İntihar Takımı - Suicide Squad : Gerçek Kötüler

DC Comics'in kötü kahramanları bir araya toplayan aynı isimli çizgi romanının sinema uyarlaması İntihar Takımı : Gerçek Kötüler ismiyle karşımızda. Sizce de bu kötüler biraz sempatik değiller mi?


Hiç bilmeyenler için (mesela ben) film tam anlamıyla hikayeye balıklama dalıveriyor ve hızlı bir Suicide Squad tanıtım turuna tabii tutuluyoruz. Kim ne yapmış, özelliği ne ve neden parmaklıklar ardında tutuluyor öğrendikten sonra bu kez kötü kahramanların karşısına çıkacakları tabir-i caizse "felaket"i tanıyoruz. O tarih öncesi zamanlardan kalma bir cadı, bir büyücü ve bir insanın bedeninde hayatını sürdürüyor. Tabii gücünü tam anlamıyla kazanana kadar.

Bunlar bu kadar kötü de nasıl istemedikleri halde kullanılıyorlar diye bir soru gelebilir aklınıza haklısınız. Her birine kuralların dışına çıktıkları anda patlatılmak üzere birer patlayıcı çip yerleştiriliyor ki herkes söz dinlesin. Böylece inanılmaz bir uyumsuzlar takımı ortaya çıkıyor. Harley Queen, Deadshot, Captain Boomerang, Rick Flag, Killer Croc, ve El Diablo'dan oluşan takım ne kadar kötü olsalar da karşı karşıya kaldıkları belayı gördüklerinde dünyanın gerçekten de yardımlarına ihtiyacı olduğunu fark ediyorlar.

Yine de yardım etmek için çeşitli isteklerinin de karşılanmasını istiyorlar. Kim ne desin büyük keyifle izlediğim bir filme de imza atmış oluyorlar. O muhteşem süper kahraman filmlerinden öylesine sıkılmıştım ki Suicide Squad'i izlemek bana çok iyi geldi. Sizler de az çok benimle aynı fikirdeyseniz ve uçan kaçan ama ne olursa olsun ortaya muhteşem şeyler çıkaran süper kahraman filmlerinden bunaldıysanız bu film size de çok iyi gelecektir.

Keyifli seyirler dilerim :)

14 yorum:

  1. Eğlenceli bir film gibi gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence eğlenceliydi ama beğenmeyen de çok kişi var :)

      Sil
  2. karakterler çok eğleniyorlarmış gibi duruyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her biri hafif çatlak olduğu için evet bence de felaket anında bile eğlendiler ;)

      Sil
  3. Ben de dün akşam izleyebildim (nihayet) Tabii, çk kişi gibi Harey'e bayıldımm :)

    YanıtlaSil
  4. Beklentilerin çok çok altında kalan bir film oldu.Bu kadar renkli karakterlerden çok daha egzantirik,daha tempolu,daha kurgulu bir film çıkarılabilirdi.Bir çok karakterin filmde değil işlevi,repliği bile yoktu.Kalabalık yapsın diye koyulmuş.Kendi sayfamda çok daha detaylı bir eleştiri yazısı yazmıştım,beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında benim çok büyük beklentilerim yoktu. Sonuçta bir sürü kahramanın tanıtılması, nasıl o hale geldiklerinin gösterilmesi, bir yandan da bir hikayeye oturtulması gerekiyordu. Bu nedenle bence yapabileceklerinin en iyi sini yapmışlar. Yorumunuz için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Ben çok eğlendim seyrederken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eğlendim :) Çok sevindim senin de severek izlemene.

      Sil
  6. Genel olarak izlenebilir bir film lakin yine de beklentilerimi tam karşılayamadı. Özellikle yeni Joker'i benimsemek biraz zor olacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joker konusunda sana sonuna dek katılıyorum. Aklım hep eskisinde kalacak olsa da Jared Leto da çok başarılı bir şekilde oynamış Joker'i.

      Sil
  7. Marvel Sinematik Evren filmlerini öneririm sana. Şimdi kötü konuşmak gibi olmasın ama sucicide squad, Captain America: Civil war'ın yanında pire - deve misali olur yani. Daha ziyade Dc Comics'in filmleri sadece film izleyenler için bir anlaşılmaz olabiliyor veya gerçek hikayeden tamamen uzaklaşabiliyor.
    Tabi yine de beğendiysen no comment. (yazar gülüyor)

    Blog'umu ziyaret edersen sevinirim.
    http://yalnizamaozgur.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin birbiriyle aynı fikirde olması mümkün değil. Olmasın da zaten. Bu yüzden farklı farklı filmler izleyiciye sunuluyor ve herkes bir başkasını beğeniyor. Bu nedenle önceki yorumlarımda da söylediğim gibi ben her filmin bana hissettirdiğine bakıyorum. Ve evet bu filmi beğendim. En azından farklıydı, en azından uçarız kaçarız biz her şeyi başarırız tarzı sıradanlıklar yoktu.
      Hayatta değişim gerek ve süper kahraman filmlerinde bu değişimi yakalayamayacaklarsa bence artık bu işi bıraksınlar. Bir 50 yıl sonra tekrar yapmaya başlar.
      Yazarın tüm yorumlarına açığım (gülse de gülmese de)
      Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.