Cehennem - İnferno

Dan Brown'ın yazdığı aynı isimli kitaptan uyarlanan Cehennem - Inferno filmini büyük bir heyecanla ve merakla bekliyordum. Vizyona girişinin hemen ertesi günü arkadaşlarımla birlikte gittik. Robert Langdon yine kendisini hiç ummadığı bir karmaşanın içinde buluyor ve kurtulabilmesini sağlayacak tek şey ise bu sorunu çözüme kavuşturmak.


İtalya'da bir hastanede gözlerini açan ve buraya nasıl geldiği hakkında hiçbir fikri olmayan Robert Langdon daha kendisini toparlayamadan bir polis tarafından, hastanede, silahlı saldırıya uğrar. Kendisinin bakımıyla ilgilenen doktor Sienna Brooks onun hastaneden kaçmasına yardımcı olur ve yakın geçmişi hatırlayamadığından onu evine götürür.

Burada sakince düşünüp, toparlanıp, neler olduğunu hatırlamaya çalışan Robert cebinde bulduğu bir nesne ile kendine bir yol haritası çizmeye çalışır. Nesneyi çalıştırdığında karşısına Dante'nin ünlü eseri Cehennem çıkar. Şifreleri, kodları ve daha birçok gizemli sembolü çözmekte usta olan Robert bu görüntüden de bir şeyler çıkarmak zorunda kalacaktır.

Artık ipuçlarının peşinden gitmenin zamanı gelmiştir. Zaman zaman tesadüfler onlara yardım etse de her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalan ikili çözüme ulaşamadan ayrılmak zorunda kalırlar. Aslında hiçbir şey Robert Langdonın düşündüğü gibi ilerlememiştir. Kimi zaman yaşananlar sadece sizin öyle olduğunu sanmanızı isteyenler tarafından yaşatılmaktadırlar.

Dan Brown kitapları, Da Vinci Şifresi ve Melekler ve Şeytanlar'ın ardından Cehennem ile yeniden bizlerle olan Robert Langdon karakteriyle yine güzel bir filme imza atılsa da önceki iki film ile kıyas götürmeyecek derecede vasattı. Karakterin ipuçlarının peşinde büyük bir heyecanla koştuğu ve seyirciyi de aynı heyecanla peşinde sürüklediği diğer iki filmin aksine bu filmde canını kurtarma telaşında bir Robert izledik. Diğer ikisi kadar keyif alamadığım Cehennem filmini kitabını okuyanlara ve elbette seriyi izleyenlere tavsiye etmeliyim. Bir seri eksik bırakılmaz fakat bu seri ile hiç ilgilenmediyseniz zamanınızı başka filmlerle değerlendirebilirsiniz.
Sevgiler :)

14 yorum:

  1. Çok güzel bir kitaptı umarım film de beklentimi karşılar

    YanıtlaSil
  2. Ben de bitiremedim bu kitabı. Diğer kitaplar su gibi akıp gitmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı bitirmiştim, okuması keyifliydi benim için ama maalesef filmden aynı keyfi alamadım.

      Sil
  3. Filmler ile pek ilgilenemediğimden kaçırmışım. Teşekkürler hatırlatma için. Sinemaya gitmeyeli çok olmuştu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii herkesin ilgi duyduğu bir alan var elbette. Rica ederim :)

      Sil
  4. Kesinlikle ilk 2 film kadar başarılı değildi. İlk bölümde anlaşılmaz bir şeyler oldu. İkinci bölümde bütün şifreler jet hızıyla çözüldü:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın. Neden böyle yapmışlar bu sefer hiç anlayamadım.

      Sil
  5. Kitabı kadar filmi de etkileyici mi diye merak içindeyim.Paylaşımın için teşekküerler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence değil maalesef ama tabii herkesin zevki farklı. Bir şans verip izlemekte fayda var. Sevgiler :)

      Sil
  6. Kitabını büyük bir keyifle okumuştum ve hatta hikaye döngüsü ve mekan/kişi betimlemeleri artı bilgileri o kdr çok hoşuma gitmişti ki filmini sabırsızlıkla bekliyordum ama film kitabın çok çok gerisinde...
    Ayrıca İstanbul bir ortadoğu ülkesine ait bir şehir mi ya da yaşayanlar araplardan mı ibaret, ya da türklerin imajını ndn araplaştırıyorlar ve kadınlar sokaklarda neden örtüsüz gezemiyor, para karşılığında herkes her işi yapabilir mi bu memlekette, kısacası uluslararası çok satan bir romanın filme uyarlanması da çok izlenimli olacaktır elbette.... ve bize yakıştırılmaya çalışılan imaj da uluslararası çoğu insanın hafızasına bu şekilde yapıştırılacaktır. Sanat yine amacın çok çok ötesinde çok yönlü kullanılmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O İstanbul sahnelerine hiç girmedim ben yoksa çıkamayacaktım. Maalesef Amerika bizi her filminde herhangi bir ortadoğu ülkesiymişiz gibi gösteriyor. Avrupa'da ya da Amerika'da bizi böyle göstererek bize karşı bir duvar oluşturmaya çalışıyorlar.

      Sil
  7. Izlemedim henüz internete gelirse evde izleyebilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde yakın zamanda gelir. Umarım severek izlersin :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.