Günübirlik Hayatlar - Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom sanıyorum ki çoğunuz tarafından bilinen bir yazar. İyi bilinen ve neredeyse klasikleşen kitapları da var. Bu kez bahsedeceğimiz ise Günübirlik Hayatlar.

Bu kitabında da hastaları ile yaptığı psikoterapi seanslarını anlatıyor. Seçtikleri öyle seanslar ki eminim birkaçından kendi hayatınıza dair bazı çıkarımlar, hayata karşı duruşunuza dair dersler ve hatta sadece siz, kendinizle ilgili düzeltebileceğiniz durumlar bulacaksınız. En azından ben bulduğumu söyleyebilirim. Hastalarla seansları esnasında kendi düşüncelerine de yer veren Yalom bunca yıllık meslek hayatında, binlerce seans yapmış bir psikolog olarak kendi hataları olduğunu da kendisine itiraf ediyor. Yani hiçbir zaman hatasız değiliz. İşimizde ne kadar ehil olursak olalım hata yapma payımız var. Çünkü insanız.

İşinde bu kadar iyi ve parmakla gösterilen bir adamın kendine dair böyle çıkarımlar yapması beklenmese de sanıyorum bu da insanın kendisini ne kadar iyi tanıdığı ile ilgili bir durum.
Psikolojiye, psikoterapi seanslarına merak duyuyorsanız, kimi zaman kendi içinize yolculuk yapmaktan keyif alıyorsanız Irvin D. Yalom'dan Günübirlik Hayatlar kitabını en az benim kadar severek okuyacağınıza eminim.
Keyifli okumalar :)

16 yorum:

  1. Psikoloji'ye merakım olduğundan listeme aldım bile. Özellikle bahsettiğin seansların içerdiği hayatları çok merak ettim. :)

    YanıtlaSil
  2. güzel kitaptı ama ben Nietzsche Ağladığında'dan sonra çok büyük beklentilerle okumuştum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Nietzsche Ağladığında'yı daha okumadım utanarak söylüyorum. Sabırsızlıkla okuyacağım zamanı bekliyorum. O muhteşem bir kitapmış. O yüzden onunla bunu karşılaştırmamak lazım sanıyorum.

      Sil
  3. psikolojiyi çok severim. Bu temada "Terapistin Terapisi" diye bir kitap var kelimenin tam anlamıyla harika bir kitaptı. Hatta tavsiye ettiğim arkadaşlarımdan başucu kitabı yapan bile var. Mutlaka tavsiye ederim.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederim. Hemen not aldım, mutlaka okuyacağım. Sevgiler

      Sil
  4. benimde severek okuduğum kitaplardandı ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) Benzer şeyleri okuyor olmamız beni çok mutlu ediyor.

      Sil
  5. Bende çok sevdim kitabı. Yalom'un anlatım tarzını çok severim zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatımını ben de çok seviyorum. Okuyucuyu yormadan, sade ve anlaşılır bir şekilde ifade ediyor her şeyi.

      Sil
  6. Benim okumak istediğim kitaplar arasındaydı. Hemen alıyorum bende. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Çok severim bu tarzi çok ilgimi çeker.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde Irwin D. Yalom'un kitaplarının her birini çok seveceksinizdir.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.