sizi kendisine aşık ederken otelin her yerinden izleyeceğiniz farklı manzaralarla ise mest oluyorsunuz. Çin Halk Cumhuriyeti Huzhou da bulunan otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Hotel Jested

Dışarıdan baktığınızda bir uzay üssünü andıran Hotel Jested, içeriye girdiğinizdeyse sizi birden bire 1970'lere ışınlayıverecek. Bulunduğu konum nedeniyle neredeyse her zaman bulutların üzerinde olacağınız bu otelde kendinizi bir film platosunda hissederseniz hiç de anormal olmaz. Çek Cumhuriyeti, Liberec'te bulunan otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

9 Hours Capsule Hotel Kyoto

En azından bir kere deneyimlemek gereken bir otel macerası olarak bakıyorum bu otele. 9 Hours Capsule Hotel Kyoto'da işlem çok basit. Otele giriş yapıyorsunuz, ödemenizi yapıp kadın ve erkekler için ayrılmış olan bölümlere geçiyorsunuz. Özel eşyalarınızı kilitli dolaplara yerleştiriyorsunuz. Otelin özel kıyafetlerini giyip doğrudan uyumaya gidebilirsiniz. Eğer isterseniz otelde banyo hizmeti de mevcut. 9 saatlik uykunun ardından da otelden çıkış yapıyorsunuz. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Sun Cruise Resort

Bu performansı yurdumuzun Karadeniz bölgesinden inatla bekliyordum ancak maalesef  henüz böyle bir girişim olmadı. Bence Karadeniz'in deniz gören bir tepesine kocaman bir taka çok yakışırdı. Güney Kore'de konumlanan Sun Cruise Resort sanıyorum benim gibi sizleri de oldukça şaşırtan bir otel olmuştur. Bir tepede ama geminin içindesiniz. Odalarınız kamaralar gibi ama sallantı yok. Ne keyifli :) Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Spitbank Fort

Denizin ortasında unutulmaz bir deneyim için Spitbank Fort Hotel sanıyorum en iyi tercihlerden biri. Neden mi? İçinde denizin ortasında olduğunuzu unutacağınız, 9 odalı bu butik otelde sadece size özel olacak şekilde buluşmalarınızı, düğünlerinizi, partilerinizi organize edebilirsiniz ve bu eğlence sabaha kadar sürebilir. Çevrede gürültüden şikayet edebilecek hiç kimsenin olmadığı bu otelde eğlencenin ya da huzurun sınırı yok. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Free Spirit Spheres

Denizin ortasından ormanın ortasına doğru bir yolculuk yapıp Kanada, Britanya Kolumbiyası'na bağlı Vancouver Adası'na geliyoruz. Eve, Eryn ve Melody isimli 3 spherden birinde kalabileceğiniz bu otelde doğaya farklı bir açıdan bakacak ama tam da kalbinde olacaksınız. Otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

The Aurora Express

İşte bir ilginç otel daha, gitmeyen tren ;) Bed and Breakfast yani yatak ve kahvaltı şeklinde hizmet veren bu otel Alaska'da bulunuyor. İç dekorasyonun güzelliği ve gerçekten de bir trenin içinde olduğunuz gerçeği ile unutulmaz tatil kategorisine kesinlikle girecek bir seçenek olduğunu düşünüyorum. The Aurora Express'in internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Wigwam Motel

Hiç kızılderili çadırında kaldınız mı? Ben kalmadım ama yıllar yıllar evvel bir çadır maceramız olmuştu. Su yok, tuvalet yok vs. Wigwam Motel, Arizona'da bulunuyor ve Route 66 karayolunda seyrederken onu görmemenizin mümkünü yok. Her şey bir yana kızılderili çadırında yatıyor olmak fikri bile heyecan verici bence. Motelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

La Balade des Gnomes

Bu otelin ismini google görsellerde mutlaka aratmalı ve görmelisiniz. İnanın hepsini burada paylaşmak isterdim ama maalesef her otelden tek resim paylaşıyorum. Rüyalarınızın da ötesinde bir dekorasyona sahip bu otelde ölmeden bir gece kalmak gerek bence. Durbuy, Belçika'da bulunan otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Hotel Costa Verde

Bir gemi, bir tren derken şimdi de uçaklardan oluşan bir otelin içerisindeyiz. İç dekorasyonu ve sahip olduğu manzarasıyla bir uçakta olduğunuzu kimi zaman unutturabilse de sonuçta bir uçaktasınız :) Costa Rica'da bulunan otelin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yine çok gezdik, ben yazarken yoruldum umarım siz okurken yorulmamışsınızdır. Favorim La Balade des Gnomes oldu sizinkini de çok merak ediyorum ama dediğim gibi mutlaka fotoğraflarına bakın. Sevgiler ;)

14 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bu kez yorum bırakmayı başarmışsın :) Evet birkaç tanesine bayıldım.

      Sil
  2. Benim en çok ilgimi çeken Sheraton Huzhou Hot Springfield Resort ile Hotel Jested oldu. Güzel paylaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ikisi de ilginç yapılar değil mi? Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Çok ilginçmiş hakikaten hepsi. Kapsül otel beni pek çekmedi ama diğerlerinde kesinlikle kalmak isterdim. Çok güzel bir yayın olmuş. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapsül ilginç bir deneyim olabilir ama bana da sanki biraz dar gibi geldi. İçine girince sıkışmışlık hissi verebilir. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Kapsül odalardan oluşan oteli daha önce okumuştum, çok ilginç gerçekten, insan merak etmiyor değil. La Balade oteli için görsellere baktım google üzerinden, gerçekten büyüleyici, masalsı bir havası var. Tam olarak tarif edemedim. :D
    Hepsi çok ilginç ve güzel ama en tuhaf geleni vinç şeklinde yapılmış olan benim için. Kimin aklına gelmiş, odaları nasıl vs. merak ediyor insan. Şimdi bakacağım onun resimlerine de. Derleme için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) Vinç şeklinde olanın fotoğrafını gördüğümde ilk tepkim otel nerede acaba olmuştu. Meğer tam karşımdaymış. Ben teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  5. Hepsi birbirinden ilginçmiş ama ben Faralda Crane Hotelde kaldım şaka gibi :))

    YanıtlaSil
  6. Amsterdam da çadır da muhteşemmiş! Bayıldımmm :)

    YanıtlaSil
  7. Vinç şeklinde olana gerçekten de hayret ettim, yaratıcılıkta sınır tanımamışlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Benim onun otel olduğunu kabullenmem biraz sürdü.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.