Yazlık Çanta Yapım Hikayem

Başlıkta sadece "yazlık çanta yapımı" yazsa emeklerime haksızlık olacağını düşünerek "hikayem" kısmını da eklemek istedim çünkü tığ ile yıllardır haşır neşirim ancak astar yapmak, fermuar dikmek hele ki çanta yapmak ilk kez denediğim şeylerdi. Aslında çantayı örme kısmı çok kolaydı. Sadece 2 saatimi aldı. Sonrası mı?


Modeli Derya Baykal'ın You Tube kanalından aldım. Aslında hayalim penye ip ile örmekti fakat istediğim renkte penye ipe ulaşamayınca "spagetti ribbon" denilen bu iplerden aldım. Sonra videodaki direktifleri takip ederek çantayı ördüm. Merak edenler için; izlediğim link burada. Örme işlemi bitince düştüm yollara ve zevkime göre bir astar, fermuar ve dış kısmı bana çok boş göründüğü için böyle bir tığ işi aldım. 

Dediğim gibi bunların her birini ilk kez yapacaktım ve bu yüzden bütün malzemeleri alıp terzi terzi dolaşmaya başladım. Tıkır tıkır dikerlerdi nasıl olsa ama hayal ettiğim gibi olmadı. Normal terzi makinesine girmeyeceğini, kalın olduğunu söyledi. Çanta terzisine gidin dedi. Çanta terzileri de çok sert bu dikemeyiz dediler hem de üç çanta terzisi. Ben de çaresiz parmaklara kuvvet diyerek dikiverdim. Astar kumaşı içinde biraz bol kaldı. Dışarıdan da azıcık görünüyor ama yine de bu çanta (bir sonrakini yapana kadar) benim görüp görebileceğim en güzel çanta :)) Ellerime sağlık.

Bir sonraki hedef internetten penye ip sipariş edip örgü puflardan yapmak. Onun da içinin astarı ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Bakalım neler olacak? Umarım çantamı beğenmişsinizdir. Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler :)

12 yorum:

  1. Çok şık olmuş.Tam yazlık :)Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor, ellerine sağlık ;)
    Bir keresinde ben de yapmıştım. Üstelik dergide gördüğüm şu pahalı markalardan birinin örgü çantasıydı. Şimdi olsa yapamam :)

    YanıtlaSil
  3. İnanılmaz güzel görünüyor. Bayıldım. Emeğine eline gözlerine sağlık. Güle güle kullan. Keşke benim de becerim olsa.. İnanılmaz özeniyorum

    YanıtlaSil
  4. beyendik tebisi bi de bayağ iyi uğraşmışsın çook teknik ve bilimsel yaklaşmısıın :)

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim benim super olmus :) el emegi hem goz nuru guzel olmaz mi ilk goz agrin :)

    YanıtlaSil
  6. Sinem ben bu yazıyı şimdi gördüm! Bu renge bayılırım! Üstelik çok da güzel olmuş. Galiba ben de yapıcam :) Hemn kaydediyorum bu sayfayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa mutlaka yap. Teşekkür ederim. Çok kolay yapılışı. Kılıf kısmında zorlandım ben. İlk deneyimimdi. Geçenlerde annem elden geçirdi dikişimi beğenmeyip :)) Kolay gelsin şimdiden.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.