Bir Dünya Ki - In a World

Film tutkunları bilirler ki seslendirme o filmin lokomotifidir. Seslendirme kötüyse muhteşem bir film de olsa izlettirmez kendini. Bir Dünya Ki - In a World de seslendirmenin önemine ve seslendirme sanatçılarının dünyasına bir kapı açıyor bizler için.


Ülkemizde yapılan seslendirmeler dünyada takdir görmüş bir kalitede, elbette ki işinin ehli olanlar tarafından yapıldığında. Ben de geçmiş dönemlerde seslendirme eğitimi almış ve bu konunun en büyük üstadı Rüştü Asyalı'nın derslerine girme şansına erişmiştim. Bu eğitim sonrası fark etmiştim ki seslendirme sanatçılarının dünyasına girmek hiç de kolay değil çünkü bütün piyasa 3-5 kişinin avucunun içinde dönüp duruyor. 

Bir Dünya Ki'de izlerken eski günleri hatırlattı bana. Anladım ki hangi ülke olursa olsun seslendirme hep birkaç kişinin elinde. Carol bir seslendirme sanatçısıdır fakat bu işin üstadlarından kendisine bir türlü sıra gelmez. Yine bir seslendirme sanatçısı olan babasından bile destek göremez hatta babası onu arka plana atabilmek için elinden gelen her şeyi yapar. 

Ve bir gün her birinin hayranı olduğu ve bütün büyük işleri alan bir seslendirme sanatçısı hayata gözlerini yumar. Artık tahtı boşalmıştır ve yerine geçecek olan kişinin önünü kimse kesemeyecektir artık. Onu ünlü yapan bir film seslendirmesinde kullandığı "Bir Dünya Ki" ile başlayan cümlesi şimdi yeni sesini aramaktadır. 

Oyunculara seslendirme koçluğu yapan Carol'ın rakipleri ise büyük seslendirme sanatçıları olan babası Sam ve Gustav'dır. 
Yan hikayelerle de desteklenen Bir Dünya Ki - In a World sakin, iddiasız ve güzel bir tempoda ilerleyen popüler vurdulu kırdılı filmlerden uzak keyifli bir yapım. İzleyecek olanlar için keyifli seyirler dilerim :)

8 yorum:

  1. İzlenecekler listeme ekledim:) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Ooo ne kadar ilginç bir konusu var. Listeme eklendi bile!

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusunu merak edip izlemiştim ben de. En az benim kadar keyifle izlersin umarım :)

      Sil
  3. Sahiden şimdi okuyunca düşündüm de hep aynı kişiler, daha önce hiç dikkat etmemiştim öyle olduğuna. :) İş kapmak için birinin ölmesini veya iyice güçten düşmesini beklemek fazlasıyla tuhaf bir durum. Zor ve saygı duyulması gereken bir iş gerçekten. Filmini yapmaları hoş olmuş, izlemek isterim bende. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlersin :) Maalesef bu sektörde durum bu. Seslendirme bir filmin can damarlarından bu yüzden çok kaliteli olması gerekiyor. Eh yine bu yüzden de belli insanların tekelinde dönüp duruyor. Çare yok.

      Sil
  4. Merhabalar!
    Blogger keşif etkinliğinden geliyorum, bloğunuzu takibe aldım^^
    Siz de takip ederseniz çok sevinirim:

    vintagenmakeup.blogspot.com

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.