Dünyadaki En İyi 24 Eğlence Parkı

Bu hafta seyahat tavsiyelerinde eğlencenin dibine vurmaya götürüyorum sizleri. Dünyanın dört bir yanından ama en çok da Orlando'dan, birbirinden güzel eğlence parkları hemen aşağıda. Dilerim hoşuna gidenler çıkacaktır ve günün birinde oraya gidebilirsiniz. Haydi şimdi incelemeye başlayalım.


1- Universal's Island of Adventure
Orlando, Florida'da bulunan Universal Stüdyolarına ait bu eğlence parkında tahmin edebileceğiniz gibi hayranı olduğunuz filmlerin setlerinde birbirinden heyecanlı maceralara ortak olacaksınız. Ekranlarda gördüğünüz sahnelerin içerisinde bulunacak ve belki de hayatınızın en unutulmaz anlarını yaşayacaksınız. Eğlence parkının internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

2- Discovery Cove
Orlando, Florida'da bulunan Discovery Cove eğlence parkında adından da anladığınız gibi keşif maceralarına çıkacak hem de eğlencenin sınırlarını zorlayacaksınız. Hiç göremeyeceğiniz canlıları görüp onlarla aynı karede yer almayı istemez misiniz? Discovery Cove'un internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.  

3- Magic Kingdom
Yine Orlando, Florida'da bulunan üçüncü eğlence parkı Magic Kingdom sizleri Walt Disney Dünyası'na götürüyor. Tüm çizgi film karakterlerini görebileceğiniz, onlarla fotoğraflar çekilebileceğiniz, şatoların ve diğer çizgi film sahnelerinin içinde dolaşabileceğiniz bu eğlence parkı da hem sizler hem de çocuklarınız için unutulmaz bir gezi olacaktır. Magic Kingdom'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

4- Europa-Park
Rust, Almanya'da bulunan Europa-Park çoğunlukla çocuklara hitap etse de yetişkinler için de birçok oyuncak düşünülmüş. Yavaş ve dinlenebileceğiniz oyuncakların yanı sıra adrenalininizin tavan yapacağı oyunların da bulunduğu Europa Park'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

5- Universal Studios Florida
"Filmleri Yaşayın!" sloganıyla bile birçok parkı geride bırakan Universal Studioss Florida da Orlando, Florida da yer alıyor. Bahsettiğimiz bu 4 parkla bile bana Orlando'ya gitmek farz oldu dedirten bu listede bakalım daha ne parklar çıkacak. Birçok hayranlık uyandırıcı filme imza atan Universal Studios'un bu tema parkında sanırım ben tüm oyunlara ve oyuncaklara girmek isterdim. Peki ya sizler? Universal Studios Florida'nın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

6- Universal Studios Hollywood
İşte mutlaka gitmem gereken eğlence parklarından biri Universal Studios Hollywood. ayranı olduğum filmlerin ve dizilerin neredeyse hepsini içerisinde barındıran bu parktan günlerce çıkamayabilirim. Mümkün müdür acaba? Universal Studios Hollywood, Los Angeles California'da bulunuyor. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

7-Disney's Hollywood Studios
Gitmek için can attığım bir diğer park da Disney's Hollywood Studios. Film setleri, filmlerle ilişkili oyunlar, oyuncaklar ve ürünler hayallerimi süsleyen şeyler. Günün birinde bu parklardan sizlere fotoğraflarımı atarsam hiç şaşırmayın yani ;) Yine Orlando, Florida'da bulunan Disney's Hollywood Studios'un internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

8- Disney California Adventure Park
Bundan yıllar yıllar önce gittiğim Disneyland Paris'te tabir-i caizse dibim düşmüştü. Nereye bakacağımı şaşırmış, bütün gün oradan oraya koşturmamıza rağmen yorulmamış ve adeta bir masalda hissetmiştim kendimi. Disney California Adventure Park'ın fotoğraflarına bakmak bana o günü hatırlattı. Anaheim, Caslifornia'da bulunan Disney California Adventure Park'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

9- Beto Carrero World
Sanıyorum önüme 10 tane eğlence parkının fotoğraflarını koysalar ve hangisi Brezilya'dadır deseler burayı seçerdim. Penha, Brezilya'da bulunan Beto Carrero World, çocuklar ve yetişkinler için birbirinden eğlenceli ve heyecanlı oyunlarıyla sizleri bekliyor. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

