Senden Önce Ben - Me Before You

Senden Önce Ben, Jojo Moyes tarafından aynı isimle basılan kitabın beyaz perdeye aktarımı. Emilia Clarke ve Sam Claflin'in baş rollerde olduğu filmi beğendim ancak bana yıllaaaar önce çekilen başka bir filmi anımsattı. 


Senden Önce Ben kitabını okumadım. Filmin çekildiğini duyduğumda gerek kalmadığını da düşünmüştüm zaten. Zira böyle pembe kitaplarda film çevirileri kitabın genelini yansıtıyor beyaz perdeye. Kitabı okumama mazeretimi de sunduktan sonra filme döneyim değil mi? Will Trainor zengin ve hayatı hakkını vererek yaşayan çok yakışıklı bir adamdır ve günün birinde bir kaza geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkum olur. Lou Clark ise ailesine maddi destek sağlayabilmek için çalışmaktadır fakat bir gün işten çıkarılınca yeni bir iş bulması gerekir. maaşı iyi olan Will Trainor'a arkadaşlık etme işine kabul edildiğinde ise yaşayacaklarından habersizdir.

Son sürat yaşadığı bir hayatın ardından tekerlekli sandalye elbette ki Will'i huysuz, mutsuz ve artık yaşamak istemeyen biri haline getirmiştir ve ailesinin tek hedefi ise Lou'nun onu hayata bağlayabileceği ihtimalidir. Başlarda hiç mi hiç anlaşamayan ikili günler geçtikçe birbirlerini anlamaya hatta birbirlerinden hoşlanmaya başlarlar.

Hikaye böyle sürüp giderken beynimin arka planında taa 1991 yılında çekilmiş olan bir film vardı. Julia Roberts'ın baş rolünde olduğu Genç Ölmek - Dying Young isimli film neredeyse tıpatıp Senden Önce Ben ile benzeşiyor. Jojo Moyes kitabı yazarken Genç Ölmek'ten çok ilham almış anlaşılan. 

Lou'nun renkli kişiliğiyle renklenen film az önce de belirttiğim nedenden ötürü, benim için bir taklit olmaktan öteye gidemedi. Çok film izlemek de her zaman iyi olmayabiliyormuş demek ki. Filmi çok sevenler olduğunu biliyorum tabii ama bir de Genç Ölmek'e şans verin ve onu da izleyin. Onu da çok seveceğinize eminim. Sevgiler :)

26 yorum:

  1. ben kitabını okudum bunun ama malesef sonunun kötü bitmesi beni üzmüştü keşke iyi bir sonla bitseymiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü sonlar daha vurucu olduğundan tercih edilmiş olabilir ama zaten böyle bir psikolijiye girmiş birinin aldığı kararı değiştirmesi pek de olası değil. O nedenle böyle bir son seçilmiş olabilir.

      Sil
  2. bence hülya koçyiğit ediz hun'un oynadığı türk filmlerinden ilham alınmış bol bol :-)))))

    YanıtlaSil
  3. Ben bu filmi hiç merak etmedim :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler bu film yorumu için. Ben çok fazla maalesef film izleyemiyorum :) Ama oğlum biraz büyüyünce senin arşivinden faydalanacağım. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu habere ne kadar sevindim anlatamam. Animasyonlar en sevdiklerimdir. Önce onlardan başlayın. Sevgiler :)

      Sil
  5. Emilia Clarke'ın kaşları filmde en çok dikkatimi çeken şeydi.:) Ben kitabı okumamıştım ve filmi beğenmiştim. Ama dediğin gibi Genç Ölmek'e de bir şans vermek isterim. İzleyince yine buraya gelir yorum yaparım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harikasın :) Çok ama çok büyük benzerlikler olduğunu göreceksin. Emilia Clarke'ın kaşları dikkat çekmeyecek gibi değiller gerçekten de. Kalın kaç moda evet ama çok da abartmamak lazım diye düşünüyorum ;)

      Sil
  6. Merhaba.

    Filmi izlemedim ama anlatiminizdan konunun girisinin 'scent of a woman' gibi oldugunu sezdim ben de fakat devami cok farkli ilerlemistir suphesiz. :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok farklı ilerliyor evet. Genç Ölmek ve sonra da Senden Önce Ben'i izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sevgiler :)

      Sil
  7. Genç Ölmek :) Film önerisini kaptım gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Kitabı da okudum. Filmi de seyrettim. Kitap daha güzeldi. Kitapta siz hayal ediyorsunuz. film ise farklı. konu benzer de olsa Emile takdire şahandı. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki öyle :) Kitabın daha iyi olduğuna emindim zaten. Teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  9. Ben de kitabını okudum. Filmini izlemek için zaman bulamamıştım. Öneriniz nedir? İzlemeli miyim sizce? Bilemedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını okuduysanız filmini izleyin elbette. Kitaptaki zevki vermese de okunanların görsel olarak izlenebilmesi daha büyük bir tatmin sağlıyor diye düşünüyorum. Sevgiler :)

      Sil
  10. O zaman bende önce genç ölmek'i izleyeyim. Aslında filmim adı çok güzel, çok düşündürücü. Ama demek konusu az çok bildiğimiz bir konu. Teşekkürler tanıtım için. Yorumuna sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Öyle yap bence ne düşüneceğini merakla bekliyorum. Sevgiler...

      Sil
  11. Senden önce ben isimli kitabı aldım fakat bir türlü okuma fırsatım olmadı. Filmi güzel tanıtmışsınız. Fırsat olursa izlenebilir.
    Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kitabı severek okursunuz. Film de idare ederdi bence.

      Sil
  12. Ben genç ölmek' i izlememiştim ama bana da Amenabar filmi Mar Adentro' yu çağrıştırdı anlattığınız konu. Değindikleriniz arasında tek fark adamın zengin olmayışı sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu çok fazla işlenmiş anlaşılan. Ben de bahsettiğiniz filmi bilmiyordum.

      Sil
  13. Çok güzel bir film.Emilia Clarke farkı ile.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.