Tapınağın Öbür Yüzü - Leyla Navaro

Kitap Ağacı kişisel gelişim kulübü ile birlikte okuduğumuz kitap Leyla Navaro'dan Tapınağın Öbür Yüzü, "bağlılık ve bağımlılık" diye bir alt başlığa sahip olsa da bu konu haricinde özellikle biz Türk kadınlarının birçok sorusuna cevap bulabileceği bir kitap.

Annelerimizden, onların da annelerinden gördüğü artık gelenekselleşmiş inançlar ve görüşlerden kopmanın, ayrılmanın ne kadar da zor olduğuna dair birçok örnekle karşılaşacağınız kitapta eşinizle, çocuklarınızla ve sosyal çevrenizle ilişkilerinizde yaşadığınız bocalamalar, anlaşmazlıklar ve daha birçok soruna da cevap bulabileceksiniz.
Örneğin siz çalışan bir kadınsınız ve yoğunluğunuz nedeniyle ev işlerine yetişemiyorsunuz. Bu yüzden ev işlerini yapması için bir yardımcı tuttunuz. Çocuklarınızla siz yokken o ilgileniyor ya da evin yemeklerini yapıyor ve size düşen yükü hafifletiyor. Bundan mutluluk duymanız gerekirken kendinizi rahatsız hissediyorsunuz çünkü size taa küçüklüğünüzden beri ev işlerini evin kadınının yapması gerektiği öğrenildi. Oysa ki durum öyle değil. 
Gerçekte yaşananla izlenen arasında dağlar kadar fark olduğunu, her birimizin çoğu zaman, belki de farkında olmadan, maskelerle dolaştığımızı ve bunun da özgür bireyler olmamamızı sağladığını okuduğunuz her satırda daha net anlayacak ve bir aydınlanma yaşayacaksınız.
Hayat, kendimizi belli kalıplara uyum sağlamaya çalışacak kadar uzun değil. Mutlu olduğunuz şekilde, eleştirilere çok da kulak asmadan yaşamak en doğrusu.
Sevgiyle... 

8 yorum:

  1. Yazar,tam da benim gibi düşünüyormuş.Ev işleriyle ve yemekle aram hiç barışık olmadı bugüne kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de :) Zaten öyle bir kural da yok. Sadece gelenekselleşmiş bir baskı üzerimizde.

      Sil
  2. okunabilir, üzerimizde olan ama farkında olmadığımız baskılar için ...

    YanıtlaSil
  3. Gelenekleşmiş öğretiler her devirde var. Çağ yerinde durmuyor; eskileri üzerinden atıyor yenilerini üzerine giyiyor. Bizim en büyük sorunumuz; cehaletimiz. Edindiğimiz bilgi doğru bile olsa onu kabullenmekte zorluk çekiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel söylediniz. Keşke o lanet cehaletimizden kurtulabilsek, kurtarabilsek herkesi.

      Sil
  4. Birde kadınlar arasında rekabet ortamı oluşturarak bu sistemin devamını sağlamaya çalışıyorlar. İnanmayın kadınlar bu oyunkara:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, inanmasınlar :) Kadınlar her zaman birbirine destek olmalı.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.