Geliş - Arrival

Sahneler ve müzikleriyle tüylerinizi ürperten, neler olduğunu anladığınızda şaşkınlıktan dona kalacağınız film Geliş - Arrival sanıyorum benim için 2016'nın en iyi filmi oldu. En azından şimdiye dek izlediklerim arasından.

Birdenbire dünyanın farklı noktalarına 12 tane cisim iner. Ne oldukları, kim oldukları, neden geldikleri ya da ne istedikleri bilinmemektedir. Tüm ülkeler birbirleriyle iletişime geçerken bir yandan da dünyaya gelen bu ziyaretçilerle iletişim kurmaya çalışmaktadırlar. Amerika da bu varlıklarla iletişim kurabilmek için dil bilimci Dr. Louise Banks ve bir bilim adamı Ian Donnely'i seçer. Bu ikiliyi uzay cisminin bulunduğu bölgeye getirirler ve onlarla iletişime geçmelerini isterler.

Bir süre sonra Louise onlarla yazarak iletişim kurmayı dener ve cevap alır fakat bu kez onların yazılarını çözmek zorundadırlar. İletişim az çok sağlanmaya başlandığında bazı ülkeler dünya çapında yaratılmış bu ittifaktan aniden çıkmaya başlar ve bu cisimlere saldırma kararı alırlar. Louise ise onların kötü olduğuna inanmaz ve konuşabilmek için tekrar oraya gider. Öğrendikleri ve yapacaklarıyla dünyayı kurtarırken hayatı adına da büyük bir karar verecektir.

Şimdiye dek izlediğim ve belki de sizlerin de izlediği tüm uzaylı filmlerini bir kenara koyun, Geliş - Arrival ile bu tür için sanıyorum bambaşka bir geçit açıldı. Bu filmde bitmek bilmeyen kaçış - kovalamaca sahneleri, aksiyon yok tam tersi duygularınızı tavan yaptıracak mesajlar var. 

Film bittiğinde düşünecek çok şeyiniz ama aklınızda kalacak olan ise tek bir cümle olacak.
Keyifli seyirler :) 

14 yorum:

  1. Posteri bile çok etkileyici.
    Not alındı, izlenecek!

    Teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Dün izleme fırsatı buldum geçen hafta vizyona girmişti ama zamanım yoktu vizelerden. (yazar sınıfı geçemeyeceğini ve evlenmeyi düşünüyor) Gitmeden önce spoilerlı spoilersız bütün yorumları okudum ama internette film gerektiği değeri bulamamış gerçekten.Bunun sebebi de bence biraz ağır ilerlemesi ve aksiyondan uzak olması filmin. Uzaylı filmlerinde genel istek filmin daha aksiyonlu olması yönünde. Örnek: Dünyalar Savaşı. Mesela benim de kafamı Dünyalar Savaşı çok yormuştu oradan oraya Tom Cruise ile Dakota Fanning koşturuyorlardı. Bu şahsen Dediğiniz gibi filmden çıkınca akılda tek cümle kalıyor.
    Yine de her şeye rağmen filmi herkese öneriyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazara ilk söylemek istediğim hemen ümitsizliğe düşmesin. Daha çok çalışıp okuluna devam etsin ;)
      Maalesef haklısın artık neredeyse tüm filmlerde aksiyon aranır oldu ama bence asıl önemli olan hikaye ve verdiği mesaj elbette. Bu nedenle Arrival 2016'nın en iyi filmi benim için. Tabii henüz yıl bitmedi. Şimdiye kadar ki diyeyim ;)

      Sil
  3. Aksiyonsuz bir uzaylı filmi , inanılır gibi gelmiyor kulağa , bir bakalım o zaman :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izleyin. Mutlaka etkileyecektir sizi de. Sevgiler.

      Sil
  4. İzledim ve çok çok etkilendim.
    Belki herkesin sevmeyeceği ama sevende de iz bırakacak filmlerden biri bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Aslında arkasındaki mesajlar alınabilse sevileceğini düşünüyorum ama belki de hepimiz aynı şeyleri beklemiyoruz filmlerden. İz bırakılanlardan biri olduğunuz için de çok sevindim. Sevgiler..

      Sil
  5. Benim kanallara gelir gelmez izleyecegim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kaliteli bir film. Sakin ilerliyor sakın sıkılma. Arkadaki mesajları almaya çalış. Birçok kişi maalesef mesajları alamayıp filmi sevmediklerini söylediler ama sen o bilinçtesin bence. Sevgiler :)

      Sil
  6. film sıradanlıktan uzak bir film iyi düşünülmüş zekice kurgulanmış bunun gibi filmler çıkmaya devam eder inşallah :) sizden de böyle kaliteli filmlerin yorumları bekleriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah :) Böyle filmleri izledikçe paylaşmaya çalışıyorum ama hak vereceksinizdir eminim böyle kalitelileri çok da sık çekilmiyor. Bir daha ki kaliteli film yorumumda görüşmek üzere diyeyim ;)

      Sil
  7. Ben de geçenlerde seyrettim, etkileyici bir film. Blogumda da yazdım : http://bibliopola.blogspot.com.tr/2017/01/arrival-gelis-filmi-ve-zaman.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika :) İlk fırsatta okuyacağım yazınızı. Sevgiler.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.