Fotoğrafı Ahşaba Nasıl Transfer Ederiz?

Uzun zamandır yapmak istediğim bir proje fotoğrafları ahşap parçalarına transfer etmek. Bu projeyi hem sizlerle paylaşmak hem de sayfamda bilgi olarak bulundurmak istedim. Fotoğraflara açıp açıp bakmayı seven ve onlara baktıkça o günlere dönen biri olarak hayatımda özel yerlere sahipler. Dolayısıyla onları etrafımda bolca görmek de çok hoşuma gidiyor. 

Fotoğraflarınızın ahşap üzerinde yer almaları da bence çok özel bir durum. Ahşap objeleri de çok severim ve her ikisinin bir arada olması benim için tarif edilemez bir sevinç yaratacak diyebilirim.

Bu işlem için öncelikle ahşap üzerine uygulayacağınız fotoğrafınızın yazıcıdan çıktısını almanız gerekiyor. Fotoğrafınızı transfer edeceğiniz ahşabı da hazır ettiyseniz sonrasında ihtiyacınız olanlar; transfer tutkalı, jel medium ve fırça.

Ahşabınızın üzerine jel mediumu uygulayın (bu sayede fotoğrafın renklerinin daha canlı olmasını sağlarsınız) ya da bunun yerine de transfer tutkalını uygulayabilirsiniz, çıktısını aldığınız fotoğrafı boş kısmı üste gelecek şekilde ahşabın üzerine yapıştırın ve hemen ardından oluşan baloncukları yok edin. Baloncukları yok etmediğiniz taktirde fotoğrafınızda boşluklar olacak ve hoş bir görüntü elde edemeyeceksiniz. Bir gece bu şekilde kurumaya bırakın.

Ertesi gün çalışmanızın başına geçtiğinizde kağıt yapıştırdığınız yüzeyi ıslatarak işleme başlayın. tüm yüzey ıslandıktan sonra parmaklarınızla ıslanan kağıdı, zarif hareketlerle, yüzeyden ayırın. Tüm kağıt artıklarını temizlediğinizde  fotoğrafınız ahşaba geçmiş bir şekilde karşınızda olmalıdır. Bu yüzeye transfer tutkalını uygulayıp kuruttuktan sonra da işleminiz bitmiş oluyor. Artık unutulmaz anılarınız çok şık bir şekilde, hemen gözlerinizin önünde.

Aranızda daha önce bu işlemi uygulayanlarınız varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. Uygulamayanların da yorumlarını merak ediyorum. Haydi bana yazın :) Sevgilerimle.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bence de :) Kendim uygulamayı düşünüyorum en kısa zamanda. Merkür gerilemesinin bitmesini bekliyorum ;))

      Sil
  2. Yazıcıdan çıktısını aldığımız kağıt a4 fotokopi kağıdı mı yoksa fotoğrafların basıldığı kağıt tarzında mı olmalı? Bilgi verirseniz sevinirim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A4 kağıdı olmalı. Çünkü ıslatıp üzerindeki kağıdı temizleyeceksiniz. Fotoğrafların basıldığı kağıtlarda bu işlem uygulanamıyor. Sevgiler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.