Watashi ga Motete Dousunda – Kiss Him Not Me - Anime

Sonbahar sezonuyla başlayan, daha 9 bölümü yayınlanmış komedi, romantik türünde bir anime kendileri. Serinuma Kae liseye giden, okuldaki erkeklerle arası iyi olan, kibar ve tombiş bir kızdır. Aynı zamanda en yakın arkadaşıyla beraber yaoi* türü hastasıdır. Hatta fusojhi**dir. 


Bir gün okuldan sonra favori animesini izlemek için koşarak eve gelir. Animesini heyecanla izler ancak favori karakteri ölür. Depresyona giren Serinuma hızla kilo verir.  Tabi geçirdiği evrim okuldaki popülaritesini arttırmıştır. Okuldan 4 erkek Serinuma için çabalamaya başlar. Serinuma hem ne yapacağını çözmeye çalışırken hem de yaoi liğinin acayip hallerini onlardan saklamaya çalışır. Düşünün 4 erkek sizin etrafınızda dönüyor ama siz onları birbirlerine yakıştırıyorsunuz. Animenin introsunun anlatımıyla; Prens x Prens acaba Prenses x Prens olabilecek mi? 

*Öncelikle benim de bir türlü oturtamadığım terimleri açıklayayım; Yaoi: erkek aşkı denebilir. Kızlara hitap eder, erkeklerin homoseksüel ilişkilerini, birbirlerine aşklarının anlatıldığı tür. İki bishounen (güzel erkek, Türk tabiriyle kız gibi erkek) in arasında bir aşk vardır genelde. Bishounen'lerin bazı animelerde kız mı erkek mi olduğunu bir süre anlamayabiliriz. 
**Fujoshi: Yaoi seven bir kızın artık iki erkeği birbirine shiplemeye (yakıştırmaya) başladığı bir üst versiyonu. (erkek versiyonuna fudanshi denir. Hiç görmedim.)

Benim için animeleri anime yapan karakterlerin suratlarının şekilden şekle girmesidir. Ne kadar abartılı gösterilirse o kadar benim beğenim artar. Watashi ga motete dousunda bu konuda tatmin edici. Serinuma şekilden şekle giriyor hatta çok şok olunca tombiş haline bile dönebiliyor suratı. Kilo verince boyunun da uzaması ayrı bir hoşluktu. Sevimli karakterlerle karşı karşıyayız yani.
Yeni bir anime olduğu için takip etmesi daha kolay. Beklemesi acı verici tabi ki. Favori damat adayım Mutsumi. Neler olacak merak ediyorum ama mangasını okuyup heyecanı kaçırmak istemiyorum. Keyifli vakit geçirmek için bir şans verebilirsiniz.
Sizlerin de yorumlarını merakla bekliyorum.

8 yorum:

  1. Karakterler özellikle Serinuma Kae gerçekten çok sevimli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikçe bütün karakterleri tanıyorsun ve hepsine sempati oluşuyor. Ama dediğiniz gibi Serinuma en önde geliyor bu konuda :)

      Sil
  2. Shinomiya'yı sevdim. Shinomiya türündeki karakterleri seviyorum, tabii biraz atılgansa huyu, çekimser değilse. (bnz: mystic messenger'da ki Yoosung. ah, tabii oyunda favorim 707'ydi! Elemanla burçdaşız daha ötesi ne olsun da... bir dakika! oyuna ne ara geldim ben?) ehem. kısaca Shinomiya türündeki karakterler hoşuma gidiyor. Bir de, ben bu animeyi iki gün evvel görmüştüm! Fakat türünde shoujo dahası Harem görmemle, kaç Riv, kaç demem bir oldu. Biraz çizimlerini Kuragahime'ye benzettim, tek çizim yönünden başlamıştım ona da. Farklı çizimleri severim. Her karakteri birbirinden güzel, yahut yakışıklı estetik geçirmiş, klonlanmış, artık ne derse... Birbirine benzeyen karakterleri sevemiyorum. Burada esas kızımızı sevdim. Fusojhi karakterler candır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shinomiya atılgan olmayı deneyip çuvallamakta :) Bu hali daha sevimli oluyor gerçi. Tür tanımlamaları bence çok karmaşık oluyor. Tam karşılamıyorlar bazen. Harem olduğuysa doğru aslında. Sonuçta bir esas kızımız ve onun etrafında pervane olan şahsiyetler var ortada. Her haremde olayın dozu kaçmayabiliyor. Bu şimdilik kaçmayanlar, zaten Serinuma çok utangaç. Kuragehime yi izlemedim ama sen deyince açtım baktım. Kısaymış, hemen izleyeceğim onu da. Onda da fujoshiler varmış, fujoshi olayını çok benimseyemesem de komik yansıttıklarını kabul ediyorum. Anime izlemenin güzelliği zaten çizim çeşitliliği bence. Kesinlikle katılıyorum sana.

      Sil
  3. Bu yazıyı okumamla birlikte arkadaşımı aradım gel beraber izleyelim dedim (kendisi hala Skype üzerinde aramada şu an :D ) İlk iki bölümünü çok eğlenerek izledim. Ben dayanamam hemen biter bu ^^ Öneri için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Beğenmene çoook sevindim. Beraber izlemeniz de ayrı hoş olmuş. Eğlenceli gidiyor ve her hafta beklemek zor oluyor. Sen de zorlanacaksın eminim :)

      Sil
  4. Ya kızda ki şansa bak , biz depresyona girsek kilo alırız kız vermiş , hahaha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte üzüntüden eridi :D Ben de depresyona girince yerim :D

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.