10- Tivoli Gardens
Kendinizi adeta bir botanik bahçesinde hissedeceğiniz bu eğlence parkındaki oyuncaklar sanıyorum çok farklı bir haz verecektir katılımcılara. Copenhagen, Danimarka'da bulunan Tivoli Gardens'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

11- SeaWorld Orlando
Sularla bolca haşır neşir olacağınız oyunların yanı sıra yunuslar, penguenler ve daha birçok deniz canlısıyla da etkileşim kurabileceğiniz SeaWorld Orlando gidilesi parklardan biri gibi görünüyor. Orlando, Florida'da bulunan parka Orlando'daki diğer parkları gezmeye gittiğinizde gidebilirsiniz mesela ;) SeaWorld Orlando'nun internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

12- Disney's Animal Kingdom
Artık bu Orlando'ya şöyle 1-2 aylığına yerleşmeye karar verdiğim andır :) Yine Orlando, Florida'da bulunan muhteşem bir eğlence parkı. Adeta safariye çıkmışsınız gibi bir ortam fakat eğlencenin ve heyecanın dibine vuruyorsunuz. O halde merak ettikleriniz için Disney's Animal Kingdom'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

13- Epcot
Anladım ki Disney World filmlerden olduğu kadar eğlence parklarından da oldukça iyi gelir sağlıyor. Öyle ki Epcot da Disney World'e ait bir eğlence parkı ve o da tahmin edebileceğiniz gibi Orlando, Florida'da bulunuyor. Artık ciddi ciddi Orlando'da yerleşim yeri bulunmadığını düşünmeye başladım. Sadece parklardan oluşan bir eyalet herhalde. Epcot'un internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

14- Le Puy du Fou
Les Epesses, Fransa'da bulunan Le Puy du Fou daha çok aksiyona dayalı bir eğlence parkı. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

15-Busch Gardens Tampa
Misafirlerine adrenalin ve safari deneyimini vadeden Busch Gardens Tampa, Tampa, Florida'da bulunuyor. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

16-Universal Studios Singapore
Sentosa Adası, Singapur'da bulunan Universal Studios Singapure misafirlerini film setlerinden film setlerine, maceradan maceraya sürüklüyor. Bu parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

17- Dollywood
Bir kasabayı andıran yapıları ve oyuncaklarıyla kendinizi vahşi batıda hissedebilirsiniz. Pigeon Forge, Tennessee'de bulunan Dollywood'un internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

18- Disneyland Park
Marne-la-Vallee, Fransa'da bulunan Disneyland Parkı ülkemizden en ulaşılabilir olanı ve tercih edileni sanıyorum. Ben de ailemle yıllar evvel gitmiş, nereye bakacağımı şaşırmış ve gördüğüm her şeye aşık olmuştum. Diliyorum her çocuk en azından bir kere böylesi profesyonel bir yere gidebilir ve oradaki atmosferi yaşayabilir. Disneyland Park'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

19-PortAventura World
Burada eşsiz deneyimler gerçekleştirebileceğinizi iddia eden PortAventura World Salou, İspanya'da bulunuyor. Bu parkın internet adresine ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

20- Silver Dollar City
Harika bir manzaraya sahip tren turunu içeren Silver Dollar City Branson, Missouri'de bulunuyor. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

21-Paultons Park
Romsey, İngiltere'de bulunan Paultons Park'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

22- Cedar Point Amusement Park
Adrenalinin tavan yapacağı bir park; Cedar Point Amusement Park Sandusky, Ohio da. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz. 

23- Gardaland Park
Eğlencenin dibine vuracağınız Gardaland Park'ta bir araçtan diğerine koşa koşa gitmek isteyeceksiniz. Castelnuovo del Garda, İtalya'da bulunan parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

24- Hong Kong Disneyland
Bir Disneyland elbbette ki Hong Kong, Çin'de de olmalıydı. Parkın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm bu park listelerinin ardından merak ettim araştırdım işte karşınızda parklarıyla meşhur Orlando haritası :))
Bir gidip görmek gerek bence, sizce? Sevgiler :)

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.