Ev Sineması Kurmak Aslında Hayal Değil

Sinema tutkunlarının hep hayalidir evinde bir sinema odası kurmak. Nereden mi biliyorum? Benim de hayallerimden biri de oradan ;) Ne çok hayali varmış bu kızın da demeyin e mi? Hayat hayal kurmayınca bana çok yavan geliyor. Hem hayaller gerçek olduğundaki mutluluk da anlatmakla bitmez. O halde hayallerimizi gerçekleştirmek için buraya birkaç örnek bırakalım belki bir gören, belki bir duyan olur kim bilir ;)

Eğer evinize bir sinema odası kuracaksanız girişi de böylesi özel olmalı bence. Bu kapılar tıpkı Tardis gibi sizi evinizden alıp bambaşka diyarlara götürecek sizi :)

Sinema odaları çok büyük parçalar harcanarak yapılabileceği gibi ortalama bir fiyata da oluşturulabilir. "Çok param var benim, ben istediğimi alırım" bütçesine sahipseniz uzanma koltukları, uygun aydınlatmalar, hatta koltukların üzerine şallar bile koyabilirsiniz. "Çok lükse kaçamam, benim sinema odam uygun fiyatlı olmalı." bütçesi için ise çözüm önerileri elbette ki var. Sinema odalarının olmazsa olmazı projektör makinenizi aldıktan sonra görüntüyü beyaz boyanmış duvara yoksa beyaz çarşafa yansıtabilirsiniz. Koltuklarınız kendi üretiminiz olabilir ve emin olun en az hazırı kadar keyifli olacaktır.

Bir film tutkunu böyle bir odaya sahip olduğunda gözü başka oda görür mü bilinmez ancak evin en büyük odasını bu iş için tahsis etmek akıllıca bir fikir olabilir. Tabii eviniz bir saray yavrusuysa bütün odalar muhtemel bir sinema odasıdır elbette. 

Benim sinema odam, yakın birkaç arkadaşımı da davet edip birlikte keyifle film izleyebileceğimiz büyüklükte bir oda olmalı. Ben orta kararcılardanım. Başta kaliteli bir projektör makinesiyle başlayıp zamanla odayı geliştirmek en iyisi diye düşünüyorum. Bir gün piyango vurursa odayı anında da hazır ederim tabii.

Hayallerimi kazıyıp en dibe indiğimde ise en büyük evde sinema hayalim budur. Bahçemde yayıla yayıla film izleme keyfi. İşte o zaman çıkın çıkın gelin. Minderimiz yetmezse örtü sereriz. Patlamış mısırın sonu film bitene dek elbette ki gelmez. Eh bir de dostlar olunca o gece bitmek istemez :)
Hayatınızdan hayaller, filmler ve güzel sürprizler eksik olmasın.

16 yorum:

  1. hepsi birbirinden güzel ama bahçedeki bir ayrı hayranlık uyandırıcı :)

    YanıtlaSil
  2. Mademki yaz geldi, o zaman açık sinemayı yeğlemek gerekir. Bir düzine tahtadan yapılmış boyalı sandalye gerekir. Bir de perde. Gökte yıldızlar ve mehtap, hafif rüzgar esintisi, patlayış mısır da yenir, ayçiçeği de çitletilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar da güzel olur. Dilerim bir gün böyle bir bahçem olur :)

      Sil
  3. Bayıldım hepsine Sinem!
    Bizim de kendi çapımızda bir odamız vardı ufaklıktan önce :) Büyüyünce yine olur belki ;)

    YanıtlaSil
  4. İstanbul'da ilk yazlık sinemanın ortağıydı benim babam. Hani şu meşhur Atlantis Sinemalarının sahibiyle ortaktı. Yazın ortasında 15 gün art arda hiç durmadan yağan yağmur sonrası sinemayı kapatmak zorunda kalmışlardı ee ne de olsa yazlık sinema. O gün bugündür yazlık sinemalara kılım arkadaş kılım işte bize ekmek yedirmedi ben de kendisini sevmiyorum :)

    Yalnız geçen bir yazında sinema tutkunları için de bir yazı rica etmiştim ve çok geçmeden o yazı da geldi teşekkürler benim çok çalışkan arkadaşım :) sana ve tüm takipçilerine bu vesileyle hayırlı ramazanlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü bir hatırası varmış ama yazlık sinemaya kıl olunur mu hiç? Bugünlerde herkes akın akın yazlık sinemalara gidiyor. Tabii sipariş usulü yazı yazıyorum artık bol bol :)) Teşekkür ederiz, sana ve ailene de hayırlı ramazanlar.

      Sil
  5. Hepsi birbirinden güzel. Açık hava olanın koltuklarına bayıldım. yazın dışarıda, kışın içeride kullanmak için çok uygunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) Çok kullanışlı ve güzel değil mi? Dilerim bir ün sahip oluruz.

      Sil
  6. Evlerde farklı amaçlarda oda düzenlemek sanırım şimdilerde moda oldu :) Arkadaşımla kiraladığımız evde yapmaya çalıştığımız film odası geldi aklıma, tam bir rezillik olabilirdi :) Ama isterim ki son fotoğraftaki gibi bir alana sahip olayım... Güzel bir yazı, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Çok merak ettim nasıldı yaptığınız oda. Dilerim sahibi olursun öyle bir yerin. Bence benim de olsun ;) Teşekkür ederim yorumun için.

      Sil
  7. çok güzel fikirler cidden, ama önce bi ev lazım bana bunu yapmak için =)) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde işe evle başlayalım. İçinde musmutlu olacağın evinin hayallerini kurmaya başla uykudan önce. Zamanı geldiğinde o ev senin olsun. Sevgiler :)

      Sil
  8. Çok güzel olurdu tabi ama pahalı göründü gözüme. :D
    Görsellerde yer alanlar öyle en azından. Aslında sinemaya harcadığım parayı düşünüyorum da biriktirseydim şimdiye bunlardan birini yaptırabilirdim herhalde. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görünüyorlar haklısın ama tercih edeceğin koltuğa, dekorasyon objelerine göre inanılmaz farklı bütçelere ulaşabilirsin. Yani böyle bir hedef çok uzak değil aslında.
      Az çok böyle genişliklere sahip bir odam olduğunda mutlaka yapacağım aklımda :) Ahh o sinemaya harcadığımız paralar... Hiç girmeyelim o konuya.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.