Doktor Strange

 Marvel stüdyolarından bir süper kahraman filmi daha bizlerle birlikte. Yıllardır izleyegeldiğimiz süper kahraman filmlerden öğrendiğimize göre ilk filmlerde genellikle kahramanın nasıl bu günlere geldiğini öğreniyoruz. Bu kez de gelenek bozulmuyor ve Doktor Strange ile tanışıyoruz.


Doktor Strange çok ünlü ve önemli bir sinir cerrahı. Yapılamayanı yapan, ses getirecek operasyonlar seçen, kibirli mi kibirli, egosu uzaya çıkmış bir cerrah. Yine bir akşam konuşmacı olarak davet edildiği bir toplantıya giderken büyük bir kaza geçiriyor. İşinin en önemli parçası olan elleri bu kaza nedeniyle iş göremez hale geliyor dolayısıyla Doktor Strange de.

Aklına gelen, bilimsel her çözüm yolunu denedikten ve başarısız kaldıktan sonra bir başka hastanın tavsiyesi ile taa Katmandu'ya, Kamar Taj'a gelir. Burada Kadim Kişi ve onun öğrencileriyle tanışıp ellerini tekrar nasıl kullanılır hale getirebileceğinin formülü öğrenmeye çalışacaktır.

Fakat Kamar Taj da, Kadim Kişi de ona sadece bunu öğretmekle kalmaz evrenin aslında görmek istemediğimiz, bilinmeyen yönleri de bulunduğunu gösterirler. Egosu ve kibrinden arınması gerektiğini, vücuduna ne olursa olsun hükmedebileceğini öğrenen Doktor Strange bir bilim adamı olarak tüm bu yeni bilgilere karşı çıksa da her şey önüne çıktıkça inanmaya başlar.

Artık önünde bambaşka bir dünya ve yeni bilgileri korumak için savaşması gereken günler olacaktır. Çünkü dünyanın dengesi iyi ve kötünün varlığıyla korunur. 

Başından sonuna dek hayranlıkla izlediğim Doktor Strange tam da inandığım bilgilere vurgu yapan, benim için birçok şeyi daha da somutlaştıran bir film oldu. Görsel efektleriyle, kostümleriyle,konusuyla, esprileriyle ve elbette verdiği mesajlarla 2016'nın en iddialı filmlerinden biri olan Doktor Strange eminim ki izleyen herkeste büyük bir etki bırakacaktır. Sahnelerin çoğunu ağzım kulaklarımda, izlediklerimden aldığım büyük keyifle izledim ve kendimi filme bıraktım. Böylesi efektlere sahip bir filmi IMAX formatıyla izlemenizi de çok ısrarla tavsiye ederim.
Dr Stange'e gidin, izleyin ve dünyanız değişsin. Keyifli seyirler ;)


8 yorum:

  1. fragmanını sevmiştim
    sen de bu kadar beğendiysen eğer
    o zaman izleyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izle. Filmi izlerken günlük hayattan kopup bambaşka şeyler düşünmeye başlayacaksın :)

      Sil
  2. Çok merak ettiğim bir film ayrıca sevdiğim oyuncu başrolde. İnşallah gidebilirim. Begenmenize sevindim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlaka zaman yaratıp gidin. Sinemada izlenmesi gereken bir film. Hatta imkan varsa ya IMAX ya da 4dx diye bir format çıkmış orada. Umarım seyredebilirsiniz.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.