Antabus - Nihal Yalçın

Uzun zaman önce yine bu sayfalarda Seray Şahiner'in yazdığı Antabus kitabından bahsetmiştim. Ülkemizin gerçeklerine en yakın olduğumuz yer olan gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden sadece birinin karakterine bürünüp yazmıştı kitabı Seray Şahiner ve Nihal Yalçın da insanı allak bullak eden bu kitabı sahneliyor.


Çok vurucu ve iç acıtıcı bir hayatı canlandıran Nihal Yalçın'ı hikayeyi bilmeden izleyenler ağlaya ağlaya izlediler. Benim gibi hikayeyi bilen ve olacaklardan haberdar olanlar ise daha rahattı elbette. Hikayesini acındırarak değil de hem esprilerle süsleyip hem de en ince noktalarından vurarak anlatan karakteri Nihal Yalçın da tartışmasız çok başarılı bir şekilde canlandırdı.

Koca sahneyi tek başına dolduran ve bir saniye bile "of" dememize izin vermeyen Nihal Yalçın'a bir de buradan kocaman sevgilerimizi gönderiyorum. Kendisi böyle bir performansın ardından dışarı çıkıp izleyicileriyle fotoğraf da çektirmeyi ihmal etmedi.

Tabii bizim gibi kalabalık bir kadın grubunu ona doğru giderken görünce de çok şaşırdı. Bizi bir araya toplayan sevgili Pelin kim olduğumuzu söyleyince de şöyle bir yorum yaptı: "Ayy siz şimdi siz bu kadar kadın kitap okuyup okuyup, oyunlara mı gidiyorsunuz?" Güldük elbette hep birlikte ama başka Antabus hikayeleri yaşanmasın diye biz, bu kadar kadın kitap okumaya, oyunlara gitmeye, sinema filmlerini izlemeye, hayata karışmaya devam edeceğiz. Siz de yapın ;)
Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. Ne güzel bir şey Kitap aklımda kalsın ..Oyuna bir bakayım nerede :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Evet başka 3. Sayfa haberleri olmasın diye okuyoruz. Ne güzel yazmissin

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.