Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (SAC)


Ghost in the Shell filminin devamında izlenmesi gereken anime serisi Stand Alone Complex. Yine bilimkurgunun dibine vuruyoruz. Kişiler aynı ama filmin daha öncesindeki bir zamandayız. İzlemesi keyifli bir seri kendileri.

Yine ana karakterimiz Binbaşı Motoko. 2029 yılındayız, siber hayat her yerde. Polis gücünde de sibernetik olarak en üst noktalara taşınmış olan Binbaşı Motoko Bölüm 9'un çoğu davasının çözülmesinde başı çekiyor. 


Her bölüm çoğunlukla birbirinden bağımsız ilerlemekte.Ara verseniz de zorluk çekmiyorsunuz izlerken. Karakterlere bölümler ilerledikçe daha aşina oluyoruz. Bütün dizilerde olduğu gibi her karakterin altı gittikçe dolmakta. Filmde çok ısınamadığım karakterler bile şuan çekici geliyor bana. Binbaşı Motoko'ya yine sayborg Batou ve Togusa yardımcı olmakta.


Bilimkurgu öğelerinin üzerine kurulmuş olan anime yapay zekanın geleceği noktaları gözler önüne seriyor. Açıkçası benim de aklımdan gelen senaryoların daha üst modelleri var anime boyunca. Kötüye kullanımın nerelere varabileceğini gördüm. Bazı sahneler vaay dedirtti. Eğer robotların düşünme yeteneği noktasını bir tık yukarıya taşırsak farkımızın nerede olacağını merak ettim.
 

Gülen Adam Davasını beğeneceğinizi düşünüyorum. Favorim Tachikomalar, sizler de seveceksiniz bence. İlk filme göz kırpar durum onlarla başlıyor aslında.Sevimliler ve zekiler. Sadece bilimkurgu, polislik olayları, dövüş yok yani seri boyunca. Bol bol güldüm ve düşündüm aynı zamanda. 


2 sezonluk anime serisi ve 26' şar bölümden oluşuyor her sezon. Filme göre çizimler biraz daha farklı. Eski tarz çizimler olması benim hoşuma gitti. Bazen Motokonun kıyafetleri fazla zorlama bulsam da hem bu anime kültüründe böyle hem decyborg sonuçta. Ona her şey yakışır :) Şans vermenizi öneriyor ve yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.