Masalarınız İçin Dekoratif Yeni Yıl Ağacı

Yeni yıl sın hızla yaklaşırken evlerimizi, odalarımızı, masalarımızı süslemeye başladık elbette. Şimdi benden sizlere, masalarınız için, harika bir yeni yıl ağacı geliyor. Yapması kolay, görünüşü çok cici, her görenin bayılacağı bu ağaç için neler gerekliymiş haydi hep birlikte bakalım.

Öncelikle kartondan bir koni oluşturuyoruz. ipi dolama esnasında açılmaması için de iyice bantlıyor ya da yapıştırıyoruz. Ardından koniyi daha sonra da kalıp olarak kullanabilmek için üzerine streç film geçiyoruz. Böylece tutkallı ip kartona yapışmadan kolayca ayrılacak (deneyimlerim aşağıda). Tutkalı bir tabağa döküp biraz suyla inceltebilirsiniz. 

İlk denememde kartondan koni üzerine bu kağıdı geçirmiş ve tutkallı ipleri bunun üzerine sarmıştım fakat sonuç hüsran oldu. Kağıt tutkalı emdi ve ipler de ayrılmamacasına kağıda yapıştı. Bu denemenin ardından yukarıda söylediğim gibi streç filme geçtim.

Bu da yine kağıt üzerine olan uygulamamdan bir görüntü ama streç filmle de aynı şey geçerli. İpi tutkala buladıktan sonra dilediğiniz gibi sarıyorsunuz. Unutmamanız gereken arada çok büyük boşluklar olmaması gerektiği. Büyük boşluklar olursa ağacın dengesi bozulup eğilebiliyor.

İşte kağıttan ayıramadığım ağacım. Bir de kocaman bir boşluk bırakmışım. Bu nedenle böyle bir ayrım oluştu. Neyse ki ilk denemede tüm derslerimi almıştım :) 

İşte streç film üzerine tutkallı iple uyguladığım yeni yıl ağacım. Üzerindeki boncukları da aynı şekilde tutkalın içine döktüm ve tek tek parmaklarımla ağacın üzerine yapıştırdım. Hepsi birlikte kurudular ve ortaya bu güzellik çıktı. Dilediğiniz renkte, dilediğiniz büyüklükle yapabileceğiniz bu modern yeni yıl ağacı odalarınıza ve masalarınıza renk ve ışıltı katacaktır.
Ağacım sizce nasıl olmuş? Önerilerinizi ve yorumlarınızı merakla bekliyorum. Sevgilerimle :)

9 yorum:

  1. bence çok güzel olmuş... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Biz de yapmıştik daha doğrusu yapamadık 😁 ama çok eğlenceli

    YanıtlaSil
  3. Çok pratik bir şey bu mantıkla farklı modeller bile yapılır 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Aklın yolu bir. Ben de farklı neler yapılabilir onu düşünüyorum.

      Sil
  4. Ama sonunda da çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmus. Hediye bile verilir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.