The Big Bang Theory - Yabancı Dizi

Leonard Sheldon Raj ve Howard günümüzün ‘nerd’ tabirinin tam karşılıklarıdır. Hayatlarında bilim, çizgi romanlar, cosplaylar, bilim kurgu filmleri ve figürler vardır ancak hiç kız yoktur.  Bilimsel çalışmalar yapan ve aynı dairede yaşayan Sheldon ve Leonard'ın karşı dairesine bir gün sarışın, alımlı bir kız olan Penny taşınır. Her birinin hayatı için o an"big bang"in başlangıcı olur.

Sheldon çok zeki olmasına rağmen aşırı takıntılı, kibirli ama aslında içinde kötülük olmayan bir karakter. Leonard ise adeta ona çocuk bakıcılığı yapıyor ve biraz ezik aslında. Raj sonradan kendini geliştirse de ilk sezonlarda kadınlarla iletişim kurmakta başarısız, Howard ise hala annesiyle yaşamakta. Howard'la Rajesh arasındaki ilişkiyle biraz çizgilerde geziyor gibi. Penny ise oyuncu olmak istiyor, sürekli kast seçmelerine gidiyor ama bir türlü sonuca ulaşamıyor. Diziye bir çok kişi girip çıkmasına rağmen hala dizideki favorim Rajesh.
Dizi çok ilerledi ve spoiler vermemek için ilk zamanlardan bahsettim sadece. Şuan 10.sezonu yayınlanmakta olan dizi 11. Sezon için de onay alacak gibi görünüyor. Komedi dizilerine her zaman ihtiyacımız var. Bölümler 20 dk sürüyor.  10 sezon dememden de anlayacağınız gibi bir çok karakter eklendi diziye. Şu anki kalıcı kast daha kalabalık. Amy ve Bernadette ağır toplar olarak eklendi.

Bir diğer hoşuma giden yönüyse seyircili çekim yapmaları. Bir bölümlerini stüdyoda izlemek isterdim gerçekten.  Özellikle ilk sezonda daha bilimsel bölümler oluyordu. O dönemde izlemeyi bırakan çok arkadaşım oldu. Dayanmanızı tavsiye ediyorum. Her şey oturuyor zamanla, onlar da bilimi daha aşağı seviyeye çekmeyi başardılar zaten.

İlk günkü tatları kalmasa da hala her hafta çıkar çıkmaz her şeyi bırakıp izletiyor dizi kendini. Ne zamana kadar sürecek meçhul, yapımcı seyirciyi eğlendirmeye devam ettiğimiz sürece The Big Bang Theory devam edecek diyor. Big Bang Theory, How I Met Your Mother dizisi ile çok kıyaslanır. Tamam ikisi de komedi dizisi ama kulvarları yine de farklı geliyor bana. Mutlaka tercih yapmam gerekirse How I Met Your Mother her zaman önde gelir benim için. 

İzleyenlerden ve izleyecek olanlardan yorumları bekliyorum. Sevgiler :)

Yazar: Didem

10 yorum:

  1. çok sevdiğim dizilerin başında geliyor eski sezonlara hala gülüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski sezonlar daha da komik bence. Sanki dalgalı gidiyor biraz. Bölüm sayısı arttıkça arada sıkıcılaşıyor sonra toparlanıyorlar tekrar.

      Sil
  2. Ennn sevdiklerimden Sheldon favorim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha hepimizin bebeği. Benim için Raj en birinci.

      Sil
  3. Son 7 sezonunu her perşembe günü kaçırmadan izliyorum :) Bitmeden önce How I met your mother dizi ile birlikte haftası haftasına takip ettiğim 2 diziden biridir. Kesinlikle eğlenceliler.Evet, Sheldon garip hareketleri ile favori olarak gözükebilir. Ama benim favorum tek kişi değil, Howard-Rajesh ikilisi benim favorim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Raj evet raj benim de favorim. Bilemiyorum nerelere gidecek hikaye ama şu an howard-rajesh ikilisinin tahtını howard stuart rajesh 3lüsü zorluyor gibi geliyor bana.

      Sil
  4. Bayılıyorum bu diziye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah değil mi? :) Miktarı değişsede kesin bi yerlerde güldürüyorlar.

      Sil
  5. Merhabalar, blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Siz de benim yeni açmış olduğum blogumu takip edip desteğinizi esirgemezseniz çok mutlu edersiniz. Sevgiyle kalın.

    kucukayipdunya@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blog dünyasına hoş geldiniz. Tabii en yakın zamanda iade-i ziyarette bulunurum:)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.