Ölü Doğanlar - Doruk Ateş

Polisiye severler için çok mu çok harika bir kitapla karşınızdayım. Doruk Ateş tarafından yazılmış olan Ölü Doğanlar ile ben de polisiye sever arkadaşım Gülsüm sayesinde tanıştım. Çok beğendiğini söyleyince ben de okumak istediğimi söyledim. Sizler de arkadaşlarınız arasında kitap değiş tokuşu yaparak daha çok kitaba ulaşabilirsiniz. Tabii kitapları aldığınız gibi teslim etmek kaydıyla ;)

Ölü Doğanlar dediğim gibi polisiye okurlarının gecikmeden alıp okuması gereken bir kitap. Başkomiser Yakup'un çevresinde dönen hikaye Yakup'un yardımcısı Volkan ve savcı Duygu'nun da içerisine dahil olduğu bir Ankara, Çinçin Bağları hikayesi. Çinçin Bağları'nı sanıyorum duymuşsunuzdur. Ankara'nın en belalı, en fena bölgesi olan bu yere polisin bile girmekte zorlandığı anlatılır her zaman. Hikayenin neredeyse tamamı da bu bölgede geçtiğinden çok heyecanlı bir hikayenin sizleri beklediği tartışılmaz bir gerçek. 

Yakup ve Volkan Cebeci Asri Mezarlığı'nda bir uyuşturucu operasyonu düzenlerler. Çok uzun zamandır peşlerinde oldukları suçluları yakalamak için saklandıkları gece hiç de beklemedikleri şeyler olmaya başlar mezarlıkta ve narkotik polisi olmalarına rağmen kendilerini bir cinayet soruşturmasını yürütürken bulurlar.

Olayları irdeledikçe iyice yayılan, arap saçına dönen soruşturmada hiç umulmadık ilişkiler, hiç beklenmedik suç ortakları ortaya çıkar ve dolayısıyla hiç istenmeyen kayıplar yaşanır. Ölü Doğanlar'la Doruk Ateş okuyucusuna, Ankara'nın gri ve soğuk havasında heyecanlı bir hikaye sunuyor. 

Son sayfaları nasıl çevirdiğimi bilemediğim ve meraktan son sürat okuduğum kitap elbette Ankara'da geçiyor oluşuyla da öne geçti. Ankara'da geçen daha çok kitap istiyor ve Ölü Doğanlar'ı mutlaka okuyun diyorum.
Sevgiyle :)

6 yorum:

  1. Türk polisiyesi hiç okumadım.Ankara'lı biri olarak bu kitabı okumalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okumamıştım. Bence de hemen okumalısın. Karanfil Sokak'taki Evrensel Kitabevi kitabın dağıtıcı firmasıymış. Orada mutlaka bulursun diye düşünüyorum. Hatta bir de haber. Kitabın devamı geliyormuş :)

      Sil
  2. ilgimi çekti Türk polisiye kitaplarını seviyorum özellikle alıp okurum bunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka ama mutlaka oku. Çok beğeneceğinin garantisi benden :)

      Sil
  3. Ben polisiye çok severim. Senin tavsiyelerine güveniyorum canim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa o halde mutlaka oku bu kitabı da. Çok keyifliydi hikaye.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.