Avatar: The Last Airbender - Avatar: Son Hava Bükücü


Efsanelerden biriyle daha karşınızdayım. Su, hava, toprak ve ateş elementlerini yönetebilen farklı ulusların olduğu dünya savaş halindedir. Bu 4 elementleri asırlar boyunca Avatar'lar denge de tutmuştur. Her avatar öldüğünde ruhu yolculuk ederek kendine başka bir beden bulur. Ve dünyaya dengeyi getirir.



Her avatar bir ulusta dünyaya gelir ve eğitimini tamamlayıp tam bir avatar olması için 4 elementte de ustalaşması gerekmektedir. Ancak şuan Avatar kayıp ve dünya savaş halinde. Yeni avatar'ın hava ulusundan olacağı ortaya çıkınca tüm hava halkını yok edip su halkını da sindiren ateş ulusu üstünlüğünü ilan etmiş sayılabilir. Bu arada son dünyaya gelen avatar olan Avatar Aang bir buzun içinde 100 senedir kapalı kalmış durumda.


Buzdan  Katara ve Sokka sayesinde kurtuluyor. Ve Avatar Aang'in serüveni başlıyor. Hem 4 elementte ustalaşmaya hem de insanları ateş ulusunun elinden kurtarıp 100 senedir süre gelen savaşı durdurmaya çalışıyor. Hava grubuna uygun olarak hem pozitif hem de çok rahat bir karakter Aang.


Anime boyunca kötüyken iyi olan ve sizi şaşırtan karakterler olacak. Tüm ulusların elementleri yönetme tarzları,uyguladıkları hareketler farklı. Süreç boyunca Sokka olsun, Katara olsun, Prens Zuko olsun, Toph olsun herkes gelişim ve değişim gösteriyor. Aang'in hem elementleri yönetmeyi, hem elementlere elementin özüne uygun davranması gerektiğini öğrenmesini hem de içsel yolculuğunu izleyeceğiz. Çünkü tüm avatarların ruhları birbiriyle bağlantılı ve ruhlar dünyasına geçerek iletişim kurabiliyorlar. Bu da müthiş bir meditasyon gerektiriyor tabii ki.

Element savaşları işin içinde olsa da aslında eğlenceli bir anime Avatar. Saf, temiz eylemleri ön planda ana karakterlerin. Avatar savaş yanlısı değil hiç bir zaman. İzlerken sıkılmazsınız, Aang'i de katılıp çıkan karakterleri de seversiniz. Ateş ulusunun prensi Prens Zuko'nun amcası Iroh favorim. 4 elementle de uyumlu, çay sever, Beyaz Lotus Tarikatı denen ve animeyi izledikçe tanışacağınız bir yapının üyesi olan ve Pai Sho oyununu seven bir amca kendisi.


Pai sho'yu ben Go'ya benzetiyorum ama aslında Pai Shou diye bir oyun yok. Çizimleri güzel olan anime 61 bölüm. Kitaplar halinde anlatılmış,her kitap 1 element üzerine.3 kitap var, yani aslında hikaye 3 kısım halinde anlatılıyor;Su,toprak,ateş. Aang tam avatar haline geldiğinde kafasındaki ok parlıyor :) O kadar abuk halleri var ki naparsa yapsın benim için vuhuu aşırı güçlü imajı uyanmadı. Çok zor olayları bile atlatsa yaptığı her şeyi yapmasını doğal buldum.


6-7 sene önce yapılmış bir filmi var ama uzak durun. Hiç bahsetmedim sayın diyorum. Dünyaya dengeyi getirmeye çalışırken Avatar Aang'e destek olmak için hepinizi animeyi izlemeye davet ediyorum. Yorumları bekliyorum :)




4 yorum:

  1. dizi olarak cnbc de izliyordum.. bende tavsiye ederim . sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aah ah cnbc.. Diziler için büyük kaynaktı. Yorum için teşekkürler :)

      Sil
  2. Çocukken severek izlediğim bir animeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizden daha geç tanışmışım sanırım Aang'le. Benden daha şanslısınız.Yorum için teşekkürler :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.