Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları

Yeni bir fantastik dünyanın kapılarını bizler için aralayan Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları, hem kitabından hem de Tim Burton tarafından çekildiğinden sabırsızlıkla beklediğim filmler arasındaydı. Zaman akıp geçti ve vizyona girdiği gün izleme şansına eriştim. Kimmiş bu Bayan Peregrine ve onun tuhaf çocukları gelin birlikte bakalım.


Büyüyene dek dedesi Abe'in ona anlattığı masallarla büyüyen Jake gün gelip dedesini trajik bir şekilde kaybedince bu dünyanın aslında pek de masallardan ibaret olmadığını fark eder. Eline öyle ipuçları geçer ki Bayan Peregrine'in ve onun tuhaf çocuklarının yaşadığı yere gitmek ister. Babası ile gidecekleri bu yolculukta onu birçok sürpriz beklemektedir.

Bilirsiniz ki masallarda tüm o güzel ve iyi karakterlerin karşısında, sürekli bir mücadele içerisinde oldukları kötü karakterler de vardır. Dedesinin pek de bahsetmek istemediği bu kötü karakterlerle karşılaşmak hatta savaşmak zorunda kalan Jake, hayatı adına da çok büyük bir karar vermek zorunda kalacaktır.

Birbirinden farklı özelliklere sahip bu çocuklar Barron ve onun gölgelerinden kaçmaya adeta mahkumdurlar. Onları bu beladan uzak tutabilecek ve onları koruyabilecek tek isim ise Jake olacaktır.

Tim Burton severlerin ve Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları kitabını okuyanların kaçırmaması gereken film "bence" çok keyifliydi. Karakter seçimleri, kostümler, hikaye ve sahnelere bayıldığımı söylemeliyim. Kitabı okuyanlara ise şöyle bir özel not iletmeliyim; film kitaba bağlı kalmamış ve o şekilde ilerlemiyor. İlk kitapta yaşanan birçok şeyi filmde görmeyeceksiniz ama sanki daha heyecanlı ve heyecanlı olan sahneler sizi bekliyor. Keyifli seyirler dilerim :)

PS: Kitap hakkındaki yorumlarıma da buradan ulaşabilirsiniz.

16 yorum:

  1. Bu aralar öyle yoğunum ki :( Film izleyemiyorum doğru dürüst :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman böyle dönemler olabiliyor. Olsun kenara not alıp sonra izliyorum ben öyle durumlarda :)

      Sil
  2. Kitabını bir türlü okuyamadım nihayetinde filmi de gelmiş vizyona. :) Kitabını okumadan filmini izlesem çok bir şey değişir mi merak ediyorum ancak kitaba bağlı kalınmamışsa kitabı daha sonra okusam çok da kötü olmaz herhalde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalınmamış evet. Karakterler bildiğimiz karakterler ancak bir yerden sonra filmin seyri daha farklı ilerliyor.

      Sil
  3. Sabırsızlanıyorum izlemek için. Kitabı kadar eğlenceli olacağına eminim,

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence öyleydi. Umarım en az benim kadar keyifle izlersiniz :)

      Sil
  4. E-kitabı okunacaklarım arasındaydı bir süredir, eh madem filmi gösterime girmiş, bu haftaki kitabım bu olsun o zaman :) Harry Potter filan diyorsun ya, onikiden vuruyorsun beni :)

    YanıtlaSil
  5. çok severim bu tarz filmleri mutlaka seyredeceğim...

    YanıtlaSil
  6. Pazar günü için bu filme gitme planım var aksilik olmazsa :) Serisini de okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) Umarım keyif alırsın filmden. Seriyi ben de tamamlayacağım umarım.

      Sil
  7. Bu filmin Filmekimi'nde tanıtımını görünce fragmanına şöyle bir baktım kesin buna gitmeliyim dedim. Kızıma da söyleyince atlayıp gittik salı akşamı iş çıkışı. Film tam beklediğimiz gibiydi. Efektler, sahne dekorları, oyuncular, konuyu işleyiş gayet güzeldi. Sadece ilk yarı neredeyse fragmanlarda verilmiş gibi tanıdık idi. Asıl macera ikinci bölümde başlıyor genellikle her filmde olduğu gibi. Fragmanların tamamını bu yüzden izlemem. Şöyle bir bakar ilgimi çeken birşey ise olur onayını veririm. Biz çok keyif aldık kızımla. CNBC-e de bir zamanlar HEROS vardı. Onu da çok severek izlerdim. Bu tür filmleri sevenlere tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmekimi filmlerine dahil olduğunu bilmiyordum filmin ama güzel bir haber sevindim. Aynı fikirdeyim ikinci bölüm ilkine göre daha hızlı tempoda ve daha eğlenceliydi.
      Heros'u seyretmeyi çok ihmal ettim. Umarım bir gün onu da seyrederim.
      Tavsiyeniz için çok teşekkürler. Sevgiler :)

      Sil
  8. bu filmi çok izlemek istiyordum sinemada ama malum vizelerde yaklaşınca hayal oldu gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de izle. Özellikle fantastiği seviyorsan mutlaka izle.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.