Evdeki Düşman - Orphan

Korku, gerilim filmlerini sevenler için yeni bir tavsiye ile karşınızdayım. Bir gece üst üste aşırı doz gerilim filmi aldıktan sonra Orphan - Evdeki Düşmen'ı yazmaya ancak sıra geldi. Evdeki düşman sizi şaşırtacak, tedirgin edecek ve üzecek bir film.


Kate ve John çifti iki çocuğun ardından üçüncü çocuklarında maalesef hiç istemedikleri bir şey yaşarlar ve daha anne karnındayken çocuklarını kaybederler. Bu nedenle oldukça üzücü ve sıkıntılı günler yaşar ve birlikte bunun üstesinden gelmeye çalışırlar. Zor karar vermiş olsalar da artık zamanıdır diyerek kaybettikleri çocuklarına besledikleri sevgiyi bir evlat edinerek ona yansıtmaya karar verirler.

Çok sevimli ve sıcacık bir aile olan Kate, John, Daniel ve Max Esther'i büyük bir sevgi ile karşılarlar. Esther, giyim kuşamıyla, davranışlarıyla ve karakteriyle çok ama çok farklı olduğunu zamanla onlara gösterecektir. Onun farklı olduğunu ilk önce çocuklar fark etse ve şahit olsa da Esther onları tehdit ederek bunu ebeveynlerine söylemelerinin önüne geçecektir.

Bür süre sonra Kate'e olan tavırları değişen Esther, Kate'in de ondan şüphelenmesine yol açar ve Kate böylece çok şaşırtıcı sonuçların ortaya çıkacağı Esther araştırmasına başlar. Birbirinden ilginç ve anlamsız bilgilere ulaşan Kate bunu kocası ve psikiyatristiyle paylaşsa da ya kendisini inandıramaz ya da herkes Esther'in tarafını tutar. Bir süre sonra ise artık her şey kontrolden çıkacaktır. 

En korkutucu çocuk karakterlerden biri olarak gösterilen Esther, gerçekten de filmin ardından günlerce aklınızdan çıkmayacak derecede tedirgin edici şeyler yapıyor ya da bakışları yeter diyebilirim :) 
Evdeki Düşman - Orphan için keyifli seyirler dilerim :)

7 yorum:

  1. güzel bir film, beğendiğim gerilimlerden

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi 2 yıl önce izlemiştim ve sonunda uğradığım şok az film de rastlanır derecede olmuştu. Sevdiğim filmlerden biri olduğu için tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım sonunda şoka uğramayan tek bir kişi bile yoktur.

      Sil
  3. Arada açılıp tekrar izlenmesi gereken filmler listemin içinde bu film. Ailecek seviyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok da sık izleyeceğimi sanmıyorum ;) Oldukça gerdi beni çünkü.

      Sil
  4. Filmi ilk çıktığı yıl izlemiştim. Konu itibari ile çok beğendim. İşleyiş açısından biraz karanlık olduğundan gerim gerim gerilmiştim. Esther karakterini cidden 1 hafta aklımdan atamamıştım. Özellikle hakkındaki gerçeği öğrendikten sonra bayağı bir şaşırmıştım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de şoka girenlerdensin yani :)) Haklısın hiç beklenmeyen bir durumdu.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.