Neerja

Arkadaş çevremde o kadar çok Hint filmleri izlenmeye başladı ki bu akımın bana da uğrayacağı gün gibi ortadaydı. Geçenlerde kendimi Neerja'yı izlerken buldum. 1980'lerde yaşanan gerçek bir olaydan uyarlanan film konusu itibariyle bize çok yabancı değil maalesef. Kardeşlerini geri alabilmek için bir uçak dolusu yolcuyu kaçıran teröristlerle karşı karşıyayız.

Filmimizin kahramanı Neerja Bhanot, kötü bir evliliğin ardından ailesinin yanına dönen, bir yandan uçak hostesliği diğer yandan da mankenlik yapan cıvıl cıvıl bir kadın. Eski kocası yüzünden erkeklere güvenmekte ve tekrar evlilik kararı vermekte çok zorlanan Neerjaişleri arasında koşturup dururken 1986'da Pan Am havayollarının73 numaralı uçuşunda ilk defa kabin amirliği yapacaktır.

Çok keyifli başlayan yolculuk uçağın Pakistan'da yeni yolcularını almak için yere inmesiyle alt üst olur. Neerja'nın hızlı düşünen kafasıyla pilotlar uçağı terk eder ve en azından havaya yükselmemiş olurlar. Artık yaklaşık 400 yolcusuyla Pan Am uçağında tam bir psikolojik gerilim yaşanacaktır.

Terör saldırılarından ve bunlarla ilgili haberlerden uzak kalmaya çalışan ben için bu film oldukça zorlayıcı geçti. O teröristlerin yaptıklarını izlerken neler neler söyledim, içimden neler geçirdim tahmin bile edemezsiniz. Masum insanlara hele ki küçücük çocuklara böyle şeyleri yaşatanları Allah'a havale etmekten başka bir şey gelmiyor elimden. Neerja da ailesinin onu eğittiği yolda ve geçmişte yaşadıklarından ders alarak, tek suçlarının bu uçakta bulunmak olan bu insanları kurtarabilmek için elinden geleni ardına koymuyor. 

Yüzlerce insanın bu uçaktan sapasağlam kurtulmasını sağlayan Neerja'ya bir sevgi enerjisi de ben gönderiyorum. Yaşayabileceğin en sıkıntılı anlarda dünyanın en güzel şeylerini yapmışsın. Dediğim gibi hiç de yabancısı olmadığımız bir durumu böylesi içinde izlemek çok can acıtsa da kurtulanları izlemek içinizde umut kelebeklerinin kanatlanmasını sağlıyor. Keyifli seyirler.

6 yorum:

  1. Hint filmlerini bende seviyorum.Bu filmi de izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika. Bu sıralar inanılmaz bir Bollywood akımı var zaten. Umarım severek izlersin. Sevgiler :)

      Sil
  2. Of Sinem bir tuhaf oldum! Neyse ki en sona kurtulduklarını yazmışsın yoksa o çocuklu fotoğraf gözümün önünden gitmezdi :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh filmde o çocuklara ve yolculara yapılan psikolojik şiddeti görmelisin. Çok sinir bozucuydu. Dilerim böyle şeyler yaşanmasın dünyada.

      Sil
  3. Bollywood akımı her yanı sarıyor. :D Güzel ama filmleri, kaçmak istesek de bir şekilde yüzleşmek zorunda kalacağımız, insani yönlerimizi, dünümüzü ve bugünümüzü sorgulatacak mesajlar içeriyor hep. Bugüne kadar izlediklerim öyleydi en azından. Fakat bu filmi izlemedim, müsait bir zamanımda bakacağım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da gerçek bir olaydan esinlenilse de aynen söylediğin gibi mesajlar içeriyor aslında. Umarım izler ve beğenirsin. Teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.