The Fundamentals of Caring

Bakıcılığın esasları şeklinde Türkçe'ye çevirebileceğim bir film ismi The Fundamentals of Caring. Ülkemizde henüz vizyona girmedi ve girer mi onu da bilemiyorum ama izlemesi çok keyifli ve güzel bir hikaye karşımızdaki.


Ben, çok okunmayan kitapları olan bir yazardır ve bu nedenle kendi kendisini yazarlıktan emekli eder. Özel hayatında da yaşadığı travmatik bir olay nedeniyle zor zamanlar geçirmektedir. Hayatına yeni bir yön verebilmek adına bir bakıcılık kursuna yazılır ve kurs bitiminde sertifikasını alır. Trevor ile de bu şekilde tanışırlar.

Trevor, daha küçücük bir çocukken ortaya çıkan bir hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum bir gençtir. Giyinmesinden, banyosuna, yemek yemesinden tuvaletini yapmasına kadar neredeyse her şey için bir bakıcıya ihtiyaç duymaktadır. İkili bu şekilde bir araya gelir ve birbirlerine uyum sağlamaya çalışırlar.

Ben, Trevor'ın onlarca hayali olduğunu fakat bunların hiçbirini yapacak cesareti gösteremediğini görünce olaya el koyar ve onlara çok da uzak mesafede olmayan "Dünyanın En Büyük Çukuru" nu görmeye giderler. Hastalığı yüzünden genç yaşta hayatını kaybedecek olan Trevor için bu neredeyse imkansız bir durumdur ama Ben'in destekleriyle yola çıkarlar.

Bu yolculuk hem onlar hem de yolda onlara katılan misafir yolcular için çok eğitici olur. Her biri hayata bakışlarını değiştirir ve hayattan beklentilerini farklılaştırır. Her bir yol hikayesi her insanda izler bırakır.
The Fundamentals of Caring, popüler filmlerden sıkılanlara, aksiyon-kan-vahşet gibi filmlerden bunalanlara büyük keyif verecek eğlenceli bir yol hikayesi. Keyifli seyirler dilerim.

6 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.