Sully

Çok da isteyerek izlemeye başladığım film Sully, benim için filmin ilerleyen zamanlarında tavsiye edilecek bir filme dönüştü. Clint Eastwood'un yönettiği, Tom Hanks ve Aaron Eckhart'ın baş rollerde olduğu film tam bir seyirlik. Gerek hikayenin gerçek oluşundan, gerekse kendinden ve işinden bu kadar emin ve sorumlu olduğu kişilere böylesine önem veren kaptan pilot Chesley Sullenberger'i tanımaktan sonunu merakla bekledim.

Büyük Oyuncu Tom Hanks'in son filmleri benim açımdan biraz başarısızdı. Bu nedenle Sully'i de çok isteyerek izlemedim söylediğim gibi ama yaşananlar beni filme bağladı. Kaptan ve yardımcı pilotlar Sully ve Jeff kalkıştan kısa bir süre sonra kuş saldırısına uğrarlar ve maalesef iki motorlarını da yitirirler. Bu esnada New York ve New Jersey'nin üzerinden uçmaktadırlar ve havaalanına dönmeleri neredeyse imkansızdır. 

Kaptan pilot Sully çok büyük bir karar verir ve uçaktaki 155 yolcuyu New York ve New Jersey arasında bulunan Hudson Nehri'ne indirir. Yolcuların uçaktan ayrılma sahneleri, tekneler tarafından kurtarıldıkları anlar hepsi ama hepsi çok etkileyiciydi. Yolcularını burunları bile kanamadan kurtaran pilotları ise büyük bir soruşturma bekliyordu. Maalesef şirketler bu gibi durumlarda hep mali tabloyu düşünüyor ve insanları büyük hayak kırıklıklarına uğratabiliyorlar.

İşte Sully de benzer bir durumda kalıp büyük bir mahkemeye çıkarılıyor. Uçağın aslında havaalanına indirilebileceğini ama Sully'nin yanlış seçimi nedeniyle uçağı nehre indirdiğini savunuyorlar. Zaten büyük bir şok atlatan Sully ardından bir de böyle bir soruşturmaya maruz kalarak zor günler geçiriyor.

Filmin sonunda gerçek pilotları ve yolcuları da göreceğiniz filmdeki duygusal yoğunluk sanıyorum sizleri de en az benim kadar etkileyecektir. Hayatlarını borçlu oldukları adama sımsıkı sarılan bu insanların sevgisi ve minneti beni derinden etkiledi. İyi ki işini yapan insanlar hala var. İyi ki insanlık hala yaşıyor.

İzleyecek olanlar için keyifli seyirler dilerim. İzleyenlerinse yorumlarını merakla bekliyorum.
Sevgilerimle :)

4 yorum:

  1. Geçen gün youtube'dan bu uçak kazasının belgeselini izledim, filmi olduğunu öğrenince nasıl sevindim, vizyondan kalkmış olmasına üzüldüm, internetten izleyeceğim inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izle :) En az benim kadar etkileneceğine eminim. Keyifli seyirler dilerim şimdiden.

      Sil
  2. Aaa! O olayı çok iyi hatırlıyorum, haberlerde izlemiştik uçağın nehre inişini. Çok merak ettim filmi, Tom Hanks'in filmlerini severim gerçi topu topu iki, üç tane izledim, Yeşil Yol, Er Ryan'ı Kurtarmak'tı yanlış aklımda kalmadıysa. Bunu da izlemek isterim. Çok teşekkürler.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Şimdiden keyifli seyirler, severek izleyeceğini düşünüyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.