Aşıklar Şehri - La La Land

Film biter bitmez "Bir şaheser izledim." diyerek paylaşmıştım filmi instagramda. İzlemekte biraz geç kaldım evet ama olsun. O ne güzel, o ne harika, o ne muhteşem bir filmdi. Küçükken dinlediğimiz masallar gibi...


Sebastian ve Mia aynı şehirde yaşayan bambaşka hayatlara sahip iki insandı taa ki sıkışık bir trafikte ilk temasları gerçekleşene kadar. Sonrasında hiç tahmin etmedikleri anlarda hiç tahmin etmedikleri şekillerde tekrar bir araya gelince her ikisinin de içinde bir şeyler kıpırdanmaya, birbirlerine karşı bir şeyler hissetmeye başladılar. 

Sebastian hayallerindeki Caz kulübünü açabilmenin hayallerini kuran ve bu nedenle küçük, geçici işlerde çalışan biriyken Mia, daha münücük bir kız çocuğuyken hayallerini süsleyen oyunculuk mesleği için seçmelere katılmaktadır. Her ikisi de tüm bu çabaları için birbirlerini destekler ve harika bir birlikteliğe başlarlar taa ki ilişkileri ciddileşmeye başlayana dek. 

Sebastian artık gerçekten para kazanması gerektiğini, Mia ise hayalleri için bir adım atması gerektiğinin farkına varır. Yine birbirlerine destek vermektedirler ancak bu kez hayatları için verdikleri kararlar görüşmelerini engelleyecektir. Aralarında büyüyen bu kocaman aşk hayalleri için çıktıkları yolda ya kaybolup gidecek ya da daha da büyüyüp filizlenecektir.

Müzikalleri tekrar tekrar izlemeye doyamayan biri olarak bu listeme muhteşem bir film daha eklendiği için nasıl mutluyum bilemezsiniz. Müziklerin, kostümlerin ve oyunculukların tümüyle kalbimi çaldığı film Aşıklar Şehri - La La Land mutlaka izlenmesi gereken filmlerden.
Emma Stone ve Ryan Gosling'in başrolleri paylaştığı filmde Ryan Gosling tam bir aşık olunası karakter. Birçok sahnede kadın izleyicilerin "Ahh!" diyerek iç geçireceklerine eminim. Evet, ben geçirdim ;) Emma Stone için de beylere sormak lazım, onlar söylesin. 

Golden Globe'dan birçok ödülle dönen La La Land - Aşıklar Şehri bence Oscar Ödülleri'nden de birçok ödülü evine götürecek. Çok da fazla zaman kalmayan ödülleri merakla bekliyorum. Filmi izleyecek olanlar için de şimdiden keyifli seyirler diliyorum :)

4 yorum:

  1. Müzikleri filmin en güzel yanı. Dinlemelere doyamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) Hele o piyanonun ilk notalarını bir yerden duyduysam devamını dinlemeden edemiyorum ;)

      Sil
  2. Ofiste kuralları çiğniyorum ve an itibariyle izlemeye koyuluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli seyirler :) Aman dikkat müziğe kendini kaptırma ;)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.