The Nightmare Before Christmas - Bir Noel Gecesi Kabusu


Yeni yıl geliyooor. Sayılı saatler kaldı. Noel geçeli çok oldu. Ancak ülkemizde noel ve yeni yıl her sene olduğu gibi yine karıştırılırken sizlere hem isminde noel geçen, hem de benim favorilerimden olan bir filmi tanıtmak istedim. Eğer bu geceyi evde geçirecekseniz ve tv programlarından gözünüze bir şey kestiremediyseniz bence güzel bir tercih olabilir.



Halloween Town' un (yani cadılar bayramı kasabası) başkanı olan Jack Skellington tüm kasaba tarafından hayran olunan biri. Her sene cadılar bayramında kasabaca yaptıkları etkinlikler çok başarılı oluyor, şehirlerdeki çocukları korkudan korkuya sürüklüyorlar. Bu başarıda da Jack'in etkisi büyük.


 Yine bir cadılar bayramı günü sonrası tüm kasabanın keyfi yerinde. Kutlamalar yapılıyor başarılı geçen cadılar bayramı dolayısıyla. Hatta belediye başkanı 364 gün kaldığı için yeni cadılar bayramı programını hazırlamaya başlamakta ısrarcı. Ancak Jack sürekli cadılar bayramını yaşamaktan, hep aynı şeyleri yapmaktan sıkılmış durumda.


Kutlamalardan kaçan Jack tüm gece etrafta geziniyor. Favori tepesinde köpeği Zero ile beraber oturuyor. Ve sonra yürümeye başlıyor.Sabaha karşı kendini bir ormanda bir kaç ağacın ortasında buluyor. Ortama anlam veremese de ne olduğunu merak ediyor ağaçların. Çünkü hepsinin üzerinde çeşitli şekiller var. Yeşil bir ağaç olana yaklaşan Jack, Zero'nun gitmee' diye havlamalarına rağmen durmuyor tabii ki :)


Ağaç kapının açılmasıyla kendini hiç bilmediği, görmediği, duymadığı hatta tanımlayamadığı şeylerin ortasında bulan Jack, yaşadığı şokla sürekli What's this? diyecek sizlere. Hayatının anlamsızlığından bıkmışken Christmas Town'u gören Jack bakalım Noel ruhunu hissedebilecek ve bunu Halloween Town'a da geçirebilecek mi? 

Müzikal tarzda oluşturulmuş gotik atmosferde geçen bir film. İlk stop motion çekim animasyonlardan biri kendileri. Her hareketin çekimi için yeni bir hamur karakter yapılıyor stop motionlarda. Senaryo benim bebeğim olan Tim Burton'cığıma ait. Sadece Jack'ten bahsettim ışıkların altında en çok o olduğu için. Ama her karakter gülümsememi sağlar. Belediye başkanı candır. Giriş şarkısını Marilyn Manson'dan da dinlemenizi öneririm. Şarkı: This is Halloween.. 


Tim Burton hastası olmak ve favori filmlerinden birinin bu olması kombosuyla her şeyini yazmak istiyorum ama hiç bir şey yazamıyorum. Bazen her şeyden konuşulamıyor yani :) Eğer evde benim gibi PTT -pijama,terlik,televizyon- formatı yapacaksanız,televizyondan azıcık feragat edip, bol müzikte sıkılmam, eh biraz da animasyon izleyebilirim diyorsanız sizlere izleyin izleyin izleyin diyorum. Bizim için "the nightmare before new year" oluverir. Yorumları bekliyorum :) 

2 yorum:

  1. bunu izleyeli bayaaa uzun yıllar geçmiş şimdi yazını görünce hatırladım:) beni resmen geçmişe götürdün teşekkürler yazın için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Ne mutlu bana nostalji yaşatmışım :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.