Akgöl - Sinop

Akgöl, sinop
Yeryüzündeki cennet mekanlarından, huzuru, doğayı ve temiz havayı sonuna dek hissedebileceğiniz Akgöl, Sinop bu haftaki seyahat durağımız. 


Akgöl, sinop
Sinop'un Ayancık ilçesi sınırlarında bulunan Akgöl, Ayancık - Kastamonu yolunun 31. kilometresinde ayrılan yoldan yaklaşık 5 kilometre daha gittiğinizde karşınıza çıkacak ve sizi kendisine hayran bırakacak bir göl.

Akgöl, sinop
Sinop'a gittiğinizde eğer zamanınız varsa sakın başkalarından duyacağınız yol uzun, çok uzak vs  gibi sözlere aldanmayın. Gittiğinizde yolun uzunluğuna da uzaklığına da değecek emin olun. Yol da uzun değil aslında ama şimdilik yol çalışması var ve bu nedenle normalden uzun sürüyor. Yine yol çalışması nedeniyle yol işaretleri çok az bu nedenle bir süre sonra acaba doğru yolda mıyız hissi vuku buluyor. Evet, doğru yoldasınız :)

Akgöl, sinop
Gölün kenarına yapılmış olan iskeleye tıpkı benim gibi oturup sessizliğe ve manzaraya kendinizi bıraktığınızda sıfırlandığınızı hissedeceksiniz. Karşınızda muhteşem bir göl, ağaçlar, gökyüzü ve tüm bunların su üzerindeki yansıması dururken diğer yandan kolay kolay göremeyeceğiniz nilüferler keyfinize keyif katacak.

Akgöl, sinop
Ahh diyeceksiniz, keşke şurada kalabileceğimiz bir yer olsa da günü burada karşılayıp burada bitirebilsek. İşte bu noktada devreye kamp fikri giriyor ve araştırmalarıma göre Türkiye'de kamp için serbest bölgelerden biri de burası. O zaman "yaşasın!"

Akgöl, sinop
O halde ne yapıyormuşuz sevgili okurlarım Sinop'a gidersek Akgöl'e mutlaka gidiyormuşuz. Hatta giderken yanımızda termosta çayımızı alıp buranın keyfini biraz da olsa çıkarıyor bir de oradan bana selam çakıyormuşuz.

Akgöl, sinop

Akgöl, sinop

nilüfer çiçekleri
Şimdiden keyifli bir Akgöl günü dilerim. Sevgiler :)

10 yorum:

  1. Ay ne güzel yerler, iyi gezmeler :)

    YanıtlaSil
  2. Niluferlere hayran kaldim. Ama keske gunesli bir gun olsaymis. Fotograflar gunes olmamasi nedeniyle guzellikleri iyi yansitamamis.Emeginiz ve paylasiminizdan oturu takdir ve tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmet :) Umarım siz gittiğinizde güneşli olur ama Karadeniz işte bir anda hava değişiveriyor. Teşekkürler.

      Sil
  3. Güzel bir yermiş. Aslında uzak ve gitmesi zor yerler daha güzel ve temiz oluyor. Hem de el değmemiş. Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle çünkü daha az insan gidiyor. Maalesef gittiğimiz yeri kirletmeyi ve bozmayı çok iyi başarıyoruz.

      Sil
  4. Bayıldım ya! Kesinlikle çok güzel yerler. Fotoğraflar ayrıca çok güzel. Umarım bir gün gitmek nasip olur. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Umarım, çok keyifli olacağına eminim.

      Sil
  5. Sinop'a gittim ama tam gezemedim.Gidip ayrıntılı gezmek gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de öyle. Şehir merkezi haricinde de görülmesi gereken çok yer var.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.