Ateş Canına Yapışsın - Sezgin Kaymaz

Kalemini çok sevdiğim Sezgin Kaymaz'ın bir başka kitabı Ateş Canına Yapışsın'ı tanıtmak istiyorum bugün sizlere. Hepimize taa küçüklükten beri anlatılagelen ama hep tek tarafın açısından dinlediğimiz bir hikaye bu kez anlattığı. Farkı ise bu kez hikayenin diğer kahramanının da hislerini öğreniyor, yaşadığı şaşkınlığa şahit oluyoruz.

Adem'in cennetten kovuluşunun hikayesini bilmeyenleriniz var mı aranızda? Yoktur eminim. Çok detaylı olmasa da Adem, Havva, elma, yılan gibi temel karakterlerden haberdarızdır. Yıllardır anlatılagelmiş böyle hikayelere farklı bir bakış açısıyla bakılmasını hep çok sevmişimdir. Bu bakışı bu kez Sezgin Kaymaz atmış ve bence çok da güzel yapmış. Cenneti meleklerden Azazil öylesine mutlu yaşayıp giderken insanoğlunun yaratılmasıyla dünyası değişmiş. Kendisinin en özel olduğunu zannederken bu insana saygı göstermesi istenmiş. Eh haliyle karışmış kafası. Adem de şaşkın Azazil'i sorularıyla iyice şaşkına çevirince malum senaryo yazılmaya başlanmış. Havva mı? Ah masum Havva, üzerine tüm suçlar bırakılıvermiş.
 Çok büyük bir keyifle okuduğum bir Sezgin Kaymaz kitabıydı Ateş Canına Yapışsın. Dilerim sizler de okuma şansı bulur ve bu güzel hikayeye başka bir görüşle ortak olursunuz. Sevgiler :)

10 yorum:

  1. Bildik hikayelere farklı bakış açılarıyla bakmak insana vizyon katar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ve bu hikayeyi okumak herkese çok iyi gelecek diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Çok merak ettim. Ben kitabın varlığından bile habersizdim. ama şimdi okurken emin oldum seveceğimden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Aaa okuduğum kitaplardan biri ben çok sevdim bu kitabı.Bu güzel blogu takipe alıyorum:) kendi bloguma da beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) Sezgin Kaymaz'ın diğer kitaplarını da tavsiye ederim. Ben de blogunuza geliyorum hemen.

      Sil
  4. Ilginc bir kitap. Ismi de cok degisik geldi.

    YanıtlaSil
  5. Bana da oldukca farkli bir kitap geldi ismini de anlamak icin yanlis okumuyorumdr faln diye iki kez okudum :) Boyle farkli bir kitap da okumayi istiyordum. Onume cikti diyebilrm tesekkur edrriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok severek okuyacağınıza eminim. Umarım en kısa zamanda okursunuz. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.