Ev Yapımı Vişne Suyu

Elimizden geldiğince ambalajlı ürünleri almamaya karar vermiştik. Bu yolda ilk ve önemli adımlarımızı da içeceklerle yapmıştık. Bu yaz sıcaklarında soğuk soğuk tüketilenler de genellikle bunlardı zaten. Ev yapımı limonata, ev yapımı reyhan şerbetinden sonra şimdi de ev yapımı vişne suyu yaptım. Nasıl mı oldu? Kutudakinden daha güzel elbette ;)


Vişnelerin çekirdeklerini çıkararak işleme başlıyoruz. Çekirdek çıkarıcılar kullanabileceğiniz gibi videoda gördüğünüz gibi biraz sert pipetleri de tercih edebilirsiniz. Bu video snapchatten. Vişne suyunu adım adım videolarla birlikte yapmıştık. Snapchat hesabım: herseyden  Vişne sapının çıktığı bölgeden pipeti batırdığınızda çekirdek hemen çıkıveriyor. Bütün vişneler ayıklandıktan sonra da kaynayan suya vişneleri ve şekeri koyuyoruz.

1 kg vişneye yaklaşık 2 lt su, 2,5 su bardağı toz şeker ve 3 çorba kaşığı limon suyu gerekiyor. Şeker oranını damak tadınıza göre azaltabilirsiniz. Ben bir daha ki sefere şeker oranını biraz düşürmeyi planlıyorum. Vişneleri ve şekeri kaynayan suya koymuştuk, 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra limon suyunu da içine katarak bir de böyle 5 dakika kaynamasını bekliyoruz. Tüm bu işlemler sonrasında da altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra vişne tanelerini içerisinden alıp suyunu buzdolabına koyuyoruz.

Vişne suyumuz iyice soğuduktan sonra içilmeye hazır. Eminim çok severek içecek ve bir daha kutu vişne suyu almayacaksınız. Su yaparken kullandığınız vişneleri de dilerseniz pastalarınızda hemen kullanabilir dilerseniz de sonrası için buzluk kısmına kaldırabilirsiniz. Sevgiler :)

28 yorum:

  1. eline sağlık,en güzeli ev yapımı:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tarif, yeterince anlatmış zaten nefis bir içecek olduğunu. Afiyetle :)

    YanıtlaSil
  3. Ohh misler gibi doğal, katkısız.Emeğinize sağlık.Afiyet olsun.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. kutu meyve sularına on basar harika oluyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok nefis duruyor. Elinize sağlık. Kendi blogumada beklerim :)

    YanıtlaSil
  6. Her şeyin doğalı. Ellerine sağlık, bende aynı tarzda kayısıda deneyebilirim belki.

    YanıtlaSil
  7. güzel ve pratik bir tarif olmuş eline sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Doğal olan her şey güzel☺ Hele bu yaz aylarında. Eline sağlık canım. Ben de vişne alıp deneyeyim hemen. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık ben de hazır meyvesularını içemiyorum artık.Evde kendim yapınca tadını aldım bırakamıyorum.Kışın depoladığım portakallar ve diğer meyveleri direk kaynatarak yapıyorum ben de.karışık oluyor.Tarçınla da tatlandırıyorum nefis oluyor gerçekten.

    Vişneyi de ayrı severim zaten.Bir ara da sadece vişne yaparım inşallah :) ellerine sağlık tekrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika olur. Senin yaptıkların da çok iyi fikirler. Ben de denemeliyim :)

      Sil
  10. Çok severim vişneyi lakin bir türlü bulup ta alamadım. Görünce çok canım istedi.. Şimdi olsaydı da buzzz gibi içseydim. Benim yerime de için, afiyet olsun. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Şöyle buz gibi ev yapımı bir vişne suyu ne güzel olurdu şimdi elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  12. Elinize sağlık, şekeri azaltılırsa oldukça güzel bir içecek olacağa benziyor. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, şeker azaltılabilir. Bir dahakine ben de öyle deneyeceğim.

      Sil
  13. acaba bir bardak da ben alabilirmiyim ciğerim yandı valla çok güzel gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  14. Geçen sene yapmıştım, bu sene daha girişemedim sayfanızda gördükçe aklıma geliyor :D Elinize sağlık, bayılırım bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yapın yapın zamanı geçmeden. Harika oluyor. Ben geç başladığım için üzülüyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.