Kitap Ağacı Ankara Sezgin Kaymaz Buluşması

İçerisine dahil olmaktan çok büyük mutluluk duyduğum Kitap Ağacı ailesinin Ankara kolu geçtiğimiz günlerde yazar Sezgin Kaymaz'ı ağırladı. Kitap Ağacı sayesinde tanıdığım yazarın şimdilik sadece 3 kitabını okudum ancak gidecek daha uzun bir yolum var çünkü kendisinin toplam 14 kitabı bulunmakta.


15. kitabını da bugün yarın yayın evine vereceğinin müjdesini veren Sezgin Kaymaz'la oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kitaplarının her birine hakim olan samimi hava sizi hikayeye öyle bağlıyor ki kitabı elinizden bırakamadığınızı sonradan fark ediyorsunuz. Karakterlerin her biriyle sanki yıllardır tanışıyormuşsunuz gibi hissederken anlatılan mekanlar da bir bir gözlerinizin önünden geçiveriyor. 

Ankara'da yaşayan ve okuduğum kitaplarında da Ankara'dan mekanlar kullanan Sezgin Kaymaz, sohbetimiz esnasında, eğer kitaplarımda geçiyorsa orada mutlaka bulunmuşumdur dedi. Evinizin sokağını bir kitapta görmek farklı bir heyecanmış onu da yaşamış oldum ;) 

Sezgin Bey'in hayvan sevgisinden bahsetmeden geçmem de olmaz diye düşünüyorum. Eşiyle evlerinde 4 köpek ve 10 kedi besliyorlarmış. Kediler arada bir gidip gelseler de köpek sayımız hep sabit diyerek bizleri güldürdü o gün. Zaten kitaplarından onları ne kadar çok sevdiğini ve anladığını görmeniz de çok kolay. İçerisinde kocaman bir sevgi barındırıyor onlara karşı.

Sohbetin ardından geçtiğimiz imza kısmında uzun bir kuyruk oluşturduk. Bu buluşmamızda tanıdık yüzlerin haricinde aramızda, Sezgin Kaymaz okuyucuları, tabir-i caizse fanları da bulunuyordu. Yazarın kitaplarına onlar kadar hakim olmamız mümkün değildi elbette ama gün geçtikçe onlarla yarışır konuma gelmemiz için bir neden yok. Değerli yazarımızı geç tanımış olsam da tüm kitaplarını okumaya kararlıyım.

Sizler de değerli fakat yayın evi tarafından adı duyurulamamış yazarlarımızı bilmek istiyorsanız bunlardan biri tam karşınızda duruyor. Ona birkaç kitabını okuyarak şans verin. Yanılmadığımı göreceksiniz.
Sevgiler :)

8 yorum:

  1. Yazarın kitaplarını okumadım .Bu ay alışverişimde bir kitabına mutlaka ter vereceğim . Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim bu habere :) Umarım çok severek okursunuz.

      Sil
  2. Hayvanlara karşı bakış açısından dolayı bile mutlaka okuyacağım bir yazar iyi ki yazdınız ben de tanımıyordum maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh maalesef. Yayın evleri sadece birkaç yazarı tanıttığı için diğer yazarlardan haberimiz hiç olmuyor.

      Sil
  3. Geçen hafta anneme gitmek zorunda olduğum için katılamadım bu programa :( İnşallah başka sefere katılabilirim...

    YanıtlaSil
  4. Yaptığı işleri merakla takip ettiğiniz insanla konuşma fırsatı yakaladığınız an mükemmel bir duygu ortaya çıkıyor, bizzat yaşadım. Sizin adınıza sevindim :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.